Januar 2016

Marts 2016

Maj 2016

August 2016

Oktober 2016

November 2016


38. Årgang januar 2016


FASTELAVNSFEST PÅ
BONNET FRISKOLE
SKOLEN INVITERER TIL FASTELAVNSFEST TORSDAG DEN 4. FEBRUAR KLOKKEN 17.30 - 20.00. DER ER FÆLLESSPISNING MED EFTERFØLGENDE TØNDESLAGNING (BØRNENE),PRISEN INKLUSIV MAD, KAFFE OG KAGE ER 40 KR. FOR VOKSNE OG 20 KR. FOR BØRN.

MEDBRING GERNE SERVICE.

ØL OG VAND KAN KØBES. TILMELDING AF HENSYN TIL MADEN SENEST MANDAG DEN 2. FEBRUAR PÅ:
inge@nadhazi.dk
ALLE ER VELKOMNE.
"Bjarnes Plads"

Den, der har været i nærheden af Bøgelundvej 36 eller bare gået forbi der engang imellem, har sidste sommer og efterår hørt store entreprenørmaskiner og motorsave været i gang omme bag ved huset, hvor Preben Kristensen og Nanette bor. De har nemlig været i gang med et vældigt pro j ekt, efter at de havde købt nabogrunden, som tidligere var ejet af Bjarne Refstrup, gartner i Bonnet i mange år.
Nu skulle en stor del af "skoven" ned mod mosen ryddes, og pladsen længst nede omdannes til grønt område, som man får glæde af, når man går på naturstien. Så nu er der blevet en hel "motorvej" ryddet for træer, og fra Prebens og Nanettes køkken kan man se direkte ned mod området. Endnu kan man dog ikke se mosen, men Preben har planer om at fjerne så meget jord, at de fra køkkenet kan få udsyn direkte til vandet. Et kæmpestort projekt!
Desuden skal der sås græs og plantes forskellige vækster, frugttræer, rhododendron og blomstrende buske, så der bliver noget at se på for den, der kommer forbi. Og ikke nok med det, Preben har også planer om at sætte bænke op og måske endda på nordsiden af mosen en landgangsbro til en lille båd! - Så det bliver flot.
"Hvad skal vi kalde pladsen", spurgte jeg. "Jeg synes, vi skal kalde det Bjarnes plads", sagde Nanette. For dermed er navnet bragt videre fra den mand, der gennem årene har haft sit virke der.
Erik Vedstesen
Fællesspisning

Søndag den 6 Marts kl. 17.30


Er der igen fællesspisning på friskolen.

Kirsten Trærup Møller vil fortælle om den tid hun boede i Grønland.

Husk service og bestik.

Pris 55 kr.
Børn 25 kr.

Tilmelding senest torsdag den 3/3 til:

Karin tlf. 61868229

Arr. Bonnet BorgerforeningFamilie & Samfund Bonnet


Kommende arrangementer:

9. februar 2016 kl. 19.00 AN, gave og testamente


En advokat fra Avodan Holstebro vil fortælle om, hvordan vi kan sikre os selv og hinanden mere optimalt, uanset om vi er gift eller ej. Hvem arver hvem og hvor meget? Hvor meget skal der betales i afgift? Hvilke fordele er der ved et testamente, når vi er gift og har fælles børn? Kom og få svar på ovenstående og meget mere.

Sted: Mejeriet, Bonnet

Pris: 50 kr. - Tilmelding: senest 2. februar


23. februar 2016 kl. 19.00 Årsmøde Generalforsamling Region Midt-Vest

Sted: Aulum Fritidscenter, Aulum

Pris: 50 kr. Tilmelding: senest 17. februar


26. februar 2016 kl. 19.00

Ølsmagning og Sangaften
ved Mogens Olsen

og Urbcn og Erik Vedstesen

Kom og smag Mogens Olsens hjemmebryg og syng sammen med Urban og Erik Vedstesen. Der er lagt op til en hyggelig sang af ten i fællesskab.

Sted: Alparken, Ramme

Pris: 50 kr.

Tilmelding: senest 19. februar


17. marts 2016 kl. 18.30

Generalforsamling hos Anne Kildegaard,Ramme


Sted: Skovgaardvej 4, Ramme

Pris: 50 kr. inkl. let anretning

Tilmelding: 10. marts


Kursus:

16. april 2016 kl. 14.00

Beskæring af frugttræer ved Peder Flansmose (med havevandring)


Sted: Bonnetvej 45, Bonnet

Pris: 50 kr.

Medbring selv kaffekurv

Tilmelding senest: 9. april


NB: Det kræver ikke medlemskab at deltage i Familie & Samfunds arrangementer. Alle interesserede kan tilmelde sig mod en lille ekstra betaling.
"Bonnet og omegn"

- en (forholdsvis) ny side på Facebook


For snart 7-8 år siden startede nu afdøde Diana Borup en ny gruppe op på Facebook med navnet "Bonnet og omegn". Som hun dengang skrev i beskrivelsen af gruppen, havde den til formål" at fortælle lidt om hvad der sker i Bonnet og omegn, så vi gør opmærksom på, at vi stadig eksisterer herude". Herefter henvendte hun sig undertegnede, og meddelte at hun havde sat mig på som administrator. Godt så ... nu var vi i gang. Ingen af os havde derudover gjort os overvejelser om, hvordan det skulle gribes an, i et dengang forholdsvis nyt medie .. .i hvert fald for os.

I nogle år har der været ret stille på gruppen, men i forbindelse med en lettere gennemgang af Facebook, tænkte jeg at det egentligt var synd. Derfor besluttede jeg at forsøge at vække den lidt til live igen.

Af praktiske årsager har jeg nedlagt gruppen, og efterfølgende oprettet en side på Facebook. En af forskellene er, at en side kan administrere begivenheder i kalenderform, hvilket jeg ser som en stærk egenskab. Desuden kan billeder administreres lidt anderledes, og i det hele taget er mulighederne for at målrette siden til et bestemt formål, lidt bedre.

Ellers er ideen den samme som Diana i sin tid beskrev. Vi skal i Bonnet og omegn gøre opmærksom på os selv - sprede budskabet om området, og her er Facebook blot et blandt flere værktøjer, som eksempelvis også tæller www.bonnet-it.dk, www.bonnet- lokalarkiv.dk, www.bonnet-friskole.dk og Springbalsaminen. Desuden har Bonnet Friskole ligeledes en side på Facebook, "Bonnet Friskole"

Hvis I har materiale I ønsker delt på siden, eksempelvis billeder, begivenheder eller andet, er I meget velkommen til at sende det til mig på mail angr@1ive.dk, eventuelt med en lille beskrivelse af materialet. Så skal jeg lægge det ind på siden.

Jeg håber at eventuelle "kiggere" vil tage godt imod siden. Tøv ikke med at dele eller "like" de forskellige opslag, hvis I finder dem det værd. Det spreder det enkelte budskab.

Forslag til ændringer og/ eller forbedringer modtages i øvrigt meget gerne.

P.S. Tag lige et kig på en helt nydesignet www.bonnet-it.dk.hvor Peder Flansmose igen har gjort et stort og flot stykke arbejde.

Anders GraversgaardDet Lokalbistoriske Hjørne


I Hjemstavns -nyt 1968 kunne man læse følgende.

Bonnet Mejeri havde 1. nov. bestået i 60 år. Så det er allerede så længe siden, at en flok drenge kravlede op i dn nybyggede skorsten og at nogle murer satte ild til noget træ, for at få drengene ned igen. Det kom vi også, halvkvalt af røg. - Og så fik vi oven i købet tæsk, da vi kom ned. - Vi var kun deroppe den ene gang.
Arkivet

Arkivet ønsker alle Et Godt Nytår.

På arkivet har vi igen haft et godt besøgt år, og vi takke alle som støtter vores arbejde, på den ene eller anden måde.

Vi har i en springbalsamin fra 1982 læst, at der i Bonnet engang skulle havde været et Højskolehjem, er der nogen der kender til den, vil vi meget gerne hører fra jer. Selv en lille oplysning kan for os, have stor betydning.

Arkivet har åbent fra kl. 19 - ? følgende aftner.

2. februar

1. marts

5. april

3. Maj

7. juni

Ferie i juli, men åbner gerne hvis vi er hjemme.

2. August


I er altid velkomne til at kontakte os.

Kirsten 97 889 403 - 30 357 403

Birthe 97 889 050 - 23 348590
Morgenkaffe på Mejeriet
og introduktion til projektet "Min Landsby"


Borgerforeningen og Mejeriet vil gerne invitere alle til gratis rundstykker og kaffe på Mejeriet, søndag den 13. marts kl. 9.30. Det er et ganske uformelt arrangement, hvor der er mulighed for at møde såvel nye- som ældre beboere fra Bonnet og omegn, og få sig en snak, som vi før i tiden fik hos købmanden, slagteren eller frisøren.

I løbet af arrangementet dukker Rikke Skræddergaard og Heino Sørensen fra Fjaltring op og introducerer os for projektet "Min Landsby", som Bonnet ønsker være en del af. Her vil Bonnet indgå i en form for netværk mellem landsbyer, i øjeblikket hovedsageligt i Lemvig Kommune, hvor man via en App til telefonen, "Min Landsby App", samler landsbyernes liv og aktiviteter et sted.

Vi glæder os til at se Jer alle til en hyggelig og interessant formiddag.

Med venlig hilsen
Borgerforeningen og Mejeriet.Bonnet Nærgenbrugsplads


Efter 25 år er det nu tid til at fejre pladsens jubilæum, og samtidig markere dens lukning i den nuværende form. Pladsen ligger på banens areal, der tidligere har været benyttet bl.a. til indsamling af kvæg, der skulle transporteres videre med banen. I 1989-90 undersøgte man mulighederne for affaldssortering og genbrug, og i løbet af 1990 blev der i samarbejde med Teknisk Forvaltning og VLTJ besluttet, at området syd for banen skulle anvendes, og derfor rejste man i Bonnet et hegn rundt om det velegnede område. Det skete med hjælp fra 19 frivillige i et par weekender i januar 1991, og man afholdt en officiel indvielse den 2/2 med 80 deltagere. I starten var pladsen åben, og der var en del problemer med misbrug af containeren især. I 1994 blev der sat en kæde på og der blev indført åbningstider. Sven-Erik og Manse havde tilsyn med pladsen, indtil der blev skabt en ny vagtordning i 1996, hvor det lykkedes at skaffe så mange frivillige, at man parvis kunne nøjes med en vagt månedligt. Det har gennem alle årene været den eneste plads i Lemvig Kommune, der kunne mønstre over 20 hjælpere. 45 forskellige har været med i vagtplanen, eneste kvinde var Jette Lund.

I slutningen af 2015 besluttedes at lukke nærgenbrugspladserne, planen var at det skulle ske 31. dec., men vi har ønsket at få jubilæet med, og derfor er pladsen åben indtil l. februar. Kort herefter vil hegnet, lågerne og skuret blive fjernet. Vi har ønsket at bevare området til grenaffald, glascontaineren forbliver også i byen. En ny indsamlingsordning er under planlægning.

Fredag d. 29 klo 15.30 markerer vi jubilæet og lukningen på Mejeriet, hvor alle er velkommen til et par timers samvær i selskab med nogle af genbrugsbandens medlemmer. Om aftenen afholdes den traditionelle nytårskur for bandens medlemmer, denne sidste gang er alle, der har deltaget på vagtplanen, inviteret. Alle årene har menuen bestået af marineret sild, leveret af Putte og Gert, og skipperlabskovs, nænsomt lavet af Flemming Larsen, enkelte år af Mogens Olsen.

Borgerforeningen takker alle, der har deltaget i vagtordningen, og alle der har brugt pladsen gennem årene. Jeres indsats og støtte har skabt et mødested, hvor vi har tilbragt mange timer i godt selskab. Samtidig har det sikret foreningen en god økonomi, de seneste år har vi fået udbetalt 20-23.000 kr. For 2015 og 2016 får vi årligt udbetalt 20.320 kr., herefter må vi selv finansiere "Genbrugspladsen". Vi håber, at vi også med den nye indsamlingsordning får skabt en aktivitet og service, som kan skabe et samlingspunkt for Bonnet-området. Vores nærgenbrugsplads lukker, men genbrugsbanden fortsætter med såvel nuværende som nye medlemmer. Kontakt os gerne, hvis du vil være med!

Endnu en gang tak for jeres støtte gennem alle årene.

Borgerforeningen
Bonnet's hjemmeside har fået nyt design!

Efter 9 år med samme udseende, har bonnet-it.dk nu fået helt nyt look.

I den nye udgave er der udeladt sider som der ikke har været besøgt og brugt igennem lang tid, deriblandt opslagstavlen som nu helt er blevet overtaget af den nye side på facebook Bonnet har fået.

Ved opsætning af den nye side kunne jeg konstatere, at de forskellige foreninger og interessegruppers sider ikke er blevet opdateret med nye oplysninger igennem lang tid.
Så en lille bøn herfra er, gå ind på jeres side og se om det er de korrekte oplysninger der står og send en mail til mig på flansmose@privat.dk med de rettelser I har til siden.

