Januar 2013

Marts 2013

Maj 2013

August 2013

September 2013

November 2013


35. Årgang januar 2013


FASTELAVNSFEST PA BONNET FRISKOLE
ONSDAG DEN 6. FEBRUAR. KL. 17.30


Hermed en invitation til alle interesserede til at komme og være med til fællesspisning og tøndeslagning. Medbring selv mad, bestik og service til det antal personer I kommer. Af hensyn til bordækningen og "kagebageriet" er sidste tilmelding den 4. februar.

Entre 20 kr. for voksne. Udklædning ikke en nødvendighed.

Med venlig hilsen Bonnet Friskole.
Borgerforeningen


Først skal der rettes en stor tak til alle, der tog del i arbejdet med juleudsmykningen, specielt til Birgit og Max, som efterfølgende trakterede med en overdådig julefrokost. Vi har fået meget ros for belysningen på byens store juletræ, mens de mindre træer var knap så pæne. Lysene på tårnet virkede konstant og kunne glæde milevidt omkring.
Julemandens ankomst (tak, Peder) blev overværet af mange børn, og der var i alt ca. 35 til at følge ham rundt om træet. Lillejuleaften var ca. 90 fremmødte, og efter at have sunget julen ind var der mulighed for en forfriskning indenfor på DLG og et kig ind på Lokalarkivet. Dejligt, at så mange møder op år efter år!

Vi håber 2013 bliver et spændende år med endnu mere aktivitet og samvær for områdets borgere.
Med midler fra Grøn Ordning og LAG skal vi have genetableret Stationshaven og lavet legeplads ved Naturstien/Friskolen.

Bonnet og Omegns Borger- og Håndværkerforening har 100 års- jubilæum i år, og det vil vi bl.a. fejre med en fest lørdag d. 26. oktober, hvor vi håber mange såvel tidligere som nuværende beboere vil deltage. Skriv det i kalenderen allerede nu!
Har du ideer til, hvad et jubilæumsår ellers kan indeholde, hører vi det meget gerne, ligesom aktiv deltagelse modtages med glæde.

Af øvrige aktuelle arrangementer kan nævnes Fællesspisningen d. 3. februar, og for Genbrugsbanden er der Årsopgørelse på Hotel Lidenlund og Nytårskur d l. februar.

Generalforsamlingen finder sted d.6. marts.

I håbet om et jubilæumsår med masser af aktivitet, byforskønnelse, et aktivt boligmarked, samvær og positiv omtale af by og omegn.

P. v .a. borgerforeningen
Peter SønderbyGENERALFORSAMLINGER

Bonnet Vandværk
og
Bonnet og Omegns Borger-
Og Håndværkerforening

Onsdag den 6. marts kl. 19.30
på Friskolen
ZUMBA

Så starter ZUMBA op igen - er du klar?


ZUMBA er en motionsform hvor alle kan følge med "nye som øvede" aldersgruppen 13 år til ??????

Vi starter onsdag d. 20. februar og slutter igen d. 24. april alt 10 lektioner.

Sted: Bonnet Friskole

Tidspunkt: Onsdage kl. 18-19

Pris: 350 kr.

Glæder mig meget til at se dig

Venlig hilsen

Lillian Pedersen

Kontakt mig gerne ved spørgsmål eller lignende tlf. 26 1809 80
Skæbnetanken
i
Karen Blixens novelle "Babettes Gæstebud".


Fortælleaften på Bonnet Friskole
v / Signe Paludan, valgmenighedspræst, Lemvig

torsdag den 28. februar kl. 19.30.


Entre: 50 kr incl kaffe og brød.
Alle er velkomne!
Støttekredsen.
Bonnet Lokalarkiv

har afholdt "Billedaften".

De knap 40 personer, nuværende og "gamle" "Bonnetboer der mødte på "Mejeriet", fik vist 90 fotografier fra Bonnet og omegn på storskærm. Billederne gaven masse snak og sjove historier.

Arkivet er stadig interesseret i navnene på dem der gennem tiderne har boet i husene i Bonnet også i "nyere" tid. Så kan du hjælpe hører vi gerne fra dig!ÅBNINGSTIDER
fra klokken 19.00

Vi har åbent den 1. tirsdag hver måned,
eller efter aftale.

5.februar

5.marts

2.april

7.maj

4.juni

Ferie i juli
(men vi lukker gerne op for interesserede,
hvis vi er hjemme)
Nytfra Bonnet FDF

Bonnet FDF vil gerne starte med at ønske alle godt nytår. 1000 tak for 2012, vi håber at alle vil være mindst lige så hjælpsomme og gavmilde med aviserne i år, det er vores eksistensgrundlag.

I juni måned vil FDF gerne være vært for en sommerfest op til sommerferien for alle, der har været sød at bruge tid på at hjælpe os med at samle aviserne ind, så har du lyst til at "hygge" dig sammen med os både til lørsdagsindsamlingene og sommerfest kontakt os da venligst på tlf. 61-741928 Lena Rokkjær, 61-318058 Susannne Lind eller 20-491442 Anders Andersen.

Fremtiden skal gerne byde på lidt ekstra for børnene, nu da vi har sat det ned til en mødeaften pr. måned. I december var vi på Hjerl Hede og spise gammeldags dansk julemad og se jul i gamle dage, det var super hyggeligt.

I januar skal børnene have madmærket, det får man kun, hvis man aktiv deltager i at lave en flere retters menu, bestående af karry bom barry, pandekager med is, æblechips og chokolade muffins, dertil skal dækkes et pænt bord og til slut skal de selv klare oprydningen.

I Marts skal vi til Holstebro badeland og tage vandmærket, det gøres ved at svømme 100 m. med redningsvest og springe udfra l. meter-vippe også med redningsvest.

Har du fået lyst til at deltage, skal du ikke holde dig tilbage. Har du indvendinger eller forslag tager vi gerne imod. Det kunne være dejligt, hvis nogle vil deltage i vor generalforsamling, som afholdes vanen tro sammen med gymnastikforeningen. Håber vi ses.

Med venlig hilsen
Bonnet-FDF
Skrevet af Lena RokkjærGeneralforsamling


Torsdag den 7. marts 2013 kl. 19.30 afholder Bonnet Gymnastikforening og Bonnet FDF generalforsamling i klubhuset på Bonnet Stadion.

Dagsorden i henhold til vedtægterne for den enkelte forening.
Generalforsamling
Bonnet Bredbåndsforening

Onsdag den 27. februar 2012 kl. 19.00


afholdes der ordinær generalforsamling på Mejeriet i Bonnet.

Dagsorden iflg. vedtægterne.
Familie & Samfund Bonnet


Torsdag, den 17. januar 2013 var vi 26 personer fra Bonnet og omegn, der var på besøg på Klosterhedens Vildtslagteri.

Vi fik en en udførlig rundvisning ved Charlotte Reenberg, som grundlagde denne spændende nicheproduktion for fem år siden.

Det er kun vildt, der har levet i naturen, altså ikke fra hjortefarme, som modtages og forarbejdes på slagteriet. Derved er det en sæsonforretning, der er begrænset af jagttiderne på vildtet. Alle jægere kan levere vildt til Slagteriet og få det skåret op til eget forbrug eller sælge det til kg-pris.

Dyrene modtages, kontrolleres af en dyrlæge og skæres op til videre forarbejdning. Der leveres over hele landet, til både restauranter og forretninger som fx. Magasin.