Er der ting I syntes mangler så er I også velkommen til at kontakte mig, så vil j eg se på det.

Peder Flansmose
Bonnet Friskole

BØRNEHAVE I BONNET


Da det ikke har været muligt at videreføre børnehaven Bøgespiren i de eksisterende bygninger, har bestyrelsen på Bonnet Friskole besluttet, at undersøge mulighederne for at oprette en børnehave på skolens grund - i den nuværende SFO "Kridthuset". Men det kræver selvfølgelig, at der er tilslutning til denne ide. Vi vil gerne være med til at gøre Bonnet til et attraktivt sted for mulige tilflyttere.

Vi vil i første omgang undersøge, om der er børn nok til at oprette børnehaven. Når - og ikke hvis - tilslutningen er der, så får vi brug for hjælp både økonomisk og håndværksmæssigt til at ombygge/renovere bygningerne til en børnehave kombineret med SFO.

Vi håber på støtte fra byens borgere.

Bestyrelsen og de ansatte på Bonnet Friskole

Bonnet Friskole
Bøgelundvej 50
7620 Lemvig 
Tlf.: 97889192
Mail: bf@bonnet-friskole.dk
www.bonnet-friskole.dk  
Nyt fra Bonnet Vandværk


I december måned gik vi i gang med at udskifte hovedledningen i den vestlige side af Bøgelundvej - et projekt, som vi regnede med at have afsluttet senest fredag den 18. december. Der var flere ting, der drillede os, f.eks. blev det nødvendigt at grave tværs over vejen, og der var mere arbejde end forventet med stikledningerne. Sygdom og mangel på reservedele gjorde, at det sidste arbejde blev udskudt til efter jul, og derefter fik vi som bekendt frost. I skrivende stund bliver de allersidste ting ordnet, så alle brugere nu gerne skulle have rent vand med korrekt tryk.

Vi beklager de gener, arbejdet måtte have medført, og vi håber, at mange brugere oplever en forbedring i vandforsyningen i form af højere tryk og vand helt uden grums fra gamle jernrør. Efter en rum tid blev opgravningen hen over Bøgelundvej ved Hjulmager- vej lappet med ny asfalt - men ret beset var belægningen på stedet vel aldrig ret meget ringere end resten af Bøgelundvej ...

Med venlig hilsen
Bonnet VandværkGENERALFORSAMLINGER
Bonnet Vandværk
og
Bonnet og Omegns Borger-
Og Håndværkerforening
Torsdag den 10. marts kl. 19.30
på Friskolen


Dagsordener ifølge vedtægterne.
I pausen mellem de 2 generalforsamlinger
serveres smørrebrød, øl, vand og kaffe.
Jule- og Jubilæumsbanko 2016


Det efterhånden traditionsrige Julebankospilløb af stabelen søndag den 6. december klokken 14. Der var i år tale om et jubilæumsbanko, da det blev afholdt for 10. gang. Igen i år trak begivenheden fulde huse, og omkring 70 deltagere var mødt op inden klokken 14. Desværre var der ikke plads til alle fremmødte, så enkelte var således gået forgæves. Talrige sponsorer havde igen i år bidraget med rigtig mange og flotte gevinster. Disse blev fordelt på 2 x 7 spil, samt amerikansk lotteri. Årets første hovedgevinst i det amerikanske lotteri, skulle tages ganske bogstaveligt, idet det faktisk var et hovede ... et grisehovede!. Det var passende udloddet på lod nummer 10 (jubilæum) i rød serie :-). Hovedgevinst nummer to var et juletræ på fod med fuld belysning inkluderet, lige så passende udloddet på lod nummer 24 i rød serie :-). Med Niels, igen i år, som stabil og myndig opråber- og poseryster, havde alle en hyggelig og fornøjelig eftermiddag. Tusind tak til de mange fremmødte, og tusind tak til alle sponsorer.

Med venlig hilsen, MejerietKresten Touborg til Bonnet.


Højskoleaften på Bonnet Friskole
onsdag den 24. februar kl 19.30.


Under overskriften
"Fra bonde til Folketinget"

fortæller Kresten Touborg om sin tilværelse som landspolitiker. Touborg har siddet i Folketinget i hele 17 år, nemlig fra 1994 til 2011. Han har således stor erfaring med livet på Christiansborg.

Entre: 50 kr incl kaffe og brød.
Alle er velkomne!
Støttekredsen.
Borgerforeningen vil fortsætte
indsamlingen af affald til genanvendelse


Som de fleste af Jer nok er bekendt med, har Lemvig Kommune valgt at lukke langt hovedparten af kommunens nærgenbrugs- pladser, herunder altså også pladsen i Bonnet. Peter Sønderby har under flere møder og samtaler med kommunens teknik- og miljøudvalg. argumenteret imod lukningen, blandt andet med begrundelse i ordningens sociale og servicemæssige betydning for vort lokalsamfund. Argumenterne var imidlertid ikke nok til at kommunen ville omgøre beslutningen. Dette bevirker blandt andet, at den nuværende genbrugsplads fjernes, med undtagelse af betonbåsene. hvor flaskecontaineren påtænkes at blive placeret.

Derfor har Borgerforeningen valgt at tage sagen i egen hånd. Med kommunens tilsagn om en vis økonomisk støtte, vil affaldsind- samlingen fortsætte som et lokalt projekt, hvor borgerforeningen vil "overtage" genbrugsbanden og administrere den fortsatte indsamling af affald. Den nye base vil blive Bonnet GF' s klubhus, og der foregår i øjeblikket forhandlinger med DLG om eventuel brug af deres p.t. ubenyttede gødningslager.

Ideen går i al sin enkelthed ud på, at borgere i Bonnet og omegn vil få mulighed for at aflevere affaldet i Bonnet, hvorefter Genbrugs- banden vil forestå transporten af det indsamlede affald til genbrugspladsen i Lemvig. Det betyder naturligvis, at det rent praktisk ikke længere vil være muligt at håndtere den samme mængde affald som tidligere. Derfor kan man aflevere affald i en mængde svarende nogenlunde til indholdet på en trillebør. Herved forsøger vi at hjælpe de borgere, som ikke har mulighed for at transportere affald til Lemvig, eller de borgere som har en så lille mængde affald, at køreturen til Lemvig ganske enkelt ikke kan betale sig.

Der vil blive indkøbt en trailer til formålet, der sammen med "Spejdertraileren", vil blive benyttet til transporten til Lemvig. Det vil i øvrigt være muligt for medlemmer af borgerforeningen at leje trailerne. Prisen for lejen vil være 30 kr./døgn for den lille trailer ("Spejdertraileren") og 50 kr./døgn for den store trailer, som endnu ikke er indkøbt.

Det er naturligvis forbundet med omkostninger at indsamle affaldet og efterfølgende transportere det til Lemvig. Derfor vil vi opfordre til, at man melder sig ind i Borgerforeningen, og derved støtter op om foreningens aktiviteter. Indtægterne vil indgå i foreningens budget, som herefter også vil omfatte udgifter til vedligeholdelse af trailere, vedligeholdelse af benyttede faciliteter og udgifter til transport til Lemvig.

Som tidligere nævnt, har Lemvig Kommune givet tilsagn om økonomisk støtte til projektet, og har givet udtryk for, at initiativet i øvrigt er særdeles positivt for området. Bonnet og omegn har igen udvist kreativitet og handlelyst. Det er et godt signal at sende i enhver sammenhæng.

Vi håber at også dette initiativ vil blive vel modtaget og benyttet af mange borgere i Bonnet og omegn.

Med venlig hilsen Borgerforeningen og Genbrugsbanden.Julen blev sunget og danset ind ....

... Lillejuleaften omkring byens juletræ ved DLG. Traditionen tro mødte rigtig mange mennesker op, trodsende kulde og blæst. Det skortede heldigvis ikke på rigtig godt og ægte julehumør, og julen blev atter sunget - og danset ind. Borgerforeningen bød efterfølgende på en forfriskning i DLG's lagerbygning. En stor tak til de mange fremmødte, som var med til at skabe en rigtig hyggelig aften.

Med venlig hilsen,
Bonnet BorgerforeningJulemanden besøgte atter
Bonnet i en trav l tid


Punktligt og præcist ankom Julemanden med toget til Bonnet søndag den 6. december klokken 11.20. Over 30 børn var mødt frem, trods stærk blæst og truende skyer, for at modtage Julemanden på behørig vis. Herefter fulgte alle med Julemanden over til det store juletræ ved DLG, hvor der blev danset. Efter dansen delte jule- manden godteposer ud til børnene. Der skal igen i år lyde en stor tak de fremmødte børn og forældre, der særligt i år viste, at det ikke er et spørgsmål om vejret, men derimod et spørgsmål om påklædning.

Julemanden har efterfølgende sendt et anbefalet brev til formanden for Borgerforeningen, og bedt ham viderebringe en hilsen til alle de søde børn, som igen i år gjorde det til en stor fornøjelse at besøge byen.

Med venlig hilsen
Bonnet BorgerforeningReferat Fællesmøde 18.01.2016

Familie & Samfund havde indkaldt til årets første fællesmøde. Tilstede var: Kaja (F&S), Susanne (FDF og Friskolen), Inge (Friskolen), Karin og Peter (Borgerforeningen og BGF), Malene (BGF), Birthe (Lokalarkivet), Kaja (F&S), Henrik (Mejeriet), Christina (F&S samt referent Springbalsaminen).

Kaja bød velkommen og blev udnævnt til ordstyrer.

Siden sidst:Friskolen har haft julefest med over 100 deltagere. Familie & Samfund har fulgt sit program med besøg på Skive Travbane, Krabbes begravelsesforretning, Kynde & Toft samt et forfatterforedrags- arrangement. FDF har været i badeland, på skøjtebane på på Hjerl Hede. Lokalarkivet har haft et foredrag om Bonnet under besættelsestiden samt et godt besøgt julearrangement. Derudover blev lokalerne renoveret smukt både udvendigt og indvendigt. BGF er ved at renovere klubhuset. Borgerforeningen har haft en fællesspisning med 45 deltagere samt de traditionelle julearrangementer, der var som altid godt besøgt. Peter fortalte, at pengene for stationshaveprojektet bliver brugt på renovering af klubhuset samt at genbrugspladsen lukker med udgangen af januar. Borgerforeningen har også haft et velbesøgt morgenkaffearrangement sammen med Mejeriet, der desuden har haft julebanko (lO-års jubilæum) med ligeledes mange deltagere og vinsmagning. Der er fortsat skrueaftner om onsdagen, endda nogle gange med udflugter.


Aktiviteter og arrangementer i det kommende halvår:

Arkivet har billedaften den 26.01. med temaet "Fra istid til nutid", ellers er der åbent den første tirsdag i hver måned. Støttekredsen har en foredragsaften med Kr. Touborg den 24.02. Familie & Samfund følger sit program med en aften med Avodan om arv og gave den 09.02. og en sangaften med ølsmagning den 26.02. Den 17.03. er der general- forsamling. Den 16.04. afholdes der et kursus i beskæring af frugttræer. Friskolen holder fastelavn med fællesspisning for alle interesserede, den 14.04. er der generalforsamling sammen med støttekredsen. den 03. og 04.06. er der vedligeholdelsesdage og den 23.06. er der afslutning med grillaften. Borgerforeningen har en fællesspisning den 06.03. og vil undersøge, om datoen for generalforsamlingen sammen med vandværket kan flyttes, da det er samme dag som Familie & Samfunds. Den 01.02. lukker genbrugspladsen i Bonnet og den 29.01. holdes der 2S-års jubilæum samt afslutningsfest for genbrugsbanden. Indsamlingsordning fortsætter dog under lidt ændrede præmisser. Mejeriet fortsætter med skrueaftnerne.


Ideer og forslag til fællesaktiviteter

Kommunen har besluttet, at Bøgespiren lukket til august. Friskolen har sammen med børnehavens forældrebestyrelse, Borgerforeningen og nogle forældre valgt at arbejde for, at vi fortsat har en børnehave og vuggestue i Bonnet. Dette er desværre mislykkedes. De er nu ved at undersøge muligheden for at oprette en børnehave i de eksisterende bygninger (Kridthuset). Der skal dog være tilslutning til dette. Derfor bedes alle om hjælp til at prikke til folk, som har børn i den alder.

Peter Flansmose har arbejdet med Bonnets hjemmeside, som får et ansigtsløft. Alle foreningerne bedes tjekke om deres oplysninger på hjemmesiden fortsat er aktuelle.

Landsby-App: Borgerforeningen har fået en henvendelse fra Fjaltring - de vil gerne komme og fortælle om det - måske til et formiddagskaffe arrangement på Mejeriet?

Andre forslag til fælles aktiviteter er en camping weekend og/eller en musikaften/-festival på Bonnet Stadion, måske som afslutningsfest for Bonnet FDF?