Vi sluttede med lækre smagsprøver af vildtpålæg på franskbrød, og der var mulighed for at købe lidt med hjem, hvilket mange benyttede sig af. På Slagteriets hjemmeside www.klosterhedens-vildt.dk findes der et hav af gode opskrifter og tips.

l Slagteriets butik, som har åben hver torsdag, kan privatpersoner købe specialiteterne, bI. a. eksklusiv vildtpålæg.

En meget interessant aften for de fremmødte.


Kommende arrangementer

Torsdag den 7. februar 2013 er er mulighed for at deltage i en forbrugeraften hos STARK i Lemvig. Nærmere info er sendt pr. mail til medlemmerne eller kan fas ved henvendelse til Kaja, som også tager imod tilmeldinger.


Besøg "os Vendelbo

Torsdag den 21. februar kJ. 19.00 er der planlagt en tøsetur med vejledning om BH-størrelser, indlæg og proteser

Sted: Hos Vendelbo, Lemvig

Tilmelding senest den 14. februar til Kaja tlf. 97 83 62 25


Den 27. februar er der årsmøde/generalforsamling for Region Midt- Vest med foredrag i Aulum. Se nærmere i programmet

Tilmelding senest den 20. februar til Kaja.

Den 19. marts er der et konsulentarrangement i Lemvig. Se nærmere i programmet.

Tilmelding senest 10. marts til Kaja


Generalforsamling Familie & Samfund Bonnet

Den årlige generalforsamling afholdes i år

Torsdag den 14. marts 2013 på Gjellergård

Indbydelse til generalforsamlingen sendes ud til medlemmerne i den nærmeste fremtid.


Kursus i pileflet

Husk også tilmelding til kursus i pileflet den 16. og 17. marts!
Se nærmere info i programmet

Seneste tilmelding den 26. februar til Kaja.JULEBANKO-spillet d. 9/12 havde igen god tilslutning:
59 spillede med om de mange, flotte gaver, vi igen i år havde fået sponsoreret fra erhvervsdrivende i Bonnet og omegn samt foreninger og private i Bonnet.

Vi prøvede at stille salg af mad og drikkevarer op på en ny måde og det lettede i hvert fald vores arbejde, men vi føler også at det fungerede bedre.

Under spillet var der flere ting, der var anderledes end de andre år: Der var vist kun en enkelt gang, at der var flere, der havde banko samtidig, men til gengæld var der flere, der vandt præmier, de selv havde sponsoreret.

Et stykke tid efter pausen blev der lidt mere spænding end ønsket, da der kom melding om at det brændte hos Max og Birgit. Stemningen var lidt trykket, indtil der kom melding om, at det ikke var gået så galt.

Gevinsterne blev sponsoreret af:

Peugeot Tørringhuse, PL Biler, Fodterapeut Britta Ruby, Karin og Peder Flansmose, Bonnet Maskinfabrik, Moselund VVS v/N. P. Kamstrup, Spar v/Bent Pedersen, Peter Møller, Dybe Auto v/Heino Mortensen, Lemvig Biobrændsel, Land og Fritid i Rom, Houe Smede- & Maskinforretning v/Arne Bundgaard, EI-inst. Søren Houlind ApS, Tømrer Karsten Bjerg, Bonnet Lokalarkiv, Ramme Minimarked, Familie & Samfund Bonnet, Bonnet Gymnastikforening, Murerfirmaet Bjørn Kaalund, Bonnet IT, Landbrugslotteriet, Borgerforeningen, Borgen Design, Ford Lemvig, Nordea Lemvig, Citroen Lemvig, Falck, EI-inst. Pinholt, Legekæden, Stark, Kynde & Toft Thyborøn, Lemvig Foto Click, Lemvig Data, Amway v/Anne Mette Møller samt anonyme.

Tak til alle sponsorer og tak til alle, der mødte op og var med til at gøre det til en god og hyggelig eftermiddag.


Styregruppen for MejerietSidste frist for stof til næste nummer: 18/3-2013


35. årgang marts 2013


Lørdag den 6. april er der i samarbejde med Bonnet Borgerforening vedligeholdelseslørdag. Dagen begynder klokken 8.00 med morgenkaffe på skolen. Tilmelding nødvendigt af hensyn til forplejningen.

Tilmelding: bf@bonnet-friskole.dk eller på tlf. 97 88 91 92

Generalforsamling på Bonnet Friskole afholdes den 11. april. Klo 19.00. Efter skolens generalforsamling afholder støttekredsen deres generalforsamling.
DLG Bonnet

På Springbalsaminens spørgsmål, hvad rygterne om lukning af DLG i Bonnet pr. 1. maj i år har på sig, svarer afdelingsdirektør for DLG Vestjylland, Niels Peter Olesen følgende:

"Det er korrekt, at produktionen af økologisk foder flyttes fra vore fabrikker i Aulum og Bonnet til fabrikken i Skave her pr. maj.

Det er dog ikke helt rigtigt, at Bonnet lukker. Det er stadig planen at lagerbygningerne skal bruges til opbevaring af økologiske råvarer. Men foderproduktionen flyttes for at skabe kapacitet til større produktion."
Referat fra fællesmøde den 11.03.2013

Tilstede var:
Birthe og Kirsten (Lokalarkivet), Peter (Borgerforeningen og BGF), Karin (Borgerforeningen og F&S), Kaja (kom senere - F&S), Berit(Bøgespiren), Susanne (BGF), Lena (FDF), Ove og Urban (Friskolens støttekreds) og Christina (Springbalsaminen - referent). Friskolen og Mejeriet havde meldt afbud på grund af sygdom.
Det var Bøgespiren, der havde indkaldt til det halvårlige fællesmøde og Ove blev valgt til ordstyrer.

Siden sidst: Mejeriets julebanko har som altid været en stor succes. Der er nu både projektor, højtaler og adgang til internet.
Borgerforeningen har haft er par fællesspisninger samt de sædvanlige julearrangementer. Efter generalforsamlingen består bestyrelsen nu af Peter, Bjørn, Karin, Urban og Per. Peter Flansmose er regnskabsfører.
Familie & Samfund har fulgt sit program, dog med enkelte aflysninger.
FDF er gået over til at mødes en gang om måneden. Der har også været lejr på pladsen.
Gymnastikforeningen har valgt Peter og Lena i bestyrelsen. Der har ikke været aktiviteter i vinterhalvåret.
Bøgespiren har det fint, og det ser fint ud med børnetallet med ca. 20-25 vuggstuebørn og 30 børnehavebørn.
Friskolen har afholdt de sædvanlige arrangementer, både til julefest og fastelavnsfest var alle interesserede velkomne.
Friskolens Støttekreds har haft en foredragsaften om Babettes Gæstebud, desværre var der kun få deltagere.
Lokalarkivet har afviklet sine arrangementer med meget fin deltagelse.

Aktiviteter i det kommende halvår:

Lokalarkivet
har fortsat åbent den første tirsdag i hver måned, dog med undtagelse af juli måned.
Mejeriet holder sommerpause.
Familie & Samfund har generalforsamling den 14.03. og har ikke lavet sit program endnu.
FDF fortsætter med månedlige mødeaftner, den 1. tirsdag i hver måned.
Bøgespiren har ikke sat dato på en forældrearbejdsdag endnu.
Friskolen har arbejdsdag den 06.04. og den 11.04. er der general forsamling.
BGF er åben for nye ideer og tiltag - der er penge i kassen.
Friskolens Støttekreds har generalforsamling den 11.04.
Borgerforeningen arrangerer åbningen af Naturstien den 04.05. og holder måske forskønnelsesdag på Friskolens vedligeholdelsesdag den 06.04.