Næste fællesmøde er mandag den 23. august 2016, og det er Bonnet Lokalarkiv. der indkalder.
Bonnet Genbrugsplads fylder 25 år

I anledning af at Bonnet Genbrugsplads nu har eksisteret i 25 år, vil det glæde os at se borgere, unge som ældre, og nuværende som tidligere medlemmer af Genbrugsbanden, til reception på Mejeriet i Bonnet. Arrangementet finder sted fredag den 29. januar fra klokken 15.30 til 17.30. Jubilæet markerer samtidigt afslutningen på genbrugspladsens virke i sin nuværende form, idet pladsen lukkes i løbet af vinteren. Vi byder alle velkommen til en hyggelig eftermiddag på Mejeriet.

Med venlig hilsen
Peter Sønderby, Genbrugsbandeleder

p.s. En ny løsning for indsamling af genbrugsaffald er under udarbejdelse - nærmere information udsendes løbende.


Sidste frist for stof til næste nummer: 27/3-2016


38. Årgang marts 2016


Den årlige åbning af naturstien


Søndag d. 22. Maj kl. 12.00 på Mejeriet.
Medbring en frokostret til det antal personer i kommer, til fælles ta-selv-bord.
Medbring bestik og service.
Efter frokosten går vi Naturstien rundt og slutter af med kaffe og kage kl. 14.30.
Øl, snaps og vand købes på Mejeriet.
Ingen tilmelding. Man må gerne deltage i dele af arrangementet.

Hilsen BorgerforeningenFredag den 26. februar, afholdt Familie og Samfund Bonnet et velbesøgt arrangement, hvor øl, sang og musik var i højsædet. Det kan for mange vel nok lyde som udgangspunktet for en rigtig hyggelig aften, hvilket også var tilfældet denne aften.

Byen kan, blandt andet, prale af sin kompetente og entusiastiske ølbrygger. Til aftenens arrangement kunne man således smage forskellige typer af det øl Mogens Olsen fremstiller, ligesom der blev givet et indblik i teknik og smagssammensætninger.

På den kunstneriske front holdt byen sig heller ikke tilbage.
Erik Vedstesen fremførte en dejlige vise for tilhørerne, deltagerne kunne ønske sange fra Højskolesangbogen og her kunne Erik igen berige os, med sin viden omkring forfatterens mening med sangen. Urban Bertelsen spillede til på sin harmonika, et instrument som han i den grad mestre, og som fik os alle til at synge med.

Erik Vedstesen og Urban Bertelsen spillede endvidere nogle dejlige stykker musik på hhv. violin og harmonika.

Aftenens kulinariske oplevelse bestod af en let Tapas anretning, fra Slagter Mortensen, Lemvig.

Alle havde en rigtig hyggelig aften på "Mejeriet" i Bonnet. Tak til Mogens, Erik og Familie & Samfund for et flot arrangementForskønnelsesdag i Bonnet


Lørdag d. 30 april kl. 9.30 mødes vi ved klubhuset på Bonn~t Stadion til en kop kaffe og får uddelt opgave der skal laves l byen. Når vi er færdige kl. 12.30 vil der være frokost som tak for hjælpen.Til hunde-ejerne


Græsset gror, vi er godt inde i foråret, og vi begynder snart at pleje de grønne områder og rabatter. Din hunds efterladenskaber skal derfor ikke efterlades på de områder, hvor der bliver klippet græs, heller ikke på Naturstien, stadion eller Friskolens boldbane. Saml op i din medbragte pose og efterlad ikke posen i naturen, det er så klamt, når vi har affaldsindsamling.Bonnet er med på "Min Landsby"-appen.


Så er Bonnet kommet med på "Min Landsby"-appen ... endda øverst på listen over landsbyer, som har valgt at benytte sig af værktøjerne på Min Landsby.

Herved har I, via mobiltelefonen eller tablet'en, adgang til et væld af informationer, som de enkelte landsbyer har at dele ud af.

Hvordan gør jeg?
Hvis du har en Android-telefon eller Android-tablet, skal du gå ind på Google Play, og søg efter appen "Min Landsby". Installer appen. Efter installationen, åbnes appen. Hvis du har en iPhone eller iPad, skal du gå ind i App-store, søg efter "Min Landsby" og installer appen. Efter installationen, åbnes appen.

Tryk på menu-knappen i øverste højre hjørne af skærmen (tre vandrette streger) og vælg "Min landsby". Vælg Bonnet (hvis det er den du ønsker at følge, naturligvis). Du ledes herefter automatisk ind på appens forside, hvor du har 4 valgmuligheder:

Landsby nyheder:
Hvis du vælger dette punkt, ser du en liste over de nyheder landsbyerne i landsdelen har lagt ind. Herved er der let adgang til de informationer, som netop de enkelte lokal samfund ønsker at udbrede.

Landsby kalender:
Vælger du dette punkt, oplistes de begivenheder din valgte landsby har lagt i kalenderen. For Bonnets vedkommende, vil kalenderen her så vidt muligt være idendisk med begivenhederne på www.bonnet-it.dk og Facebook. TIP: Hvis du trykker på en begivenhed, får du yderligere informationer om selve arrangementet. Hvis du ønsker arrangementet lagt i telefonens egen kalender, skal du blot trykke på knappen med kalenderbladet og plustegnet.

Landsby lift:
Hvis du vælger dette punkt, bliver du automatisk ledt videre til gomore.dk, hvor du har mulighed for at søge om samkørsel til- eller fra Bonnet på et givet tidspunkt.

Landsbykort:
Hvis dette punkt vælges, åbnes automatisk et kort, hvor attraktionerne for området vises med nåle. Klik på den enkelte attraktion for at se yderligere info.

Vi håber, at I alle må få fornøjelse ud at dette nye værktøj. Hvis I har spørgsmå til brugen af appen, anbefales det at i kontakter Rikke og Heino på http://minlandsby.dk/kontakt/. I kan også skrive et spørgsmål her på facebooksiden "Bonnet og omegn", så skal vi besvare det efter bedste evne. Omvendt, hvis nogle af Jer finder snedige genveje, snilde værktøjer eller andet, må I meget gerne dele dem, så andre kan få glæde af Jeres opdagelser.

Rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen
Bonnet BorgerforeningStøttekredsens aften med Touborg.

Det ser ud til, at folk gerne vil mødes med hinanden, det ses ved flere lejligheder. Nu den 24. februar, hvor Støttekredsen havde inviteret Kresten Touborg til højskoleaften. Skolestuen var fuld af tilhørere, der ville høre den tidligere mf" er.
Og Touborg var rigtigt i hopla med mange gode historier og også med skarpe meninger om politik og miljø og landbrugsdrift. Han er jo en varm tilhænger af økologisk landbrug og bryder sig aldeles heller ikke om, at vi andre bruger hjælpemidler som round-up til at bekæmpe ukrudt med.
Debatlysten var stor, så det blev sent, før vi kom hjem efter en fin aften.
Erik Vedstesen
Affaldsindsamling


Fredag d.I5 april kl.15.30 har vi igen affaldsindsamling ved Klubhuset på Bonnet Stadion. Når vi er færdige bydes der på Kaffe, the, kage og sodavand. MØD BARE OPlBonnet lokalarkiv.


Arkivet har åbent følgende dage, eller efter aftale.

5. April

3. Maj

6. Juni

Juli Sommerferie, men er vi hjemme åbner vi gerne.

2. August

6. September

4. Oktober

1. November

6. December

- Det er pudsigt at tænke sig, at når man har gået et skridt, er det blevet til historie!

Kirsten Didriksen telefon 30357403

Birthe Falk Agerbo telefon 23348590
Familie & Samfund Bonnet


Den årlige generalforsamling blev afholdt den 17. marts 2016 hos et af vore medlemmer; i kunstneren Anne Kildegaards galleri i Ramme.

Efter at formanden Kaja havde budt velkommen, måtte hun overbringe den triste besked, at vores mangeårige revisor og ordstyrer til generalforsam- lingerne, Solvejg Paakjær, var afgået ved døden sidste år.

Anna Urban blev valgt til ordstyrer og formanden kunne berette om en sæson med mange spændende arrangementer med i gennemsnit ca. 20 deltagere. To arrangementer måtte desværre aflyses, det ene på grund af for få tilmeldinger, det andet på grund af sygdom. Højdespringeren var sang- og øl aftenen med vores lokale øl brygger Mogens Olsen og vore lokale spillemænd Urban og Erik med hele 26 deltagere.

Derefter blev regnskabet godkendt med et lille overskud.

På valg var Kaja, Christina og Mona. Mona modtog ikke genvalg - her blev Birthe valgt som nyt bestyrelsesmedlem. Udover de tre består bestyrelsen af Jette og Nancy. Suppleanter er Inger Marie og Bente og revisorer er Ulla og Anna.

Efter generalforsamlingen var der et par stykker smørrebrød og Anne Kildegaard fortalte om sit liv og sin malerkunst. Der var selvfølgelig også rig mulighed for at beundre de smukke akvareller og oliemalerier i de hyggelige omgivelser.

HUSK - HUSK - HUSK

Kursus

NB: Dato ændret på grund af sølvbryllup i Bonnet!

SØNDAG DEN 17. april 2016 kl. 14.00

Beskæring af frugttræer ved Peder Flansmose


Sted: Bonnetvej 45, Bonnet

Pris: 50 kr.

Medbring selv kaffekurv

Tilmelding senest: 9. april
Indvielse af Genbrugsladen


Lørdag den 19. marts blev den ny genbrugsplads, "Genbrugsladen" indviet i DLG's bygninger på Bonnetvej i Bonnet. Borgerforeningen har fået stillet det tidligere kunstgødningslager til rådighed, som egner sig fortrinligt som genbrugsplads. Indvielsen startede kl. 14, hvor de første mødte op med pap, papir og andet genbrugs- eller loppeegnede effekter. Alle fremmødte blev i dagens anledning tilbudt en øl eller vand, samt en rundvisning ved de nye faciliteter :-).

Omkring 25-30 mennesker kiggede forbi, inden arrangementet (og åbningstiden) sluttede klokken 15. En stor tak skal lyde til de fremmødte, som alle var med til at give Genbrugsladen en rigtig god start.

Med venlig hilsen
BorgerforeningenFra Genbrugsladen


Vi har nu åbnet vores nye genbrugsplads, kaldet Genbrugsladen, og vi må erkende, at interessen for genbrug og lokal indsamling og opbakning stadig er til stede. Senest har Lemvig-spejderne tilbudt at afhente papir og pap i laden sidste lørdag i hver måned, glas-containeren flyttes til DLG, hvor den placeres udenfor ladens port, og produkthandleren leverer en kasse til indsamling af dåser. Klem så vidt mulig dåserne sammen, så der kan være så mange som mulig i kassen.

Har du genstande, som vi ikke kan modtage, kan det evt. afhentes som storskrald. Man kontakter Nomi4s på 9610 6240 senest tirsdag, storskraldet placeres på fortovet senest onsdag morgen kl. 7 og bliver afhentet samme dag. Læs evt. mere på http://nomi4s.dk

Grene kan stadig afleveres på det sædvanlige område syd for banen.

Ladens loppemarked modtager gerne effekter, der kan have interesse for andre.

Der er stadig 2 vagter hver lørdag. kl 14-15. Vi tæller i alt 21 vagter. Aksel Aasborg er udtrådt af banden efter mange års solid tjenstvillig indsats, Leon Nyrup og Jørgen Pedersen er indtrådt.

Henvendelse vedr. Laden til Peter, 9788 9403 eller 3042 9348

Opfordring: Hjælp til med at gøre det spændende at komme i laden.

Borgerforeningen
Bonnet Vandværk - generalforsamling


Det sædvanlige dobbeltarrangement med generalforsamling i både Vandværk og Borgerforening var pænt besøgt med 19 deltagere. Ove Andersen blev valgt til ordstyrer. Leif Jensen kunne i sin formandsberetning fortælle om et travlt år. Den forurening, der opstod i december 2014, kostede flere penge og tog længere tid end rimeligt, i hvert fald set i bakspejlet. Senere på året gik vi i gang med at udskifte hovedledningen og en del af stikledningerne på Bøgelundvej mellem Hjulmagervej og Stationen, og dette projekt blev også langt dyrere og mere langvarigt end forventet. Vandspildet er reduceret med ca. 90% så strafafgiften kun var 1.730 kr mod næsten 17.000 kr. året før. Forhåbentlig vil det nævnte rørarbejde reducere spildet yderligere, så vi kommer ned i det "gratis" område.

Mogens Olsen fremlagde det reviderede regnskab, som udviste et underskud på driften på godt 1.400 kr. Alene de mange ekstra analyser i forbindelse med bakterieforureningen havde kostet over 50.000 kr. Det var trods alt lykkedes indtil videre at bibeholde reservekapitalen på ca. 630.000 på en højrentekonto. I 2016 vil økonomien blive hårdt presset, når vi skal have betalt regningen for rørarbejdet på Bøgelundvej. Dette projekt var budgetteret til ca. 90.000, men regningen løb op i over 300.000!

På valg til bestyrelsen var Lars Aasborg, som ikke ville modtage genvalg, og Peder Jørgensen. Anders Graversgaard blev valgt som afløser for Lars, og Peder blev genvalgt. Ove Andersen og Niels Hansen blev genvalg som suppleanter. Erik Kjær og Ulla Dalgaard blev genvalgt som revisorer.