Forslag til fællesarrangementer: Forslag til fællesaktiviteter var at flere kunne lave noget på Friskolens vedligeholdelsesdag den 06.04., evt. med fælles spisning på skolen.
En fælles stand til dyrskue i Lemvig den 1. weekend i juni blev diskuteret.
Skt. Hans skal i lighed med tidligere år igen være fælles arrangement. BGF indkalder til møde i uge 22. Forslag til båltalere var friskolelærer Trine, Ib Noe fra Klinkby.
Borgerforeningen har 1OO-års jubilæum i år. Der bliver fest den 26.10. - musikken er bestilt. På et andet tidspunkt bliver der evt. en børnefest - her snakker Bøgespiren og Friskolen sammen.
Friskolen har 11O-års jubilæum i år.

Næste fællesmøde: Næste fællesmøde bliver den 10.09.2013 k!. 19.00 og det er Lokalarkivet, der indkalder.Borgerforeningen


Generalforsamlingen var desværre ikke det store tilløbsstykke, og da Henrik Kristensen og Peter Flansmose ikke ønskede genvalg, udpegede generalforsamlingen Urban Berthelsen og Per Nygård Pedersen, Rammevej 23, som nyvalgte. De accepterede modvilligt, og vil ikke stå i vejen for at udtræde, hvis der er yngre kræfter, der har lyst til en bestyrelsespost. Bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig. Der skal lyde en tak til Peter og Henrik for det arbejde, I hidtil har udført for byen og bestyrelsen.

Nærgenbrugspladsen har indtjent 21860 kr. i 2012 for de mange vagttimer på pladsen og den store mængder metal, der er blevet afleveret. Vores nærgenbrugsplads er sammen med Nr. Nissum de to mest indsamlende pladser i Lemvig Kommune. Godt gået kære brugere og vagter!

Der har været Nytårskur for personalet. Aftenen forløb som sædvanlig, bortset fra det manglende kortspil, da flere af stamspillerne var forhindret i at deltage. Tak til Gert{Putte} og Flemming for den kulinariske indsats.

Husk: fra 1. april er der onsdags-åbent kl. 16-17.

DLG Bonnet lukker for produktionen i maj måned, og bygningerne bliver mennesketomme fremover. Har vi mulighed for at benytte lokalerne? Til hvilken pris? Eller skal vi arbejde på at få fabrikken fjernet? Det er der sikkert mange, der har en mening om! Vi vil holde os orienterede om DLGs planer.

lOO-års-jubilæum i Borgerforeningen fejres med fest den sidste lørdag i oktober, datoen er d. 26. Desuden påtænkes i samarbejde med foreningerne, Bøgespiren og Friskolen et arrangement for børn, afholdt efter sommerferien. Sidder du med ideer eller ønsker i anledning af jubilæumsåret, hører vi det meget gerne. Vi er bl.a. blevet afkrævet en ønskeseddel i anledningen, ideer ønskes.

Naturstien

Den årlige åbning af naturstien sker lørdag d. 4. maj kl. 12.30 på Mejeriet. Tag mad med til det store fælles frokostbord. Efter frokosten går vi naturstien rundt og slutter af med kaffe og kage. Der kan være indlagt en konkurrence eller et pit-stop på vandringen.

Plantedag i Stationshaven og
Vedligeholdelsesdag på Friskolen.


Vi er gået i gang med genetablering af Stationshaven, og lørdag d. 6. april starter vi blandt flere opgaver med beplantning-af skråningen i haven. Samme dag arbejdes der på Friskolen, og vi har derfor besluttet at spise morgenmad og frokost sammen på Friskolen. Der er morgenkaffe fra kl 8.00, men man er også velkommen til at møde senere på dagen. A.h.t. køkkenet modtages tilmelding til Friskolen 97889192, Karin Flansmose 61868229 eller Peter Sønderby 97889403- 3042 9348

Affaldsindsamling

Affaldsindsamling, som byen har deltaget i i mange år, finder sted lørdag d.20. april kl. 13 ved klubhuset. Der bydes på forskellige forfriskninger. MØD BARE OP!

P.v.a. BOBHF Peter SønderbyBonnet er en "ny" by! Det vil sige før anlægning af jernbanen i 1879 var der kun ganske få huse mellem ejendommen "Bonnet", Bonnetvej 45 og gården "Store Bonnet".

Med den nye transportform, toget, var der dannet gode muligheder for en øget eksport af smør, levende svin og kvæg, til markederne i England og Tyskland. Bønder kom fra nær og fjern til stationen v/Bonnet for at afsætte deres varer. Det skabte grobund for andre erhverv.

Ved en lovændring i ca. 1860 var det blevet tilladt, at etablere sig som selvstændigt erhvervsdrivende udenfor købstæderne.

Så i årene fra 1870 og frem voksede Bonnet "by", der kom gæstgivergård, smed, møller, skrædder, slagter, købmænd. bødker, friskole, brugsforening, foderstof, bager, murere, tømrer, snedker, gartner, mejeri, forsamlingshus, frisører, maskinsmedje, sadelmager, skomager, træhandler, fotograf og hjulmager.

Senere kom der installatør, cykelhandlere, æg-pakkeri, trikotagehandler, broderiforretning, telefoncentral og hele to politibetjente samt læge til byen.

På Lokalarkivet har vi nu i mange år samlet oplysninger om de mange huse og hvilke erhverv der har været i dem.

Vi har gennem folketællinger, kirkebøger, sygekassebøger, telefonbøger, adressebøger. vejvisere m.m. også forsøgt at finde ud af, hvem der har boet hvor? Og hvornår?

Desværre er de ældste tingbøger ikke tilgængelige endnu (de er blevet flyttet rundt i hele landet ved kommunesammenlægningen og skulle nu vente på at blive affotograferet til udgivelse på nettet!). Her havde vi haft mulighed for at finde ud af, hvornår husene er bygget og hvornår de er handlet med.

Det kan vi endnu ikke, men vi håber at få hjælp af jer?

Vi har mange sedler med navne på Bonnetboer, deres erhverv og ca. årstal for deres tid i Bonnet! Vi mangler bare et "hus" til dem!

Så kom og hjælp os med puslespillet, vi mangler også hjælp til nogle familier i "nyere tid"

Hvis jeres hus har et navn, vil vi meget gerne høre om det på arkivet.

Vi åbner gerne efter aftale ellers har vi åbent den 1. tirsdag i måneden.
Næste gang den 2.april fra klokken 19.00.

Vi ses på arkivet!


Birthe 97 88 90 50

Kirsten 97 88 94 03
Familie og Samfund Bonnet

Besøg hos Vendelbo


Torsdag den 21. februar 2013 var Familie og Samfund Bonnet på tøsetur hos Vendelbo. Aftenen startede med information ved Birthe Vendelbo omkring indlæg og proteser, bh-størrelser og pasform samt de nyeste varer på hylderne.

Bagefter var der mulighed for at prøve tøj, og det gik muntert til i omklædningsrummene, hvor der blev snakket og prøvet - mange fandt noget lækkert tøj, endda med 20% rabat i aftenens anledning.

Så blev der serveret kaffe og hjemmebagte fastelavnsboller - alt i alt en rigtig fin aften for de 14 fremmødte, der al1e fik en lille gave med hjem.

Generalforsamling

Torsdag den 14. marts 2013 blev der afholdt generalforsamling på Gjel1ergård. Iben og Jette var på valg og modtog begge genvalg. Der blev vedtaget, at indkaldelse til generalforsamling fremover vil ske pr. mail el1er pr. brev.
Efter generalforsamlingen blev der serveret en lækker anretning og vi fik fortalt lidt om Gjel1ergård.
Bestyrelsen har ikke konstitueret sig i skrivende stund.Generalforsamling i Bonnet Vandværk


Som sædvanlig blev Vandværkets og Borgerforeningens generalforsam linger afholdt samme aften som et dobbelt-arrangement. Denne gang var fremmødet beskedent, idet kun ca. 12 personer deltog, inklusiv de 2 bestyrelser.

Peter Sønderby blev valgt til ordstyrer. Efter at have konstateret, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet, overgav han ordet til Mogens Olsen, som fremlagde formandsberetningen. Hele beretningen kan læses på Bonnet IT's hjemmeside - her skal kun nævnes nogle hovedpunkter:
- Værket har haft en god og stabil drift i 2012 med færre driftsproblemer og reparationer end året før.
- Differencen mellem udpumpede og solgte vandmængder er for stor, og derfor kommer vi til at betale over 16.000 kr for vandspild.
- For at sikre mod tab i tilfælde af evt. bankkrak har vi flyttet den del af kapitalen, der overstiger 750.000 kr, til et andet pengeinstitut.
- Vi har deltaget i et stormøde arrangeret af Lemvig Kommune, hvor det bl.a. blev besluttet at lave et fælles regulativ for alle kommunens vandværker - et godt tilbud, som sparer os for et stort arbejde.

Beretningen blev godkendt, og derefter gennemgik kassereren regnskabet. Resultatet af den primære drift var et underskud på 11.000 kr mod 48.000 kr i 2011, og når renteindtægterne blev regnet med, var der et overskud på 10.000 kr mod et underskud på 28.000 kr i 2011. Kassererens beretning blev også godkendt.

Herefter blev valghandlingeme lynhurtigt overstået, idet der var genvalg til Jens Jørgen Groth, Leif Jensen og Mogens Olsen til bestyrelsen samt Ove Andersen og Brian Dalgaard som suppleanter og Erik Kjær og Ulla Dalgaard som revisorer.

Der var ingen indkomne forslag og intet at referere fra "eventuelt", og dermed kunne forsamlingen give sig i kast det højt belagte smørrebrød som overgang til Borgerforeningens generalforsamling.Fællesspisning
Der var igen spisning på skolen d. 3-2-2013. Det var godt besøgt vi var ca. 40 mennesker til en hyggelig aften. Mogens og Britta fortalte om deres tur til USA som de besøgte sidste år med et hold venner. Det var dejlig at se så mange mennesker til en hyggelig aften.
BorgerforeningenSidste frist for stof til næste nummer: 25/5-2013


35. Årgang maj 2013


Sankt Hans fest i Bonnet

Søndag den 23. juni 2013


er der traditionen tro Skt. Hans fest på Bonnet Bonnet Stadion. Teltet er åbent fra kl. 17.00 og grillen gøres klar. Spisning af medbragt mad, grillen kan benyttes og der er også mulighed for at købe grillpølser. Aktiviteterne begynder kl. 19.00, især for børn. Der er fodbold kl. 19.30.

Bålet tændes ca. kl. 20.30.

Der kan købes pølser og drikkevarer samt kaffe og kage som sædvanligt.

Vel mødt!

Bonnet Gymnastikforening,
Borgerforeningen og Familie & Samfund


Båltalere: Birgit og Max Fredgaard
Oplev internettet som aldrig før med lynhurtigt og stabilt fiberbredbånd


Jeg har talt med Altibox og NOE om muligheden for at få indlagt fibernet i Bonnet. Der er en mulighed for at få fibernet til Bonnet, hvis vi er ca. 40 husstande, der er villig til at tegne kontrakt. Ved underskrift binder man sig for et halv års abonnement (6x KR.199,- for et l5xl5mbit) men der er ingen ekstra oprettelses gebyrer.

Vi begynder ca. d. 1/7 2013 med aktivt at opdyrke området, og få gang i tegning af kontrakter.

Vi håber på at vi kan arrangere en aften, hvor vi får besøg af en konsulent fra Altibox, som vil fortælle om mulighederne med fibernet.

I kan også gå på: http:www.altibox.dk og se alle muligheder

Hvis der nogle personer der har lyst til at hjælpe med at få dette slæbt i gang, så giv os et kald:

Ove H Andersen Tlf: 9783 6235

Preben Larsen Tlf: 40 47 4951

Peder L Jørgensen Tlf: 51326010

Med venlig hilsen

Peder langgård Jørgensen
HAVENS DAG I BONNET:


3. LØRDAG I JUNI

tager vi på besøg i hinandens haver for at se, hvordan andre gør. Det giver inspiration og gode ideer til at prøve noget nyt.

Alle interesserede kan være med.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi mødes til årets "haverundfart" Lørdag den 15. juni kl: 9.30 på Bøgelundvej nr 40.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Husk madpakke!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kirsten Dideriksen  tlf 97 88 94 03 
Birthe Falk  tlf 97 88 90 50 
Karin Flansmose  tlf 61 86 82 29 
Britta Ruby  tlf 21 29 54 37 
Erik Vedstesen  tlf 97 88 97 46 
Togvogne i Bonnet


Bjarne Christensen fra Midjyske jernbaner A/S har været så venlig at besvare Springbalsaminens spergsmål vedrørende de togvogne, der holder parkeret på spor 2 på Bonnet Station.

Hvor kommer de fra og hvor skal de hen?

Togene kommer fra Odderbanen, og blev vores da DSB overtog driften på Odderbanen December 2012.

Vi håber på at kunne sælge togene til udlandet (evt. Peru), som nogle af de andre lokalbaner i Danmark har gjort.

Hvad er grunden til at man har valgt netop Bonnet til langtidsparkeringen?

Vi brugte ikke sidesporet i Bonnet, og havde ikke plads til alle togene i Lemvig. Derudover havde vi en ide om de ikke ville blive malet derude, men det holdte så ikke.

Hvor længe skal de blive stående i Bonnet?

Hvis togene ikke er solgt inden 2014, vil de formodentlig blive hugget op. Da de kun bliver dårlige af at stå stille.

Er det sikkerhedsmæssigt forsvarligt, da de står i et sving og spærrer for det frie udsyn?

Der er intet jernbanemæssigt uforsvarligt i de henstår i spor 2. Men for en god ordens skyld, har vi pillet overgangen til spor 2 op. Og etableret afspærring på perron 1.Fra Arkivet: Omtale af Grundlovsfest i Bonnet 1966. (Krohoven er nu Børnehovens legeplads)

Grundlovsfest I Bonnet

Ca. 150 voksne og 100 børn var samlet i den smukke krohave, da Formanden for Bonnet Husholdnings-forening, fru Anna Christensen, bød velkommen til grundlovsfesten. Hun omtalte den møderække om fremmede lande, som man sammen med Dybe-Ramme Husholdningsforening afholder i sommer, og hvor dette møde var det første. Man havde valgt det, fordi man fandt det rigtigt at begynde med aktuelt udenrigspolitisk orientering.

Højskolelærer Juul Andersen talte og begyndte med at sige: Det er særdeles rimeligt at tale om udenrigspolitik ved en grundlovsfest, for medens man i forrige århundrede i Europa var optaget af at ordne landenes indre demokratiske problemer, så gælder det nu en demokratisk ordning over hele kloden.