Under eventuelt blev der spurgt, om der var styr på stikledninger og vandmålere, som blev overflødige i forbindelse med nedrivning afubeboeIige huse. Formanden forklarede, at bestyrelsen er meget opmærksom på at få sløjfet ubrugte rør for at undgå "døde" ender osv., men det er ikke altid nemt, for det er ikke alle entrepenører, der synes, det er umagen værd at følge spillereglerne.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig således:
Formand: Leif Jensen
Kasserer: Mogens Olsen
Sekretær: Anders Graversgaard
Bestyrelse: Jens Jørgen Groth (skyllemester)
Bestyrelse: Peder Jørgensen
Med venlig hilsen
Bonnet Vandværk


Sidste frist for stof til næste nummer: 22/5-2016


38. Årgang maj 2016


Sankt Hans i Bonnet


Traditionen tro er der Sankt Hans fest på Bonnet Stadion torsdag den 23. juni fra kl. 19.00.

Bålet tændes kl. 20.30 og båltaler er Kenneth Bro.

Der kan købes pølser og drikkevarer samt kaffe og kage som sædvanligt.

Vi slutter kl. 22.00.

Bonnet Gymnastikforening
Borgerforeningen
Familie & Samfund Bonnet
En epoke slutter - Børnehuset Bøgespiren


Den 1. august 2016 slutter en epoke i Bonnet. Denne dag lukker Børnehuset Bøgespiren.

Børnehuset blev oprettet i forbindelse med Bøgelundskolens tilbud for unge mødre tilbage i 90'erne. Tilte Maagaard, som var leder af daghøjskolen Bøgelundskolen, og Hanne Nielsen oprettede et pasningstilbud for skolens enlige mødre i huset på Bonnetvej 13.

Da der var flere børn i Bonnet, der skulle køres udenfor byen for at blive passet, var der nogle lokale ildsjæle med pasningsbehov, der tog kontakt til Hanne Nielsen for at høre om muligheden for at starte en egentlig daginstitution i Bonnet.

Dette blev hurtigt en stor succes. Børnene kom i starten primært fra lokalområdet, men snart kom der flygtningebørn til, primært fra det tidligere Jugoslavien og fra Somalia. En berigelse for daginstitutionen, men naturligvis også en faglig udfordring for personalet. Status som flygtninge-daginstitution har Bøgespiren haft lige siden.

Rammerne på Bonnetvej 13 blev hurtigt for små, og der blev i slutningen af gO'erne lejet lokaler på Bøgelundskolen (nuværende Mejeriet) hvor vuggestuen holdt til.

Med en forsat positiv tilstrømning af børn - Bøgespiren havde nu et så godt ry og rygte at der var lange ventelister på at få sine børn til Bonnet - blev det vedtaget at ombygge den gamle friskole/forsamlingshus på adressen Bøgelundvej 24 - 26 til en ny tidssvarende daginstitution. Arbejdet blev igangsat med en stor indsats af frivillige forældre, der arbejdede ihærdigt i flere "arbejdsweekender". Alt nedrivning/nedbrydningsarbejde og malerarbejde m.m. blev udført af frivillige.

Maj 2000 stod en spritny og moderne daginstitution klar til at modtage børn og forældre. Wow, endnu engang havde Bonnetborgere stået sammen og udført små mirakler.

I 2005 måtte Bøgelundskolen lukke, og Bonnet stod således uden daginstitution. En gruppe af forældre stak hovederne sammen og stiftede Den Selvejende Institution Børnehuset Bøgespiren (DSIBB) for på denne måde at bevare en daginstitution i Bonnet. Det lykkedes - men i efteråret 2015 kontaktede Lemvig Kommune DSIBB og orienterede om, at pr. 31.07.2016 vil kommunalbestyrelsen lukke Bøgespiren, idet børnetallet er historisk lavt og der ikke længere er behov for de pladser som Børnehuset Bøgespiren kan tilbyde.

En epoke er slut!
Bonnet Friskole

Vi holder sommerafslutning den 16/6 klokken 17.30 i stedet for som planlagt den 23/6 (en lidt uheldig dato på grund af Set. Hans). Medbring mad til et kæmpe "tag selv bord", desuden skal I medbringe drikkevarer samt service og bestik. Kaffen og kage sørger skolen for.

Af hensyn til kaffe og kage er tilmelding nødvendig. bf@bonnet-friskole.dk
eller: 9788 9192Bøgespiren i Bonnet - en fantastisk perle gennem 20 år


I den sidste skolereform er det nye kodeord inklusion. Da jeg blev ansat i Bøgespiren i januar 1996, kendte man for længst dette begreb, institutionen havde blot et andet ord for det: RUMMELIGHED. Netop dette ords betydning blev mit første indtryk af Bøgespiren, et indtryk, der ikke forandrede sig i de 15 år, jeg var ansat. Her rummedes alle slags forældre /nogle ret specielle) og alle børn (alle specielle for os) i og som personale mærkede vi også rummeligheden.
Vi talte tit om en særlig BØGESPIREKULTUR, som ikke var let at definere uden at fortælle om den tætte tilknytning til Bøgelundskolen, som Bøgespiren er et knopskud fra, hvilket efter min mening har givet den en helt anderledes social vinkel i arbejdet med børn og forældre.

I år 2000 flyttede vuggestuen, som jeg var ansat i, over i den nuværende bygning og mistede derved den helt tætte geografiske kontakt med skolens elever og personale, jeg savnede lige at kunne gå ud i værkstedet med et barn, der trængte tilluftforandring, men hvad vi tabte på gyngerne, vandt vi på karrusellerne, idet lokaler og legepladsforhold var meget bedre. Samtidigt var det en stor fordel, at vuggestuen lå dør om dør med børnehaven, hvilket lettere giver en gnidningsfri overgang fra vuggestue til børnehave. Personalemæssigt udbyggede det også samarbejdet mellem de to personalegrupper med de fordele, dette medfører.

Jeg har været madmor i en periode, men det var i vuggestuen mit engagement lå, det er fantastisk at arbejde med vuggestue børn, , i den alder er der ingen faste normer, en ko kan sagtens have 5 ben, en sten bliver glad, når man klapper den, og det er jo en anden slags rummelighed.

Mange pudsige bemærkninger og episoder har der været i årenes løb: Emil: "min cykel er punkteret", Jette: "nå, men så skal den vel repareres" Emil: "nej, for den er kun lidt punkteret."
Da Nana var færdig med at tisse og stod med bukserne nede om hælene, spurgte hun mig, om jeg ville se hendes mis, jeg vidste ikke lige, hvad jeg skulle svare, men resolut trak hun bukserne op og fremviste stolt en tegnet mis på buksebagen.

Jeg er glad for at have været en brik i en medarbejderstab, der har ydet en stor indsats for at gøre Bøgespiren til et godt sted for alle. Det er trist (nej, jeg mener skammeligt), at det nu snart er slut med denne specielle børneinstitution i Bonnet , og jeg kan kun frygte for, hvad det vil betyde for lokalsamfundet der. Arbejdsglæde er den mest motiverende faktor for et godt arbejdsliv, det gav Bøgespiren i samarbejde med børn, forældre og personale, og jeg har mange gode minder at tænke tilbage på.

Jette TrilloGenåbning af Naturstien


Søndag den 22. maj blev Naturstien genåbnet. Vi startede med en veldækket frokostbuffet klokken 12, hvor de 16 fremmødte nød en dejlig frokost, inden selskabet begav sig ud på Naturstien.

Trods skyerne, som vi nævnede i optakten i går, viste det sig at blive en særdeles varm tur. Inden længe gik de fleste med jakkerne over armen. Turen gik i år rundt om ruten i urets retning, så da vi i slutningen af turen nåede moserne på den nordlige side af Bøgelundvej, kunne vi se svaneparret, den ene rugende på æggene, den anden "patruljerende" i søen.

Turen sluttede tilbage på Mejeriet, hvor der blev serveret eftermiddagskaffe.

Vi takker de fremmøde for en rigtig hyggelig eftermiddag i godt selskab. :-)

Med venlig hilsen
Bonnet BorgerforeningForskønnelsesdag


Årets første forskønnelsesdag løb af stablen lørdag den 30. april. Klokken 9.30 bød Borgerforeningen indenfor til morgenkaffe i Klubhuset, hvor planerne for dagens videre forløb blev lagt.

På hjørnet af Bonnetvej og Langelinie, blev der arbejdet med at fjerne den kraftige bevoksning i den sydlige grøft, hvor pileskud har fået godt fat.

Langs Bonnetvejs østlige side blev vejtræerne beskåret, da de , efterhånden bredte deres grene udover den tilstødende mark, til gene for landmanden. Der blev ved flere af træerne også sat støttepæle op, i forsøget på at rette træerne op efter påvirkning af vestenvinden.

De efterhånden bløde træpæle ved sportspladsens legeplads blev fjernet, da de efterhånden var blevet uegnede til brug.

Der skal lyde en stor tak til de fremmødte, som ydede en stor arbejdsindsats :-)

Med venlig hilsen
Bonnet BorgerforeningBorgerforeningen


Ved generalforsamlingen i marts genvalgtes Kaja Andersen, Karin Flansmose og Peter Sønderby. Bestyrelsen bestod yderligere af Bjarne Christensen og Per Pedersen. Sidstnævnte er desværre ikke iblandt os mere og suppleant Lena Graversgård er derfor velvilligt indtrådt. I forårets løb har vi afviklet affaldsindsamling, forskønnelsesdag og genåbning af Naturstien. Vi forventer at kunne fejre indvielsen af Bøgelundvejs nye asfalt i løbet af sommeren, Hanne Underbjerg vil holde os orienteret, så snart hun kender tidspunktet.
Inden sommerferien vil der blive omdelt kontingentindbetalingskort.Bonnet GF- gymnastikforeningen


Forskønnelsesdagen tog sit udgangspunkt i klubhuset, og her blev også udført et stort stykke arbejde med oprydning og rengøring, efter udskiftning af nogle tagplader var foretaget tidligere på foråret. Stolperne ved legepladsen blev fjernet af byens stærke mænd, så nu kan kommunens store plænetraktor også klippe det nye græs langs Rammevej. Egon og Bente plejer med kærlig hånd arealet nær klubhuset. Aksel har færdiggjort husets nye loft, og der mangler kun en Kvik-detalje i køkkenet.
Der er ikke planlagte aktiviteter i foreningen, men hold øje med spontane arrangementer i sommerens løb. Bestyrelsen består af Preben Larsen, Malene Røn og Peter Sønderby
Affaldsindsamling


Fredag den 15. april var der affaldsindsamling i- og omkring Bonnet. Omkring 20 mennesker kom og gaven hånd med til oprydningen, startende fra klubhuset, hvor de enkelte hold blev sat og ruterne fordelt.

Efter et par timers indsamling, mødtes holdene igen i klubhuset, hvor der blev serveret kaffe og kage.

Tak til de fremmødte for en rigtig travl - men hyggelig eftermiddag.

Med venlig hilsen
BorgerforeningenEn aften om Grønland.


Bonnet Borgerforening havde arrangeret en fællesspisning den 6. marts på Bonnet Friskole.
Kirsten Trærup Møller var inviteret til at fortælle om sin tid som pædagog i Grønland, og vi skulle smage forskellige retter af grønlandsk mad.
·Det blev en på alle måder fin og udbytterig aften med stor tilslutning. Kirsten (og Peter) viste billeder og fortalte levende om et samfund, der på mange måder er meget anderledes end det samfund, vi kender herhjemme.
Vi fik et indtryk af et Grønland, der på den ene side har en meget storslået og spændende natur, men på den anden side har tunge sociale problemer. Druk, ungdoms selvmord, svigtede børn og unge, kriminalitet og manglende arbejdsmoral er faktorer, der sætter det grønlandske samfund i en tilstand af håbløshed.
Kun tiden vil vise, om der kan komme en økonomisk bedring og en lysere fremtid for verdens største ø, der er en del af vort rigsfællesskab.
I hvert fald fik vi en førstehåndsberetning om et Grønland i dag.
- Og så troede jeg forresten ikke, at hvalbøffer smager godt, lidt som lever, når den er velstegt.
Erik Vedstesen
Bonnet Lokalarkiv

Har modtaget nogle historier skrevet af børn fra Bonnet Friskole i 1988.


I anledning af skolens 85-års jubilæum har vi i 6.-l.klasse, prøvet at danne os et billede af byen og især skolens historie.

Vi har haft besøg af en række tidligere elever nemlig: Alfred iohansen, K.B. Seqaard, Søren Pedersen, Viggo Henriksen. Jette Petersen og Gitte Kvist Jensen.

De har alle svaret på mange spørgsmål og fortalt en masse om byen og skolens liv.

  1. Friskolen startede fordi der var mange Grundtvigianere og fordi de ikke kunne lide kommuneskolen.
  2. Der vor 56 elever på den første friskole.
  3. Der var kun to lærere og så en dag flyttede de begge to, så kom der en ny, så havde de kun en lærer.
  4. Der var to klasser i Alfreds Johansens skole og tre klasser i Knud Børges skole.
  5. De havde heller ikke et musikrum.
Byens udseende.