Han redegjorde for Tyskland og Frankrigs stilling til NATO og atomvåben.

Til slut omtalte Juul Andersen Vietnamkrigen.

Efter foredraget sang 30 børn, klædt ud som hollændere, indianere, kinesere, israeler og grønlændere, en sang fra de forskellige lande. Også 10 meget små "Niggerbørn" hørte man før man sluttede denne del af programmet med en fællessang sammen med børnene.

Aftenfesten

Om aftenen havde ca. 300 mennesker fundet vej til den lune have, og man overværede Finn Metlings fornøjelige friluftsskuespil "Kom ned på jorden" N.FR. Olsen introducerede stykket ved bl.a. at sige: Dette skuespil skal fortælle os noget om hvad der kræves for at overleve i en rumtid, det er ikke beregninger kortlægning, teknik og reglementer det alene kommer an på. Nej, det er også egenskaber som fantasi, følelse, menneskelig forståelse og kærlighed.

Det blev en helt igennem festlig forestilling. Aktørerne skilte sig alle godt fra deres roller, og scenen var helt ideel. Her var både plads til scooterkørsel på havegangene og landing af en måneraket mellem de blomstrende frugttrær, og over det alt sammen spredte sig dampene fra mosekonens gryde, med hvilken hun "dårede jordens slægter".


Bonnet Lokalarkiv


Har åbent den første tirsdag i måneden fra kl. 19.00, eller kontakt os for nærmere aftale, så åbner vi gerne.
Åbningsdage:

Tirsdag d. 4.juni
I juli er der ingen, men vi åbner gerne hvis vi ikke er på ferie.
Tirsdag d. 6. august
Tirsdag d. 3. september
Tirsdag d. 1. oktober
Tirsdag d.5. november

Ligger I inde med oplysninger om hvem der har boet hvor og hvornår, i husene i Bonnet vil vi meget gerne om I kontakter os.

- Smid aldrig gamle billeder, breve, skøder og lignende, væk!
Kontakt arkivet.


Sidste frist for stof til næste nummer: 10/8-2013


35. Årgang august 2013


Naturstien 2013 - en broget affære

Jeg vil gerne beklage, at Naturstien ikke er blevet vedligeholdt så godt, som man kunne ønske sig her i sommer. Årsagen er, at jeg har fået en ny hofte, og derfor har jeg ikke kunnet køre med klipperen i knap et par måneder. I uge 32 lykkedes det dog at få fældet tagrørene og klippet græsset, så nu kan man igen færdes hele vejen rundt.

Mogens OlsenSå er det 11Oende skoleår på Bonnet Friskole begyndt.
En glad, forventningsfuld og veloplagt flok børn mødte op med blomsterbukketter og tomme skoletasker.
Medens taskerne blev fyldt op med det kommende skoleårs alenlange række af bøger, snakkede de fremmødte forældre over en kop kaffe.

Vi glæder os meget til at komme i gang med med dette skoleårs oplevelser og udfordringer og håber, at der stadigvæk vil være lige så stor opbakning til de arrangementer skolen afholder.

Så kom og vær med til:

Cykelsponsorløb den 1. september. (13 - 15)
Vedligehold den 28. september. (8- 15)
110 års jubilæum på Bonnet Friskole den 26. oktober (eftermiddag)
Julefest den 5. december.
Jubilæum 25 år
Vi inviterer til uformel reception
lørdag den 17. august 2013 kl. 14.00


I anledning af at vores skoleleder Inge Nadhazi den 1. august har været ansat på Bonnet Friskole i 25 år/ vil det glæde os at se nuværende og tIdligere elever og forældre/ Inges famlie og venner samt alle andre/ der skulle have lyst til at gratulere hende.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Bonnet Friskole
Bonnet Gymnastikforening


Gymnastikforeningen inviterer til en gang idræt på tværs for hele familien for efterår 20 l3 - forår 2014


For bare 200 kr. pr. barn får man en tur i Holstebro badeland, tur til Hjerl hede, tur til skøjtebanen i Holstebro og en hoppedag.

Der vil være en aktivitet hver måned.

Første mødegang er den 9. september, hvor vi mødes på Bonnet stadion kl. 16.30 til familiesjov

- det kan være kongespil, rundbold, fodbold eller lignende alt efter hvem og hvor mange der kommer.

September - første mødegang er mandag den 09.09. kl. 16.30 på Bonnet Stadion

Oktober - Badeland Holstebro
November - Bonnet Gymnastiksal
December - Hjerl Hede
Januar - Skøjter i Holstebro
Februar - Bonnet Gymnastiksal
Marts - Hoppe overraskelse

Hele herligheden vil komme til at koste kr. 200,00 pr barn og voksne følger gratis med, ved de ting der ikke er entre betaling. De steder der skal betales entre må de desværre selv gå til lommerne, men vi håber på stor opbakning, da alle aldresgrupper gerne skulle kunne deltage og vi gerne vil styrke det sociale sammenhold i Bonnet - så kom og vær med!

Kontakt Lena Rokkjær 6174 /928 eller Susanne Lind 6131 8058Familiehundeskolen Den Glade Hund starter igen

lørdag den 17. august 2013


Vi har stadigvæk begynderhold om lørdagen og fortsætterhold om søndagen på sportspladsen i Bonnet.

Vi starter løbende hold op og hvert forløb er på 12 uger.

Desuden har hundeskolen investeret i en agilitybane, der dog ikke vil stå fremme fast men efter behov.
Skulle I være nysgerrige om, hvad det er, vi går og laver er I altid velkommen til at kikke forbi eller melde jer på hold.

Efter mange begyndervanskeligheder er vores hjemmeside også ved at komme op og køre nu. www.den-glade-hund.dk.

Den 25. august vil vi være at finde på lilleriscenteret på Mors, hvor vi giver opvisning i lydighed og shapings øvelser

Ud over det har hundeskolen været repræsenteret til store hundedag med en stand på Humlum camping i forsommeren.

Vi har afholdt et begynderkursus i spor arbejde og har planer om flere arrangementer i løbet af vinteren.

Bla. arb. vi på at få en rally-O instruktør herop fra Brande, for at give interesserede indblik i den hundesport. Man behøver ikke at være tilknyttet hold for at melde sig til vores arangementer.
Alle arangementer vil blive slået op på hjemmesiden, så prøv at gå derind af og til og tjek ud, om der er noget i støbeskeen for jer.

V.H.Susanne og CharlotteBonnet Lokalarkiv

Aktiviteter 2013 - 2014
Bonnet Lokalarkiv
V/DLG
Bonnetvej 4, Bonnet
7620 Lemvig

post@bonnet-lokalarkiv.dk
www.bonnet-lokalarkiv.dk

"Arkivernes dag"

Lørdag den 9. november 2013

Fra kl. 13-16.
I forbindelse med Borgerforeningens
100-års Jubilæum viser vi begivenheder
fra hvert år-ti, udstillet på lageret.

Se også dagspressen.

"Jul i Arkivet"

Tirsdag den 3.december 2013
kl. 19.00
julearrangement med glogg, julekager
og selvfølgelig konkurrence.
Ingen tilmelding.


FILMAFTEN

Tirsdag den 28. januar 2014,
kl. 19.00 på Mejeriet.
Små film, Guldbryllup på kroen,
sprængning af møllen i Dybe m.m.