Alfred og Knud fortalte at byen var stor den gang. Der var både slikmutter. vognmager, frisør, smed, slagter, brugsforretning, urmager og fotograf

Husene var ikke af bindingsværk. I byen var der en jernbane, det var den der fik byen til at vokse. Der var ikke borsten i gaderne, når man kørte i hestevogn bumpede det ikke så meget som hvis der havde været brosten.

De havde ikke radio på skolen, men når deres forældre holdt fri hørte de tit radio.


Det førte fjernsyn der kom til Bonnet stod til udstilling hos el-manden og der stod alle børnene i frostvejr og så TV. En dag fik en mand TV og næsten hele byen stod eller sad i et lille rum bare for at se TV.

Gitte hørt til en af de første årgange der gik på den nye Friskole. Der var 7 lærere på skolen og Gittes lærer hed Ulla. Medens Gitte gik på skolen blev der bygget nye klasseværelser, der var ikke gymnastiksal, så de måtte gå ned i Forsamlingshuset for at gøre gymnastik. Det har nok ikke været sjovt at løbe der ned i sne og regnvejr.


Der er flere sjove beskrivelser, kom og læs dem på Arkivet!

Vi har åbent den 1. tirsdag i måneden eller efter aftale.

Vi holder sommerferie i juli måned, men åbner gerne hvis vi er hjemme.

Birthe 23 3485 90

Kirsten 30357403

Husk vi med glæde modtager arkivalier, foto, skøder, beskrivelser, protokoller m.m.
Svaner på rede!


Det er et fantastisk syn! Man går en tur ned til mosen neden for haven, og der, i den vestligste bred af mosen ligger en svane stolt og flot og højt på en kæmpestor rede.
Jeg stod en stund og så hunnen bygge reden med sin meget lange hals, eet strå og siv ad gangen tålmodigt anbragt, indtil reden er stor og stærk. Ja, ogjeg læste, at hannen og hunnen hjælper hinanden, hannen henter redemateriale, og hunnen bygger!
Og nu ligger hun og han på skift og ruger på en 5-9 store æg, så i løbet af en to-tre uger er der nok en hel svanefamilie, som svømmer rundt på mosen.
Må de komme op i min have? Nej, helst ikke, så der bliver nok noget bøvl der! Især, hvis de skal regere i mosen det næste års tid, indtil de alle kan flyve bort igen! Jeg håber, vi kan blive venner.
Men! Dajeg gik med et par børnebørn og svigersøn ned og viste stolt, se, og vi alle var imponerede, sagde svigersøn: "Ja, så kommer der unger, og de hedder svællinger"! Jeg måbede! Svællinger!! Hedder de det?
Erik VedstesenSidste frist for stof til næste nummer: 14/8-2016


38. Årgang august 2016


Fællesspisning

Søndag den 2 Oktober kl. 17.30


Er der igen fællesspisning men det er på mejeriet, på grund af at vi ikke har friskolen mere.
Vi rar noget godt at spise, med hyggelig samvær, vi slutter af med kaffe og kage.

Husk service og bestik.

Voksen 75 kr.
Børn 45 kr.

Tilmelding senest torsdag den 29/9 til:

Karin tlf. 61868229

Arr. Bonnet BorgerforeningHyggeaften i klubhuset d. 1517 hvor vi fik puller pork burger, det var en hyggelig aften hvor vi var både børn og voksne.
Vi havde igen hyggeaften i klubhuset d. 26/8 hvor vi havde grill aften. Vi slutte en rigtig god aften af med at vi så flagermus.
Det har været 2 gode aftner som vi har holdt i klubhuset. Vi regner med at til næste år at gøre det igen hen over sommeren med hygge i klubhuset.

Hilsen BorgerforeningenBorgermøde i klubhuset.


Den 28. juni havde borgere i Bonnet sat hinanden stævne i Klubhuset. Anledningen var så alvorlige sager som lukning af byens 2 betydningsfulde institutioner, Børnehuset Bøgespiren og Bonnet Friskole.
Situationens alvor var tydelig for de mange fremmødte, og derfor var der en klar vilje til at forsøge at finde løsninger på de mange spørgsmål, som nu trænger sig på.
Hvad skal der ske med Bøgespiren og dens bygninger?
Hvad skal der nu blive af "Forsamlingshuset" og de ting, som Borgerforeningen og Familie og Samfund plejer at bruge til deres fælles møder og arrangementer på Bonnet Friskole?
Det er klart nok, at Bonnet By vil blive belastet af at have store bygninger stående, hvis disse ikke kan anvendes. Så hvad skal der ske med dem?
Og hvad har byen brug for?
Alle disse og flere spørgsmål er alvorlige og drejer sig i sidste ende om, hvordan byens fremtid tegner sig, og der var da også gode forsøg på at finde svar, der skulle prøves.
Der blev derfor nedsat små arbejdsgrupper, som hver skulle tage sig af et afgrænset område.
Det er jo klart, at byens påtrængende behov er at have et sted at mødes til f. eks. fællesspisning, møder og lignende arrangementer. Nogle skulle derfor sørge for at få fat i de ting, som hører "Forsamlingshuset" til.
Andre skulle prøve at henvende sig til kommunen for at undersøge, om Bonnet Friskoles bygninger kunne bruges af kommunen, f. eks. til Jobcenter.
Spørgsmålet om Mejeriets fremtid blev også drøftet. Mejeriet er et hyggeligt sted at være og mødes, - nu er det sat til salg, men hvis det ikke kan sælges, hvad så?
Og Klubhuset? Kan det måske bruges til fremtidig mødested? Klubhusets lokale kan udvides, bygges større, så flere kan være der, uden at det behøver at blive kostbart. Så måske bliver det Klubhuset, der skal satses på. Der blev da også straks taget initiativ til oprettelse af en støttekreds for Klubhuset.
Ja, der var forslag nok, og fremtiden skal vise, hvad der kan lade sig gøre. Og skal man udlede noget af mødet i Klubhuset, så må man sige, at der var en udpræget fællesvilj e til at forsøge at finde løsninger på vor lille bys fremtidsproblemer.
Erik Vedstesen
Genbrugsladen


Har haft åbent næsten alle lørdage kl. 14-15. Nogle erfarne brugere kommer meget ofte, nye stamkunder fra Rammevej er kommet til, men vi ser gerne flere brugere komme med affald (mindre mængder f.eks. på trillebøre eller i bagagerummet).

Der er kommet gang i ladens Loppemarked, så nu kan man betale for de effekter, man tager med sig.

Lemvig-spejderne henter pap og papir, når der er tilstrækkelig mængder indsamlet. Vi har to trailere med presenning til udlejning, dog kun til lokale brugere!

Lørdag d. 1. oktober kl. 14 inviteres alle vagter til evalueringsmøde, halvårsregnskab fremlægges og fremtidig drift debatteres. Klubhuset leverer forfriskninger denne dag til alle fremmødte, såvel vagter som brugere.
Friskolen som Jobcenter??


På et hastigt indkaldt borgermøde i klubhuset for et par måneder siden var Bonnets store udfordringer til debat, herunder naturligvis Friskolens lukning. Hvad skal der ske med bygninger og inventar, hvad med forsamlingshuset osv. Her blev det foreslået, at vi skulle forsøge at få Lemvig Kommune til at bruge skolen som jobcenter.

Baggrunden er, at jobcenterets lejemål i det tidligere Zenith Møbler på Moeskjærvej er opsagt, og kommunen råder ikke selv over velegnede bygninger. Derfor står alle muligheder åbne, og formanden for udvalget lægger vægt på, at undervisnings- og kontorfaciliteter kan være lige så vigtige som værksteder. Der blev på stedet udpeget en lille "aktionsgruppe" bestående af Lisbet Krarup og Mogens Olsen til at forfølge ideen.

Efter en kontakt til jobcenteret har vi haft 2 fremvisninger: Først jobcenterchefen og den daglige leder, og siden de samme to + kommunens bygningssagkyndige. Vi fik helt klart et positivt indtryk af vore chancer, og vi fik at vide, at spørgsmålet skulle behandles på et udvalgsmøde - en slags førstebehandling, hvor der ikke blev truffet nogen endelig beslutning. I skrivende stund ved vi ikke præcist, hvad status er, men vi har dog fået at vide, at Bonnet Friskole stadig er med i overvejelserne. Vi krydser fingre!!

Mogens OlsenSankt Hans Aften mellem byger.


Sankt Hans aften blev en aften, som mange var spændt på. I løbet af dagen (og dagene før) havde det regnet voldsomt, så vi gik tænkte 'nu tager vi paraplyen med, så ser vi'. Og da vi kom frem, var der ikke mange mennesker.
Men så!! Pludselig skinnede solen, det blev lunt og rart, og i løbet af et kvarter myldrede der mennesker frem, pølsesalget steg sammen med kaffe og fint brød.
Og da vi nærmede os halv ni, var også båltaleren kommet, viceborgmester Kenneth Bro, og vi kunne samles ved bålet med fællessang, båltale, midsommervise og dejlig stemning af den midsommer, hvor solen kun er borte i få timer.
Men, for første gang nogensinde (tror jeg) oplevede vi, at bålet ikke ville brænde. Selvom der blev kæmpet for sagen, var det kun omkring en trediedel, der blev brændt.
Alligevel blev det en fin Sankt Hans Aften, selvom den sluttede med en ny byge!
Erik Vedstesen
Bøgespiren- tidl. Bøgelundskolen


Bøgespiren har været igennem et trist forløb gennem sommeren. De sidste børn forlod børnehaven midt i juli for nu at fortsætte i en anden institution eller skole. Personalet har fået ansættelse i andre af kommunens institutioner, det kan vi så glæde os over, midt i tristheden. Hvad er der så sket med alle tingene i Bøgespiren? Indboet er blevet tilbudt de kommunale institutioner, som efterfølgende har været flittige til at afhente, hvad de nu kunne bruge. En lille rest, især fra køkkenet, har fået lov at blive! legepladsen er efter aftale blevet fjernet af Produktionsskolen, da redskaberne var i nedslidt stand, og hvem har ansvaret, hvis et barn kom til skade på legepladsen? legeredskaber og legehuse er væk, tilbage er kun stakit, hegn, græs og fliser/belægningssten.

Hvad skal der så ske med bygningerne og haven fremover? Ejeren er DSIBB, Den Selvejende Institution Børnehuset Bøgespiren, bestående af en styregruppe på 3 tidligere forældre, der nu er ved at undersøge, hvordan man kan afhænde hus og have. Der er stadig gæld i bygningerne, og et muligt scenarie er en tvangsauktion.

P.v.a. styregruppen Peter Sønderby
Nyt fra Familie & Samfund Bonnet

Det første arrangement i den nye sæson, udflugten til Thyborøn med VL TJ den 20. august 2016, måtte desværre aflyses på grund af for få tilmeldinger.

Vores mangeårige kursus "Madlavning for mænd" ved Hans Larsen, som hidtil foregik i Friskolens skolekøkken, er efter Friskolens lukning flyttet til skolekøkkenet i Ramme. For afslutningsfesten, den traditionsrige julefrokost, arbejdes der på at finde egnede lokaler.

Husk også tilmelding til kurset:

Beskæring af blomme- og mirabelletræer

Søndag, den 6. november 2016 kl. 14.00.

Mødested er Bonnetvej 45 i Bonnet. Medbring selv kaffekurv.


Kommende arrangementer:

Handbjerg Marina
med rundvisning ved initiativtager Martin Daasbjerg

Torsdag, den 8. september 2016 k/. 18.30

Sted: Handbjerg Marina

Pris: 75,00 kr. ink/. kaffe

Tilmelding senest 1. september


Kærlighed til Kål

12. september 2016 k/. 19.00 i Aulum


Vinsmagning ved Henning Frost

Fredag, den 28. oktober 2016

Sted: Mejeriet

Læs nærmere herom på Facebook Bonnet og omegn


Koncert med Fischers og Swing Sisters

Onsdag, den 2. november 2016 kl. 19.30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter


Virksomhedsbesøg Plastix i Rom

Onsdag, den 23. november 2016 kl. 19.00

Sted: GI. Landevej, Rom

Tilmelding senest 16. november

For ydereligere informationer og/eller tilmelding kontakt
Kaja på tlf. 30 29 01 25 eller
Birthe tlf. 23 34 85 90
Borgerforeningen


Der er omdelt kontingentindbetalingskort, ønsker du at betale men har ikke modtaget noget kort, kan du kontakte undertegnede.

Forskønnelsesarbejdet fortsætter, Niels Vestergård har tilbudt sin hjælp og han har klippet på Naturstien. Hvem vil hjælpe med plejen af rabatten på Bonnetvej og Langelinie? Vi har nedslidt buskrydderen, købt en ny effektiv, men hvem har lyst til at bruge den???

Nu er vi endelig blevet lovet et nyt slidlag på Bøgelundvej, til efteråret. Vi håber, det er i 2016! Der kommer en trafiktælling på Bonnetvej, da der har været ønske om vej-chikaner. Få nu ryddet fortovet for højt ukrudt, og klippet hækken, så vi ugeneret kan benytte byens fortove.

Mød op til byens arrangementer, også de spontane, så du får talt med dine medborgere!
P.v.a. Borgerforeningen, Peter SønderbyBonnet lokalarkiv

Vi har, på Arkivet, haf travlt både op til ferien og i ferien.

Som det nok ikke har forbigået ret mange, har vores Friskole gennem 113 år måtte dreje nøglen om. Arkivet blev inviteret til at komme og overtage nogle effekter af historisk betydning samt en del lysbilleder.

Vores vuggestue/børnehave Bøgespiren lukkede kommunen, så også her har vi fået en del materiale og mange fotos.

Oven i det fik vi så oplysning om at DLG skal nedrives, det gav nogle hovedbrud. Men efter et par samtaler, ser det nu ud til at vi har en mulighed for at beholde den oprindelige gamle DLG bygning, den del hvor i arkivet har til huse.

Vi er i gang med at lave vores vinter program, den er ikke helt klar endnu men vi kan oplyse jer om følgende:

Ud over vores almindelige åbningstider den første tirsdag i måneden, afholder vi "Arkivernes dag". Det foregår sammen med de andre arkiver i kommunen og i år er det Lokalarkivet Thyborøn/Harboøre/Engbjerg der er vært.

Vi holder selvfølgelig vores julehygge på arkivet i december, ellers kan det vist ikke blive jul.

Vores kalender med åbningstider resten af året, ser sådan ud.

Tirsdag d. 4. okt. fra kl. 19.00

Tirsdag d. 1. nov. fra kl. 19.00

Lørdag d. 12. nov. Lokal arkivernesdag, vi ses på Thyborøn/Harboøre

lokalhistoriske arkiv. Åbent fra 10-16. Se dagspressen.

Tirsdag d. 6. dec. Julehygge på arkivet fra kl. 19.00
Fællesmøde 23. august 2016

Lokalarkivet havde indkaldt til at begynde allerede kl. 17.30, da der var meget at snakke om efter at både Friskolen og Bøgespiren lukkede og slukkede til udgangen af juli 2016.

Tilstede var: Birthe og Kirsten (Lokalarkivet), Kaja (F&S), Arne (Klubhusets kommende støttekreds), Peter (Borgerforening og gymnastikforening), Karin (Borgerforeningen), Henrik (Mejeriet), Lisbet (Friskolen s støttekreds), Mogens og Christina (Springbalsamin). Repræsentanter fra Bøgespiren og Friskolen var inviteret, men mødte ikke op.

Siden sidst: Lokalarkivet har haft en arkivaften med titlen "Fra istid til nutid" samt de sædvanlige åbningsdage. Derudover kunne de fortælle om DLG's nedrivningsplaner af det gamle foderstof.
Gymnastikforeningen har fået nyt køkken og nye lofter i klubhuset og har været tov holder i fællesarrangementet Skt. Hans, som på trods af det yderst regnfulde vejr var særdeles godt besøgt.
Familie & Samfund har måttet aflyse to arrangementer pga for få tilmeldinger (Arv og gæld og udflugten til Thyborøn). Ølsmagnings- og sang aften med Mogens, Erik og Urban var en succes.
Borgerforeningen har fejret genbrugspladsens 25-års jubilæum, herefter fortsætter de i genbrugsladen på det gamle foderstof. Der var en fællesspisning i marts, morgenkaffemøde om landsby app, affaldsindsamling, forskønnelsesdag, åbning af naturstien og en spontan grillaften.
Friskolens støttekreds har haft en højskoleaften med Christen Touborg. Ulla og Erik tog ikke imod genvalg ved generalforsamlingen og blev erstattet af Inger Marie og Lisbet.
Mejeriet har holdt sommerpause.
Bøgespiren havde fået en ny leder pr. 01.01.16. P. t. ryddes der op i lokalerne, dvs brugbart indbo bliver fordelt til kommunens øvrige institutioner.

Aktiviteter og arrangementer i det kommende halvår: Bøgespiren ryddes for indbo, legepladsen fjernes, den store sten bliver i Bonnet. Bygninger har ikke længere lejeindtægten fra kommunen, det afsluttende møde med kommunen var torsdag i uge 34.
Familie & Samfund har planlagt en tur til Handbjerg Marina den 08.09., den 28.10. er der vinsmagning, den 06.11. beskæring af frugttræer, den 23.11. virksomhedsbesøg på Plastix og den 14.12. synges julen ind.
Borgerforeningen har grill aften den 26.08., 11.09. er der vedligeholdelsesdag, den 02.10. fællesspisning, den 04.12. kommer julemanden og den 23.12. synges julen ind. Bøgelundvej asfalteres i løbet af efteråret.
Mejeriet har julebanko den 04.12.
Andet: Borgerforeningen tager sig af stenen fra Bøgespirens have fremadrettet.
Mogens og Lisbet har fulgt op på ideen med at anvende Friskolens lokaler til Jobcentret og har gennemgået dem sammen med en bygningssagkyndig. Afgørelsen træffes på et udvalgsmøde. Hvem kan leje lokalerne ud? Advokaten vil gerne have, at der fortsat bliver slået græs.
Hvad skal der ske med Bøgespirens bygninger? Hvad kan de bruges til? Forsamlingshus? Der bliver foreslået et inspirationsmede med folk bag Vandborg fælleshus.
Arkivet fik et chok, da de så en tegning over DLS's nedrivningsplaner. DLG har været rundt og inspicere bygninger med nedrivning for øje. Det vil dog ikke ske før marts/april 2017. Arkivet har lO-års jubiliæum i 2017. Arne vil gerne påtage sig at tegne medlemmer til "Klubhusets venner", en støttekreds. der skal bevare klubhuset ved at sikre klubhusets økonomi. Der blev foreslået en fælles generalforsamling for alle foreninger i fremtiden.
Andre ideer og forslag: "Dinner in White" som invielsesfest af den nye Bøgelundvej i forår/sommer 2017, det vil sige en fest for hele byen, hvor man selv har mad, borde, stole, duge med og ALT holdes i hvidt. Nærmere aftaler til næste fællesmøde.
Cykelsponsorløb til fordel for gyrnnastikforeningenlklubhuset. Også her venter vi til næste fællesmøde.
Kan Mejeriets hal bruges til større forsamlinger?
Andre ideer og forslag var en byttedag - tøj I bøger - alt kan byttes, bagagerumsmarked, inspirationsdag for børriefamilier i Bonnet, et møde om Friskolens og Bøgespirens økonomi/fremtid. "Indvielse" af den nye asfaltbelægning på Bøgelundvej med pølser og øl.
Bestyrelserne blev bedt om at tjekke Bonnets hjemmeside og give de aktuelle informationer til webmaster Peter Flansmose.
Næste fællesmøde bliver torsdag, den 12. januar 2017 og det er gymnastikforeningen, der indkalder.
Referent: Christina LarsenBallon over Bonnet.

Det var en fin sommeraften denne sommer, lunt vejr, næsten vindstille. Jeg var ude med noget affald og hørte en ny lyd! Mærkeligt, det lød, som om genboen var i færd med at brænde ukrudt, men bare ti gange så kraftigt. Mærkeligt?
Men da jeg så kom til at kigge mod vest, så jeg en stor, rødblå halvcirkel på vej opad! Og den buldrende lyd kom fra den varme luft, der blev blæst op i ballonen, som nu steg op fra fodboldpladsen vest for friskolen.
Og flere havde hørt lyden, så vi samledes nu på fortovet og så en tre-fire mennesker stige op i kurven under ballonen, som langsomt og majestætisk steg op under den rolige, blå aftenhimmel og sejlede bort mod nordøst i retning af Lemvig.
Det hele tog ca. et kvarter og var et fantastisk smukt syn.
Erik Vedstesen
Lokaleudlejning, Mejeriet


Vi har i et stykke tid overvejet, hvad der skal ske med de lokaler, vi lejer ud til fester/møder, hvis vi ikke får solgt Mejeriet (hvad ikke så meget tyder på ... )

Vores overvejelser har bl.a. gået på om vi skal stoppe med at leje ud, da indtjeningen er meget lav ift. det tidsforbrug og udgifter, der er forbundet med det.

Vi synes dog også, at det vil være træls at have lokalerne til at stå ubrugte, hvis der er et behov for dem.

Vi er derfor kommet frem til, at vi fortsætter med at tilbyde udlejning, men samtidig justeres priserne lidt.

Priserne er pr. 1/9 således:
Private fester 1000 kr.
Foreningsarrangementer 500 kr.

Umiddelbart kan det lyde som en god forretning at indkassere 500 kr. for at leje et lokale ud i ca. 3 timer, men når først momsen (100 kr.) er afregnet og der derefter er afsat 100 kr. til afskrivninglværdiforringelse på borde, stole og service er der 300 kr. til varme, strøm, renovation, forbrugs-materialer, indvendig vedligeholdelse, rengøring samt ekstra tilsyn ifm. opvarmning.

Med venlig hilsen
Jette og HenrikSidste frist for stof til næste nummer: 9/10-2016


38. Årgang oktober 2016


Skrueaften ...
i Mejeriet


Onsdag d. 19/10 starter vi igen med skrueaftenerne, hvor der bliver skruet i diverse mekanik - tag eventuelt selv mekanik med.

Der vil blive snakket - verdens situationen bliver drøftet.

Der vil blive drukket kaffe og spist kage.

Vi skruer/snakker/drikker kaffe hver onsdag fra 19:00 til 22:00.

Det kræver ikke tilmelding I bare mød op på Bonnetvej 5 (indgang fra p-pladsen bag Mejeriet)

Ærbødigst Mejerist Henrik Kristensen
(tlf. 4026 3415)
Gravearbejde syd for Bonnet


I løbet af september og oktober har man kunnet se et større gravearbejde langs Hyldalvej og Mullesgaardvej. Det går ud på, at ejendommene i det åbne land i området skal tilsluttes det offentlige kloaknet. En kraftig pumpe ledning er gravet ned og tilsluttet en eksisterende brønd ved Hyldalvej lige syd for Bonnet.

I forbindelse med graveriet kom man til at beskadige et elkabel, så der kom en større strømafbrydelse i Bonnet. Dette skabte bl.a. problemer for vandforsyningen og Bonnet Maskinfabrik. Efterfølgende har det vist sig nødvendigt at trække et nyt elkabel, så gravemaskinerne måtte i brug igen.

Mogens OlsenVelkommen til ny annoncør

Forhåbentlig har vore læsere lagt mærke til, at der er kommet en ny annoncør til i vores i øvrigt meget trofaste kreds af annoncører (ellers er det jo ikke meget værd at reklamere her i bladet). Vi byder velkommen til Britta Ruby, som reklamerer for sin Klinik for Fodterapi i Sundhedshuset i Bøvlingbjerg. Det lyder måske ikke som nogen helt lokal virksomhed, men for det første bor Britta i Bonnet, og for det andet er det vist den nærmeste klinik af sin art.Håndarbejdseftermiddag i Bonnet

Fredag den 4. november kl. 15.00 -. 17.00

Vi mødes til en hyggelig eftermiddag med strikketøj, hækletøj, symaskine, patchwork mm. i klubhuset på Bonnet Stadion.

Medbring selv kaffe/te.

Alle er velkomne - ingen tilmelding.
Borgerforeningen.


I sensommeren har vi atter haft fokus på byens ansigt, hvordan ser huse, haver, veje og grønne områder ud. Der er jo ikke daglig aktivitet og opsyn i Friskolen og Bøgespiren, og DLG bliver ikke vedligeholdt af ejerne, man fastholder planerne om en nedrivning af store dele af bygningerne, også tårnet. Flere huse er under en langvarig renovering, og især udlejnings- ejendomme er i forfald. Disse forhold blev selvfølgelig debatteret, da ledende personale fra Lemvig Kommune var på besøg i Bonnet d. 8. september. Følgende deltog:

Lemvig Museum v/museumsleder Mette Lund Andersen.
Nedrivning/forskønnelse af ejendomme v/Jens Thomsen.
Vedligeholdelse af grønne arealer v/Hanne Underbjerg leder af Vej og Park. Desuden arkitekt Kirsten Eldon.

Vi gik en tur gennem byen og havde efterfølgende møde på arkivet, hvor der blev udvekslet synspunkter, behov, ønsker og muligheder. Udover bygningsstandarden debatteredes vejenes tilstand, de grønne områders vedligeholdelse, befolkningsudviklingen, frivilligt arbejde i foreningslivet, samt fremtidige tiltag. Lemvig Kommune har ikke en plan for "Forskønnelsesprojekter" for byer af vores størrelse, men kommer vi med seriøse oplæg eller ønsker, vil man behandle dem med respekt. Vi skal nok ikke forvente noget udført de nærmeste år, så vi har god tid til at udtænke og beskrive ideer! Så tænk herover, skriv endelig ned og tag gerne initiativ!

Langt om længe er man kommet i gang med udbedringen af Bøgelundvej, kantsten bliver hævet, forhåbentlig bliver fortove mere jævne, og nyt slidlag udlagt på kørebanen. Når arbejdet er færdigt, vil vi fejre det, vi havde håbet på en sommerfest i anledningen, men så bliver det vist ikke i 2016. Har du ideer eller indslag til indvielsen, fejringen, hører vi det gerne.