Pris medl. 40 kr. incl. kaffe
Ikke medl. 60 kr. incl. kaffe
Tilmelding senest den 25.1
på tlf. 97 88 94 03 - 97 88 90 60

BILLEDAFTEN

Tirsdag den 25. februar 2014
kl. 19.00 på Mejeriet,
viser vi nogle af de "nyeste" billeder fra Bonnet og omegn.

Pris medl. 40 kr. incl. kaffe
Ikke medl. 60 kr. incl. kaffe
TIlmelding senest den 21.2
tlf. 97 88 90 50 - 97 88 94 03

ÅBNINGSTIDER
Vi har åbent den 1. tirsdag hver måned.
3.september
I.oktober
5.november
9.november Arkivernesdag
7.december, Julehygge
3.januar 2011
28.januar filmaften
4.februar
25.februar Billedaften
4.marts
1. april
6.maj
3.juni
5. august
Ferie i juli (vi lukker gerne op for interesserede, hvis vi er hjemme).

"Arkivven"
Vi har i år valgt at sende vore åbningstider og dato for
arrangementer ud til tidligere medlemmer
samt husstande i omegnen af Bonnet.
Har man lyst til at støtte indsamlingen af lokalhistorie
kan man blive "Arkiv ven"
husstand 100.-
Enlige 50,-
"Arkivvenner" får rabat ved arrangementer.

Beløbet kan indsættes på konto 7730-1197065 husk navn.
Vi kommer også gerne ud med
medlemskort, ring venligst.

Har man interesse og lyst til at blive
aktiv arkivmedarbejder,
er man meget velkommen.

Kirsten 97 88 94 03

Birthe 97 88 90 50/ 23 34 85 90
Fremtiden for Råbjerghøj

Af Arne Noe, tidligere medarrangør af Børnedyrskue og tidligere bestyrelsesmedlem i Familielandbruget Vestjylland.

Birthe Falk Agerbo har rettet henvendelse til mig angående fremtiden for Råbjerghøj og om jeg vil skrive lidt om det her i bladet.

Med baggrund i et svigtende antal tilmeldinger til Børnedyrskuet i 2012, besluttede arrangørgruppen, at dette skulle være det sidste i en lang, lang række afbørnedyrskuer på Råbjerghøj. I fremtiden vil børnedyrskuet blive holdt sammen med det ordinære Lemvig Marked og dyrskue. Dejligt, at andre vil fortsætte den gode tradition, men hermed forsvinder også den sidste akttivitet, der var på Råbjerghøj.

Råbjerghøj ejes af Vestjysk Familielandbrug, som hvert år har udgifter svarende til 10.000 kr plus en del frivillige arbejdstimer. Man har derfor besluttet, at sætte området til salg - men ikke for enhver pris. Kort efter sommerferien indrykker Familielandbruget en salgsannonce, hvor det pointeres, at man forbeholder sig ret til frit at vælge i mellem de indkomne købstilbud, og måske helt forkaste dem alle.

Det ligger dog klart, at der nu skal nye aktiviteter og nye interessenter på banen.

Råbjerghøj er en afLemvigs små perler - som altid har været åben for offentligheden - eller i alt fald i mands minde har været åben for offentligheden. Skøn natur med bakker, fladt land, mindesten, udsigt og ikke mindst historie. Historie, som er vigtig for os alle og som er en del af os alle.

Jeg ser gerne en løsning, hvor lokale aktører vil drive stedet og dermed sikre adgang for offentligheden - og der skal hermed lyde en kraftig opfordring til folk i nærområdet om at komme med gode ideer. Både Peder Nielsen, Lomborg, (40159401) ogjeg (40430685) tager gerne imod forslag og ideer.Familie & Samfunds kommende arrangementer:


Tur til Fru Pedersens have

Rundvisning i hus og have med efterfølgende kaffe og kage

Torsdag den 29. august 2013 kl. 19.00

Sted:
Annette Krogh Pedersen
Skalstrupvej 36
7570 Vemb

Pris: 100 kr. pr. person

Tilmelding senest den 22. august


Besøg på Kaj Munks Præstegaard i Vedersø

Rundvisning i præstegaarden med den nye udstilling: "Fra familiealbummet - et Munk-portræt"

Torsdag den 19. september 2013 kl. 19.00

Sted: Vedersø Præstegaard

Pris: 100 kr. pr. person inkl. entre, rundvisning og kaffe

Tilmelding senest 11. september


Konsulentarrangement i Aulum med Nikolaj Kirk


Tirsdag den 24. september 2013 kl. 19.00

Sted: Au/um Fritidscenter

Pris: 50 kr. pr. person

Tilmelding senest 17. september


Besøg hos Kystinspektoratet i Lemvig

Torsdag den 10. oktober 2013 kl. 19.00

Sted: Kystinspektoratet i Lemvig

Pris: 50 kr. pr. person

Tilmelding senest 3. oktober


"Neighbours" med Helge Engelbrecht mm.

Onsdag den 30. oktober 2013 kl. 19.30

Sted: Idræts- og kulturcenter Lemvig

Tilmelding Senest 1. oktober


Kurser

Madlavning for mænd ved Hans Larsen 40 timer

Start: 9. september 2013

Sted: Bonnet Friskole

Pris: 600 kr.


Tilmelding til arrangementerne til Kaja Andersen på
tlf. 97 83 62 25 eller mail houstor@bonnet-it.dk
eller til Christina Larsen på
tlf. 97 88 92 66 eller mail pjl@bonnet-it.dk
Borgerforeningen 100 år


Husk lOO-års-jubilæumsfest den sidste lørdag i oktober.

Datoen er den 26. oktober, hvor der er fest om aftenen på Bonnet Friskole.

Vi håber rigtig mange vil deltage, gerne som ved 75-års-jubilæet, hvor der var 90 tilmeldte.

Der bliver informeret yderligere om jubilæet senere, men festen ligger helt fast.

Bonnet Lokalarkiv planlægger en udstilling på arkivet om Bonnet i 100 år, og andre vil bygge et monument i anledning af jubilæet. Mindre udfoldelser hilses også velkommen, vi kunne tænke os f.eks. en jubilæumssang eller -tale, en lille revy, annoncesponsor, hjælp til borddækning, pyntning og oprydning. Borgere i alle aldre skal glæde sig til denne dag, og det lader sig bedst gøre, når vi løfter i flok. Kontakt evt. Karin, Urban, Per eller Peter.

Hele byen flager selvfølgelig denne dag, d. 26. oktober.

Stationshaven

Genetableringen af området går trægt, men der er blevet plantet på skråningen og kørt muld på arealet ved fiskebroen, som er blevet benyttet flittigt denne sommer.

Genbrugspladsen

Husk der er onsdagsåben kl. 16-17. Max Mogensen har ønsket at udtræde af Genbrugsbanden. Tak til Max for din hjælp gennem flere år, vi håber fortsat at se dig som bruger af pladsen.

Kontingent

Vi har omdelt indbetalingskort til betaling af kontingent for 2013. Har du ikke modtaget kortet, men alligevel ønsker at være medlem af foreningen, kan du kontakte Karin Flansmose eller undertegnede.

På vegne af foreningen med ønsket om initiativ og engagement

Peter Sønderby 97889403 el 3042 9348De grønne områder.

Urban, Anders Graversgaard, laurids og undertegnede plejer byens grønne områder. Tag kontakt, hvis du også vil deltage i byens forskønnelse (gælder også hvis du har ros eller ris). Mogens formår stadig at klippe naturstien, selvom han over sommeren har fået ny hofte. Godt gået! Dejligt at blive budt en forfriskning i sommervarmen, det kan anbefales.