Gadebelysningen er mangelfuld disse mørke aftener midt oktober, det følger vi selvfølgelig op på.

Husk på dit ansvar som husejer, hvis du har fortov. Det er en kold tid og pludselig kommer frosten!

Kontingent: der er enkelte, der endnu ikke har betalt, også blandt de faste medlemmer, kontakt os, hvis indbetalingskortet er bortkommet! Det skal helst ikke komme på tale at bestille et mindre juletræ, pga. manglende indbetaling.

På foreningens vegne

Peter Sønderby 9788 9403 el. 3042 9348
P. A. Sandal - 100 år.

Der er blevet så underligt stille, efter at Bonnet Friskole lukkede. Der kan stadig være lyde og larm rundt omkring, men specielt børnelyde på veje og fortove kan man savne. Børn, der råber eller løber eller bare snakker, mens de følges ad hjem fra skole, de lyde er der ikke mere.
Men for et par uger siden var der igen et mylder af stemmer i byen, - fint vejr var det, og man tænkte, at der nok var komsammen et sted, fest af en slags.
Så tilfældigt stødte jeg på flokken, da jeg skulle ud med affald, børn og voksne, unge og ældre, alle i højt humør, - en snes stykker, som kom mig i møde.
Det viste sig at være slægtninge til P. A. Sandal, mangeårig lærer på Bonnet Friskole. Han ville netop i år ville være blevet 100 år! Dette markerede familien ved at gå en tur rundt i byen med Kirsten Didriksen som guide og se de "gamle" lokaliteter, som gav mindelser for dem, som havde haft deres barndom i Bonnet, særligt stederne omkring Bøgelundvej 39, hvor Sandal og Helene boede.
Og da de kom ned i min have, sprang der nye minder frem, som da en sagde: "Ja, her nede i mosen har jeg fisket som barn, - men nu ser det jo helt anderledes ud"!
Ogja, det gør det jo, det hele!
Erik Vedstesen
Fra
HONNET LOKALARKIV


Indtil videre ser det ud til at Arkivet får lov til at blive i DLG's lokaler.
Hurra for det!
Vi har derfor nu færdiggjort vores program for 2016/17

"Arkivernes dag"
Lørdag den 12. november 2016.
Kl. 10-16


Hvert andet år er de 14 lokal-arkiver i Lemvig Kommune samlet til
Arkivernes dag, i år foregår det på Lokalarkivet for
Thyborøn -Harboøre- Engbjerg.

Harboøre Centret, Lemvigvej 9a, Harboøre.

Vi håber at se jer derude.
Der vil være mulighed for at købe kaffe, kage, øl og vand.

"Julehygge på Arkivet"
Tirsdag den 6. december 2016

kl. 19.00
julearrangement med glögg,
julekager og selvfølgelig
konkurrence.
Ingen tilmelding

"Billed-aften"
31. januar 2017 kl. 19.
på Mejeriet.


Vi viser ca. 80 billeder og fortæller om Bonnet og nærmeste omegn.
Vi har fået mange nye billeder, som vi glæder os til at vise jer.
Tilmelding, af hensyn til kaffen.


"Bonnet - en nordvest jysk stationsby i 1960' erne - set med en
fynbodrengs øjne"

28. februar 2017 kl. 19
på Mejeriet

I 1960 flyttede jeg med min far, mor og søster fra landsbyen Revninge på Østfyn til stationsbyen Bonnet. Det var ikke kun dengang en lang rejse, men også noget af et kulturskifte! Dengang blev der i Vestjylland talt et uforfalsket vestjysk, og jeg og min søster forstod nærmest ingenting af de "indfødtes" tale, men vi blev hurtigt "tosprogede" og inddraget i det lokale liv.

En fortælling om Bonnet Stationsby, af og med Per Sandal.


ÅBNINGSTIDER
Vi har åbent den 1. tirsdag hver måned.

1. november
12 november Arkivernes dag
6. december, julehygge

3. januar 2017
31. januar, Billed-aften
7. februar
28. februar, En aften med Per Sandal


"Arkivven"
Har man lyst til at støtte indsamlingen af lokalhistorie, kan man blive
'Arkivven"
husstand 100.-
Enlige 5O,-
Beløbet kan indsættes på konto
7730-1197065
husk navn.
Vi kommer også gerne ud med medlemskort, ring venligst.
Kirsten 97889403/30357403 Birthe 97889050/23348590
Nyt fra Familie & Samfund Bonnet

Den 8. september 2016 var det smukt og stille sensommervejr , som dannede den perf.ekte ramme for vores besøg på Handbjerg Marina, hvor 16 personer lyttede interesseret til Martin Daasbjergs beretning om projektet. Efterfølgende var der en spontan og spændende rundvisning ved Bente og Arne Vandborg, der er frivillige på Handbjerg Marina. De fortalte levende om dette fantastiske sted. Vi sluttede med kaffe og kringle og en smuk solnedgang på terrassen.

Vores mangeårige kursus "Madlavning for mænd" ved Hans Larsen er kommet godt i gang i skolekøkkenet i Ramme. Afslutningsfesten, den traditionsrige julefrokost, vil blive holdt i Vandborg Forsamlingshus i år.


Husk også tilmelding til kurset:

Beskæring af blomme- og mirabelletræer

Søndag, den 6. november 2016 kl. 14.00.

Mødested er Bonnetvej 45 i Bonnet. Medbring selv kaffekurv.


Kommende arrangementer:

Hyggemiddag med Vinsmagning


Fredag, den 28. oktober 2016 KI. 18.00

Sted: Mejeriet i Bonnet

Pris: 150 kr

Tilmelding: Senest den 21. oktober

Der er lagt op til en hyggelig fredagaften med lækker mad fra Smag & Behag i Vemb. Henning Frost vil præsentere sit brede udvalg af gode vine.


Koncert med Fischers og Swing Sisters

Onsdag, den 2. november 2016 kl. 19.30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter

Virksomhedsbesøg Plastix i Rom

Onsdag, den 23. november 2016 k/. 19.00

Sted: GI. Landevej, Rom

Pris: 50 kr.

Tilmelding senest 16. november

For yderligere informationer og/eller tilmelding kontakt
Kaja på tlf. 30 29 01 25 eller
Birthe tlf. 23 34 85 90
Det lokalhistoriske hjørne

Historien om stenen.

Af: Bjarne Refstrup.

Daværende mejeriejer Andersen, Bonnet, anlagde omkring 1920 en parkligende have, på det område hvor børnehaven "Bøgespiren" i dag ligger. Haven omfattede dengang også areal der ligger mellem børnehaven og Bonnetvej, som nu er bebygget med to enfamiliehuse.

Mejeriejer Andersen var medlem af den frimenighed som da fantes i Lemvig, og han stillede sin store have til rådighed for frimenighedens sommermøder. Billedhugger Thorvald Vestergaard, Lemvig, var også medlem af frimenigheden, og i forbindelse med menighedens brug af haven, anbragte Vestergaard et af sine srbejder der. Det er en smuk sten med et stiliseret relief af en plejmand. og med verslinien : " og furer ploven landet" fra Holger Drachmanns: "Du danske mand"

Omkring 1940 solgte Andersen mejeriet, og flyttede til Fyn, hvor han også kom fra. Også haven blev solgt og stenen fulgte med. Frimenigheden var da opløst, og Vestergaard har åbenbart ikke gjort krav på den. Så den har siden stået på sin plads under skiftende ejere, og er altså nu i Børnehaven besiddelse.
Genbrugsladen


Har nu eksisteret mere end et halvt år i DLGs plansilo ved Bonnetvej. Vi er stadig 23 vagter, åbningstiden er reduceret til en time, og mængden af modtaget affald til genbrug er væsentlig formindsket.

Lørdag d. 1. oktober var 7 vagter samlet til halvårsmøde. Der var hurtig enighed om at fortsætte ordningen, gerne med mere omtale, flere brugere og et ønske om øget indsamling af (indtægtsgivende) jern, pap, papir og effekter, der er egnet til videresalg i laden s "Loppemarked".

Vi modtager selvfølgelig stadig blandet affald i mindre mængder, vores nye trailer er blevet tømt to gange det første halvår.

Vi går den kolde tid i møde, og lejlighedsvis vil der kaffe eller andet varmende, evt. serveret i DLG eller klubhuset.

Lemvig-spejderne har afhentet pap og papir 3 gange, og vil gerne fortsætte ordningen, aflever derfor gerne dine aviser og reklamer i laden.

Der kan altid afleveres glas i glas-containeren, som står udenfor porten, ligesom grenaffald altid kan afleveres på området bag den tidligere genbrugsplads.

Ladens to trailere kan lejes af områdets beboere til meget favorable priser, på bilejerens ansvar.

Husk der kan afhentes storskrald hver anden onsdag, kontakt senest tirsdag kJ. 12 Nomi4s Borgerservice tlf. 9610 6240 eller
borgerservice@nomi4s.dk

Besøg Genbrugsladen på DLG lørdag 14-15
Fiskehejren på besøg.

En fiskehejre, der letter, det er noget af et syn. Der er noget stolt majestætisk over fuglen, lige når den stiger op i lufthavet, som om den er herre der.
Fiskehejren er omtrent på størrelse med en stork og har denne særlige s-formede hals, som er karakteristisk i flugten.
For en måneds tid siden gik jeg på naturstien rundt ved skolebygningeme, men før jeg overhovedet kom hjemmefra, lettede en mægtig fiskehejre fra min egen mose, så det gibbede i mig, - jeg har set det før og er hver gang blevet imponeret.
Ved mosen nordpå var den der igen, jeg så den først, netop da den lettede, men nu fløj den en 20-30 meter over på stubmarken og stod og ventede på, at jeg skulle passere forbi, så den kunne komme til at fiske videre. - Og dajeg nu standsede min gang og stod og så direkte på den, blev det for stærkt for den, så den fløj lavt over marken nogle meter i sikkerhed, før den satte sig Igen.
Der skiltes vore veje.
Erik Vedstesen
En dyr sæson for Borgerforeningens maskinpark


I det tidlige efterår har Borgerforeningen haft problemer med 3 ud af 4 motoriserede redskaber. Kun den mindst brugte, hækklipperen, er gået fri. Buskrydderen var helt kaput, og en ny, lidt kraftigere type er indkøbt for over 4.000 kr. Den trehjulede Honda plæneklipper måtte repareres for 5 - 600 kr, da starterfjederen sprang. Og sidst, men ikke mindst, måtte den gule havetraktor repareres for næsten 1.800 kr, da den pludselig ikke ville starte p.g.a. en defekt tændspole.Mandemad fortsætter i nye omgivelser


Som bekendt har Familie & Samfund i mange,_mange år haft et aftenskolehold med madlavning for mænd på Bonnet Friskole, hvor både kursusforløbet og den legendariske julefrokost har haft til huse. Nu, da skolen er lukket, har man ikke opgivet ævret, men tværtimod fundet nye løsninger. Selve kurset foregår på Ramme Skole, og julefrokosten afholdes i Vandborg-Ferring Fælleshus lørdag den 26. november.

Hvis man skulle have lyst til at deltage i julefrokosten og mangler en invitation, kan man henvende sig til en af kursusdeltageme, f.eks. Mogens Olsen på tlf. 97889348 eller 41779179. Det plejer at være rigtig hyggeligt, og man får masser af lækker, traditionel julefrokost-mad samt dans til levende musik til en overkommelig pris. Skynd dig at ringe, vi kan ikke invitere mere end ca. lOO!Vitsen:

"Har du hørt, at nu har Lars Larsen også købt Jyllands-Posten?"

"Næh, er det rigtigt?"

"Ja ja, det gør han hver søndag!!"
(ev)Sidste frist for stof til næste nummer: 13/11-2016


38. Årgang november 2016

Julen2016
Julemanden kommer med toget til Bonnet
søndag d.4. december kl. 11.15
Mød op i god tid på perronen, så vi er mange til at modtage ham.
Vi følger ham til det store juletræ, hvor vi danser og synger,
inden han deler ud af godteposer

Fredag. 23. december kl. 19.30
Mødes vi ved juletræet og synger julen ind.
Vi slutter af med en lille forfriskning, evt.
indendørs på DLGs lager.

Vel mødt

Bonnet og Omegns Borger-
r og Håndværkerforening
Brev fra viceborgmesteren

Det at miste en friskole, der har været et samlingspunkt i Bonnet, er et slag for jer der bor der og som på forskellig vis har bidraget til at give skolen liv og sikre fællesskab. Men forhåbentlig kan placering af kommunens jobværksted i lokalerne skabe ny aktivitet og fortsat give mulighed for fælles aktiviteter.

Efter flere besigtigelser af kommunens egne bygninger, og dialog med ejere af bygninger rundt omkring i kommunen omkring evt. leje eller køb af lokaler, besluttede Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget at forsøge at erhverve Bonnet Friskole til formålet. Det er vigtigt, at kommunen selv erhverver bygningerne, da der skal laves en del om, inden lokalerne kan bruges til jobværksted.

Jeg var særdeles spændt på udfaldet af auktionen, da skolen skulle sælges. Heldigvis blev det ikke nødvendigt at bruge en alternativ plan. Vi fik mulighed for at købe skolen indenfor den ramme der var ud stukket af Byrådet.