Sidste frist for stof til næste nummer: 21/9-2013


35. Årgang september 2013


Jubilæumsdagen 26.oktober 2013


Som tidligere skrevet fejres Bonnet Friskoles 110-års jubilæum og Bonnet og Omegns Borger- og Håndværkerforenings lOD-års jubilæum lørdag d. 26. oktober.

Begge jubilæer fejres på Bonnet Friskole med en reception, der starter klokken 14.00. Lokalarkivet og spejderne, vil i den forbindelse lave en udstilling.

KI. 18.30- 02.00 afholder Bonnet og Omegns Borger- og Håndværkerforening 100 års Jubilæumsfest med spisning, musik og dans.


Mange borgere i Bonnet og omegn, og forældre på skolen, har gennem årene ydet en stor indsats for byen. Som en lille tak for jeres indsats er prisen for deltagelse i aftenfesten kun 150 kr. Dermed håber vi, at rigtig mange af jer vil være med til at skabe en glad aften med højt humør.

Du er stadig velkommen til også på anden vis at bidrage med din indsats til at gøre jubilæet til en uforglemmelig oplevelse. Henvendelse til undertegnede:


Inge Bonnet Friskole: 9788 9192

Karin 61 86 82 29

Urban 9788 9488 el 40 34 60 96

Peter 9788 9403 el 30 42 93 48
Familie & Samfunds kommende arrangementer:


Besøg hos Kystdirektoratet i Lemvig


Torsdag den 10. oktober 2013 kl. 19.00

Sted: Kystdirektoratet i Lemvig


"Neighbours"


Koncert med Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen

Onsdag den 30. oktober 2013 kl. 19.30

Sted: Idræts- og Kulturcenter Lemvig


Indisk Aften

Temaaften omkring Indien med indisk-inspireret aftensmad og foredrag ved jordemoder Karin Eriksen, der har deltaget i et projekt i Indien.

Fredag den 8. november 2013 kl. 18.00

Sted: Mejeriet eller Friskolen


Besøg hos Galleri Lindtorp i Struer

Torsdag den 28. november 2013 kl. 19.00

Sted: Galleri Lindtorp i Struer

Nærmere oplysninger og tilmelding til arrangementer i så god tid som muligt til Kaja på tlf. 97 836225 eller Christina på tlf. 97889266.
Aftentur til Fru Pedersens Have d. 29. august

24 medlemmer af Familie og Samfund i Bonnet mødtes i Fru Pedersens Have i Skalstrup.

Anette bød os velkommen og fortalte om hendes dejlige have og dens tilblivelse.

Det er en stor have på 2 tdr.land med en masse spændende skure, lysthuse og en skurvogn, som hun har laet af hendes mand i morgengave. Hun havde ønsket sig en skurvogn til høns, men vognen blev så fin, at det var synd at sætte høns i den. Nu bliver vognen bl.a. brugt som bed & breakfast af haveelskere.

Overalt i haven er der hyggelige opstillinger med antikke havemøbler og genbrug. Selv børnenes gamle legehus emmer af nostalgi.

Anette fortalte også om beboelsen, som var blevet udvidet i de senere år. Derefter var der mulighed for at gå rundt og se hendes hjem. Her ser stilen lige så romantisk som i haven.

Aftenen sluttede af med kaffe i gildesalen.

I skal prøve at besøge Fru Pedersens Have i december måned. Det er noget helt specielt.Fibernet til Bonnet


P.t. er der ca. 100 personer, der er interesseret i Altibox' tilbud om at få fibemet. Medens denne Springbalsamin er i tryk, holder Peder Jørgensen møde med Altibox for at planlægge afholdelse af en aften, hvor vi kan få besøg af en konsulent fra Altibox.

Der er fortsat mulighed for at henvende sig, såfremt man er interesseret i at høre mere om dette projekt eller læse mere på www.altibox.dk.

Ove Andersen tlf. 97 83 62 35

Preben Larsen tlf. 97 88 92 66

Peder Jørgensen tlf. 51 32 60 10Skrueaften ...
i MejerietOnsdag d. 2/10 starter vi igen med skrue aftenerne, hvor der bliver skruet i diverse mekanik - tag eventuelt selv mekanik med.

Der vil blive snakket - verdens situationen bliver drøftet.

Der vil blive drukket kaffe og spist kage.

Vi skruer/snakker/drikker kaffe hver onsdag fra 19:00 til 22:00.

Det kræver ikke tilmelding, bare mød op på Bonnetvej 5.

Ærbødigst Mejerist Henrik Kristensen

(tlf. 4026 3415)
"ARKIVERNES DAG"

lørdag den 9.11.2013 fra klo 13 -16 vil vi fejre

Bonnet og Omegns Borger- & Håndværkerforenings 100 års jubilæum.

Vi vil gennem en udstilling, på lageret, skildre byens udvikling.

Så kom og kig, måske kan du lære noget om din by!

I den anledning efterlyser vi effekter og billerier også fra de seneste årtier. Hvis nogen ligger inde med en stjerne fra julebelysningen i ca 1960'erne hører vi også gerne fra dig/jer.


Tak til alle der har støttet vores arbejde med at bevare lokalhistorien i Bonnet, med et nyt medlemskab.

Vi mødes på Arkivet, den 1.tirsdag i måneden eller efter aftale.

Birthe & KirstenNyt fra

Bonnet lokalarkiv

I forbindelse med Friskolens 110 års jubilæum, laver arkivet en udstilling med skolebilleder gennem alle år!

Udstillingen kan ses på Friskolen den 26.10.2013.

Vi håber at rigtig mange vil kigge forbi og måske tilføje et navn eller to, på de billeder som endnu ikke er helt identificerede!
Har du konfirmationsbilleder, vil vi gerne låne til affotografering.
Vedligeholdelseslørdag på Bonnet Friskole


Lørdag den 28. september fra klokken 8.00 ti11S.00 afholder skolen vedligeholdelseslørdag. Denne dag skal der både arbejdes på vores kommende legeplads og ordnes stort og småt rundt omkring. Kom og vær med. Af hensyn til forplejningen den dag skal man tilmelde sig på tlf: 98889192 eller på mail: bf@bonnet-friskole.dk.

Tak for den store opbakning ved skolens cykelsponsorløb. Der blev cyklet 17.000 kr. ind. Disse penge går i år til en opvaskemaskine i skolens køkken.

I forbindelse med Borgerforeningens 100 års jubilæum den 26. oktober, holder skolen 110 årsjubilæumsreception fra 14- 16 sammen med Borgerforeningen. Man kan få en rundvisning på skolen og Bonnet Lokalarkiv vil udstille gamle skolebilleder.


Med venlig hilsen

Bonnet Friskole
Sæt X i kalenderen d. 8/12, hvor det er tid

for årets udgave af julebanko i Mejeriet.
Læs mere i næste Springbalsamin.Kommunal- og regionsvalg d. 19/11-13

Sæt X ved Mejeriet d. 19/11, hvor vi tænker, der bliver holdt valgaften i en eller anden form. Se nærmere i standerne og på Bonnet-IT, når dagen nærmer sig
Besøg på Kaj Munks præstegård i Vedersø

Torsdag, den 19. september 2013 havde Familie & Samfund Bonnet arrangeret en guidet rundvisning i den nyrenoverede præstegård.

Indledningsvis var der et særdeles levende fremført foredrag om Kaj Munks liv og virke i den ene længe af præstegården.
Efterfølgende gik vi ud i præstegårdens smukke have, hvor der også var plads til at høre små anekdoter fra Kaj Munks tid og nyde den smukke natur.