Vi har afsat 2.5 mio. kr. i budgettet til etablering af jobværkstedet. Med disse midler vil det være muligt at renovere lokalerne, så vi kan få de optimale rammer. Så skal der skabes gode aktiviteter, så vi sikrer, at flest muligt ledige opkvalificeres til at komme i job. Det er jo det, det hele handler om. Vi håber, at vi også kan skabe gode kontakter i det lokale erhvervsliv. Måske vil nogle af byens borgere også have mulighed for at bidrage som frivillige mentorer for ledige eller flygtninge? Lad os se, hvordan vi sammen kan gøre stedet til et aktiv.

Det er dejligt, at borgerne i Bonnet selv har været så aktive i forhold til at få etableret jobværkstedet i Bonnet. Det giver gode startbetingelser.

Jeg håber meget på at vi kan leve op til tilliden og ser frem til et godt samarbejde. Udvalget vil gerne fortsat være i dialog med jer i Bonnet. Når jobværkstedet er kommet godt i gang kan vi mødes men forinden mødes vi forhåbentlig, når stedet skal indvies.

På vegne af Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget

Kenneth Bro
l. Viceborgmester]
Fmd. Arbejdsmarked & Integration
Lemvig Kommune
Mobil 4080 9913Julemad, Julebag, Jule drik UHM!

Nu nærmer vi os den søde juletid, som jo også er traditionernes tid.

Mange har en eller anden opskrift på en kage en ret eller drik, som bare hører december/julen til.

Vi vi gerne, om I kunne tænke jer at skrive lige netop jeres opskriften ned. Den må meget gerne være håndskrevet, er opskriften gammel, så lad endelig værer med at omskrive den. Har i lyst må i meget gerne skrive, hvorfor lige nettop den opskrift hører jeres jul til.

Vi vil så prøve at samle dem, og måske bliver der en lille Bonnet Juleopskrift hæfte ud af dem i 2017?

Er der nogen, som vi evt må besøge og følge bagningen, og måske tage et foto af værket, ja så hører vi også gerne fra jer.

I er velkommen til at komme på arkivet og aflevere opskriften til Julehyggen tirsdag d. 6 dec. kl 19. ellers smide den i vores postkasse. Men husk lige navn og om vi må besøge jer.

Hilsen Arkivpigerne

Kirsten tlf. 30357403

Birthe tlf: 23348590
Julebanko i Mejeriet

For 11. gang løber Mejeriets Julebanko af stabelen, søndag den 4. december klokken 14 på Mejeriet i Bonnet.

Dørene åbnes klokken 13.

Vi er i gang med at samle gevinster ind og håber på lige så god opbakning som sidste år fra erhvervsdrivende, foreninger og andre, der ønsker at støtte Mejeriet.

Ønsker du at give en gevinst, kan den afleveres hos Max Fredgaard, Peter Sønderby eller Anders Graversgaard - helst inden den 28. november.

Vi spiller i et tempo, hvor alle kan være med. I pausen vil der være salg af diverse mad og drikkevarer samt amerikansk lotteri.

Mød op til en rigtig hyggelig eftermiddag i godt selskab.

Med venlig hilsen,

Styregruppen for Mejeriet
Jul på Arkivet

Tirsdag den 6. dec. 2016 klo 19.00

Traditionen tro holder vi Jul på arkivet.

Vi har pyntet op, og er nu klar til en hyggelig aften, men masser af snak,
gløgg, æbleskiver og ikke mindst vores spændende

jule konkurrance.

Vi glæder os til at se jer, arrangementet er gratis.

Hilsen Nissepigerne

Kirsten & Birthe

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR TIL ALLEÅbningstider 2017.

3. Januar

31. januar, Billed-aften (HUSK TILMELDING)

7. februar

28. februar, En aften med Per Sandahl (HUSK TILMELDING)

7. Marts

4. April

2. Maj

6. juni

2. august.

Ferie i juli (vi lukker gerne op for interesserede, hvis vi er hjemme).BONNET LOKALARKIV

Lørdag den 12.11. deltog vi i "Arkivernes Dag", i år var det på arkivet i Harbøre. 12 af Lemvigs 14 arkiver var repræsenteret, temaet var gymnastik. Arrangementet var rigtig fint besøgt og det var en rigtig dejlig dag. Ved samme lejlighed blev 5.udgave af Lemvigarkivernes årbog udgivet.

Bonnet for 125 år siden!

AVISEN 28.11.1891

Hove og Omegns Brugsforening
Ved Bonnet Station vinder større og større tilslutning. Den tæller nu over 200 Medlemmer, og Omsætningen var det sidst Aar 25.000 Kr. Foreningens Formaal er at sikre Medlemmerne første klasses Forbrugsartikler til billigste Dagspriser.

Den ny Mølle ved Bonnet Station har nu travlt baade Dag og Nat saa vel med Kornmaling som med Knusning af Kraftfoder.
Nu har vi baade handel, Mølleri, Bageri, Urmageri og Slagteri samt Malerværksted ved Stationen. Jo, Bonnet er virkelig i Opkomst.


--------

Hove og Omegns Brugsforening, startede i Hove og blev med tiden til Bonnet Brugsforening.

Den "Nye Mølle" lå nord for Bøgelundvej B, Anette og Jørgen Pedersen bor i "Møllehuset". Møllen stod i 1886 i Nr. Nissum, blev flyttet og var således kun "ny" for Bonnetboerne.

Husk vi holder JULEHYGGE på Arkivet den 6.december.

Åbent efter aftale, ellers den 1.tirsdag i måneden.

Vi ses på arkivet

Birthe og Kirsten
Håndarbejdseftermiddag i Bonnet

Fredag den 4. november mødte ni veloplagte kvinder op i klubhuset på Bonnet Stadion med strikketøj, hækletøj og snakketøj og havde en super hyggelig eftermiddag.

Vi mødes igen fredag, den 2. december kl. 15.00 - 17.00 og der er plads til flere.

Medbring selv kaffe/te. Frivillig betaling til opvarmning af klubhuset er 10 kr.

Alle er velkomne - ingen tilmelding.Nyt fra Familie & Samfund Bonnet

Vinaften med vine fra Henning Frost den 4. november 2016

Familie & Samfund Bonnet afholdt vinsmagning på Bonnet Gamle Mejeri. Henning Frost var forhindret i at deltage på grund af Open By Night i Lemvig, så vi havde fornøjelsen at få besøg af Egon Christensen.
Vi smagte de lækreste vine og fik lidt historie med på vejen. Egon gav sig tid til at gå rundt ved bordene og svare på spørgsmålene, som opstod mellem deltagerne. Inden det kulinariske indslag, et tapasbord fra Vemb Forsamlingshus, kunne vi frit handle de smagte vine.
Stemningen var særdeles god og løssluppet og det blev sent, inden de sidste gik hjem.
Dagen efter, da vi afleverede de lånte glas, sagde Egon: "Hvor havde jeg en hyggelig aften, den stemning og drilleri, der var blandt bordene, var jeg noget benovet over. Jeg kommer meget gerne til Bonnet igen, håber at I vil invitere mig igen."
Det kan vist ikke siges tydeligere, vi er hyggelige mennesker her i Bonnet. Tak for jeres opbakning!

Vores kursus i beskæring af blomme- og mirabelletræer blev gennemført på trods af storm, regn og kulde med kun de allermest hardcore deltagere og en som altid veloplagt kursusleder. En STOR tak til Peder Flansmose!

Kommende arrangementer:

Virksomhedsbesøg Plastix i Rom


Onsdag, den 23. november 2016 kl. 19.00

Sted: GI. Landevej, Rom

Pris: 50 kr.

Tilmelding senest 16. november

For yderligere informationer og/eller tilmelding kontakt
Kaja på tlf. 30 29 01 25 eller
Birthe tlf. 23 34 85 90


Vi synger julen ind med højskolesangbogen

Onsdag, den 14. december 2016 kl. 19.00

Sted: Anne Kildegård, Skovgaardsvej 4, Ramme

Pris: 100 kr. inkl. fisketapas og hvidvin
(Medbring selv service)

Tilmelding senest 7. december


"Fra Rendsborg til Ramme"

Foredrag ved Heidi Krejberg

Mandag, den 16. januar 2017 kl. 19.00

Sted: Anne Kildegård, Skovgaardsvej 4, Ramme

Pris: 50 kr.
(Medbring selv kop og tallerken)

Tilmelding senest 10. januar
BOBHF- Bonnet og Omegns Borger- og Håndværkerforening

Så kom der endelig gang i udbedringen af Bøgelundvej. Vi håber det ender med et godt resultat, vejbelægningen skal gerne blive bedre og mere jævn, end fliserne på fortovet. Hvis vejret er med Colas, er arbejdet færdigt inden jul. I så fald bliver der indvielse i form af et spontant arrangement i Klubhuset, hvor alle er velkommen.

Julebelysningen opsættes d. 19. november, der bliver i år ikke opsat juletræer ved de to pumpestationer, da vi har problemer med at få strøm derfra. Nyd nu byens store juletræ ved DLG, ligeså med julebelysningen på tårnet, måske er det sidste år, vi har den glæde!

Husk på dit ansvar som husejer, hvis du har fortov. Det er en kold tid og pludselig kommer frosten!

Kontingent: der er enkelte, der endnu ikke har betalt, også blandt de faste medlemmer, kontakt os, hvis indbetalingskortet er bortkommet, eller du er i tvivl om du har betalt!

Genbrugsladen har åben hver lørdag kl. 14-15, dog ikke 24. og 31. dec. Der er nytårskur for vagterne fredag d. 13. januar i klubhuset.

Da det er sidste nummer inden jul, vil Borgerforeningen ønske egnens og byens borgere en glædelig jul og et fredfyldt nytår!

På foreningens vegne

Peter Sønderby 9788 9403 el. 3042 9348
Bonnet Friskole - hvad nu?


På et borgermøde i klubhuset d. 28. juni blev der dannet en arbejdsgruppe bestående af Lisbet Krarup og Mogens Olsen, som skulle forsøge at få Lemvig Kommune til at bruge Bonnet Friskole som jobcenter. Den 3. november kunne vi så glæde os over, at missionen var lykkedes, da kommunen købte friskolen på tvangsauktion - endda til en meget billig pris, kun 175.000 kr plus omkostninger. Nu bliver det spændende at se, hvad der helt præcist skal ske med (og på) skolen. Foreløbig er der sket det, at pillefyret er startet op. Det forlød ellers, at der skulle en større reparation til, men det var heldigvis ikke tilfældet.

Når dette læses, er der afholdt et møde mellem repræsentanter fra jobcentret og den ovennævnte arbejdsgruppe + Borgerforeningens formand. Mødet er tænkt som en indledende snak om, hvordan det fremtidige "forhold" mellem jobcenter (eller måske jobværksted?) og lokalsamfund kan forme sig. Spørgsmålene er mange, f.eks.: Hvad skal der ske med de ting, Jobcentret ikke kan bruge?
Vil det det være muligt for lokale foreninger at benytte lokalerne?

Desværre falder mødet efter Springbalsaminens deadline, men vi skal nok sørge for at fortælle om udfaldet. Vi har jo både Facebook og WWW.bonnet-it.dk

Andetsteds i bladet kan man læse et indlæg af Kenneth Bro, formand for det ansvarlige byrådsudvalg, hvor han løfter sløret for nogle af visionerne.

Mogens OlsenBilled-aften
31. januar 2017 kl. 19.
på Mejeriet.


Vi viser ca. 80 billeder og fortæller om Bonnet
og nærmeste omegn.
Vi har fået mange nye billeder, som vi glæder
os til at vise jer.

Pris inc. Kaffe og et stykke kage
Medl: 40 kr.
Ikke medl: 60 kr.

Tilmelding senest d. 27.1.2017
Kirsten: 30357403 - Birthe 23 348 590
Kursus i beskæring


Søndag den 6. november trodsede en meget lille flok "kursister" den bidende kulde for at deltage i Familie & Samfunds kursus i beskæring af blomme- og mirabelletræer. Peder Flansmose stod for undervisningen, og de få standhaftige fik en grundig vej- ledning i, hvordan man får det bedste og pæneste ud af sine træer.

Gruppen startede i Peder og Karins have på Bonnetvej. Derefter besøgte vi Inger Marie og Erlings have på Houlindvej, hvor opgaven især gik ud på at modvirke vestenvindens påvirkning.
Til sidst gik det ud over et par hårdt trængende blommetræer hos Britta og Mogens på Bøgelundvej, hvor vi afslutningsvis krøb i ly i udestuen for at nyde den medbragte kaffe.

Mogens OlsenFællesspisning

Søndag den 5 februar kl. 17.30


Er der igen fællesspisning det er på mejeriet, Vi rar noget godt at spise, der kommer en og holder foredrag, vi slutter af med kaffe og kage.

Der kommer mere info sener når vi har på plads hvem der skal holde foredrag.

Voksen 75kr.
Børn 45kr.

Arr. Bonnet Borgerforening
Sidste frist for stof til næste nummer: 22/1-2017

© Bonnet og Omegn - Webmaster: Peder Flansmose