Derefter blev vi vist rundt i stuehuset, begyndende med Kaj Munks arbejdsværelse, der er tapetseret med et historierig nissetapet. Vi fik præsenteret Kaj Munks liv og virke fra mange forskellige vinkler: som præst, digter, familiefar, jæger og naturelsker og ikke mindst som en mand, der havde sine egne holdninger og stod inde for dem.

Afsluttende var der kaffe i den nye kaffestue, der byder på en ny udstilling af fotos "Fra famliealbummet". En særdeles interessant aften for de ni fremmødte.Referat fra fællesmøde den 10.09.2013

Tilstede var: Birthe og Kirsten (Lokalarkivet), Peter (Borgerforeningen og BGF), Karin (Borgerforeningen og F&S), Kaja (F&S), Susanne (BGF og FDF), Henrik (Mejeriet), Lise og Inge (Friskolen) og Christina (Springbalsaminen - referent).

Det var Lokalarkivet, der havde indkaldt til det halvårlige fællesmøde og Henrik blev valgt til ordstyrer.

Siden sidst:
Borgerforeningen har haft arbejdsdag den 6. april sammen med Friskolen. Den 4. maj blev Naturstien indviet og der blev arbejdet lidt i Stationshaven. Maskinerne er flyttet over til DLG.
Familie & Samfund har haft generalforsamling på Gjellergård, første arrangement i denne sæson var et havebesøg med 24 deltagere hos fru Pedersen i Skalstrup i slutningen af august.
FDF er startet ud med et lejr efter sommerferien og mødes ellers en gang om måneden. Der er ca. 5-6 børn.
Gymnastikforeningen er begyndt efter sommerferien den 9. august, en desværre særdeles regnfuld dag.
Friskolen har afholdt vedligeholdelsesdag sammen med Borgerforeningen og bygger ellers på en ny legeplads. Den første skoledag mødte der 31 glade børn. De deltog i Byløbet og cyklede 17.000 kr ind til cykelsponsorløb.
Lokalarkivet har haft åbent den første tirsdag i hver måned.
Mejeriet, har holdt sommerpause.

Aktiviteter i det kommende halvår:


Lokalarkivet har fortsat åbent den første tirsdag i hver måned, den 9. november er der Arkivernes dag i Bonnet, den 03.12. er der Jul på Arkivet, den 28.01. er der filmaften og den 25.02. er der billedaften.
Mejeriet laver et arrangement i forbindelse med valgaftenen den 19.11., julebanko bliver den 08.12. og skrueaftnerne er fortsat om onsdagen.
Familie & Samfund følger sit program med arrangementer den 10.10.,30.10.,08.11.,28.1 L, 16.01.,20.02.26.02. og 27.03.
FDF fortsætter med månedlige mødeaftner, den l. tirsdag i hver måned med Gitte som leder. Der er papirindsamling hver anden måned.
Friskolen fejer 11O-års jubilæum den 20.09. med optog gennem byen sammen med Bøgespiren, den 28.09. er der vedligeholdelsesdag, den 26.10. er der et eftermiddagsarrangement, den 07.11. er der Aben skole om eftermiddagen og den 05.12. er der julefest med fællesspisning.
BGF fortsatter idræt på tværs med et arrangement om måneden.
Borgerforeningen holder lOO-års jubilæumsfest den 26.10., den 08.12. kommer julemanden til byen og lillejuleaften synges julen ind som sædvanligt.

Forslag til fællesarrangementer: Der blev talt om en fælles tur (evt. bustur) til julelevendegørelse på Hjerl Hede med Borgerforeningen og Gymnastikforeningen.

Evt.: Her blev der talt om Alt-i-box, der tilbyder en internetløsning for borgerne i Bonnet. Peder Jørgensen og Bonnet IT arbejder på sagen og vil indkalde til møde i den nærmere fremtid.
Der blev aftalt, at fællesmøderne fremover holdes i august og januar i stedet for i september og marts.

Næste fællesmøde: Næste fællesmøde bliver tirsdag den 21.01.2014 kJ. 19.00 og det er Friskolen, der indkalder.Så er det Springbalsamin-tid!

Man ser den i nogle haver for tiden, Springbalsaminen, af Balsaminfamilien, en fantastisk flot plante, der kan blive sine næsten 2 meter, med kraftige stængler og de rosarøde maskeblomstagtige blomster. Og hvis den står et sted, gerne et lidt vildt og ydmygt sted, hvor ikke andet kan gro, kan den lyse dette område op med sine kakteristiske blade og lysrøde blomster, - og derefter smide sine frø til næste år.
Lige nu står den netop og kaster frøene vidt ud, som om den vil erobre hele haven. Alligevel er den dog nem nok at styre.
Hvis nogen gerne vil have denne charmerende plante i haven, kan man blot henvende sig til mig for at få frø. Det er nok af dem. Og strø dem ud nu, så er der blomster næste år!
Erik Vedstesen, tlf 97 88 97 46
En rundflyvning.

Jeg fik en ganske særlig gave til min fødselsdag, nemlig penge til en rundflyvningstur for to over området. Det blev en oplevelse, som jeg synes også andre burde prøve!
Jeg ringede til firmaet og fik en aftale: Kl 10.00 næste dag. Så på dette tidspunkt gled Lisbet og jeg ind på P-pladsen ved flyvepladsen i Rom, hvor den sødeste unge mand tog imod, piloten! Han fik en "tusse", og fem minutter senere humpede vi ud ad startbanen, hvor han satte farten op, og nu! Vi stiger og stiger! Og snart er vi en halv km oppe. Helt stille, klart vejr.
Og hurtigt kan vi se både Vesterhavet og Fjorden, der Lemvig, så smuk den er, og nu drejer vi, men hvad er det så for en by? jamen for s .... , det er jo Bonnet, jo, nu kan vi se det hele, vort hus, skolen, de har ikke frikvarter! Også Bonnet er køn deroppe fra.
Ja, så meget landskab, man har under sig, smukt, smukt, gule høstmarker i forskellige størrelser og former, kirker, skoler, gader og veje, moserne! Det hele virker både genkendeligt og anderledes. Hele landskabet ligger ligesom fraværende, næsten sovende, fordi vi er så højt oppe, nærmest stillestående, jo, der kører trods alt en enkelt bil langsomt på landevejen.
Hele området har vi under os, landskabet her i "hjørnet" mellem hav og fjord. Så flot det er. Overraskende mange søer og bredninger og moser, der aftegnes tydeligt mod de grønne eller gule marker.
Piloten drejer ud over Vesterhavet, kun et par minutter, vi ser Bovbjerg, Ferring, Strande, Langerhuse, Engbjerg, Harboøre, Cheminova, Thyborøn og længere ud. Det bumper kun lidt en gang imellem, og skønt vi flyver 150 km i timen, føles det, som om vi holder stille.
Da vi er nede igen og stiger ud, er der kun gået en halv time, men hvilken!
Prøv det! Det er pengene værd!
Erik Vedstesen.Sidste frist for stof til næste nummer: 16/11-2013


35. Årgang November 2013


Julen 2013

Julemanden kommer med toget til Bonnet
søndag d. 8. december kl. 11.55
Mød op i god tid på perronen, så vi er mange til at modtage ham.
Vi følger ham til det store juletræ, hvor vi danser og synger,
inden han deler ud af godteposen.

Sædvanen tro mødes vi d. 23. kl. 19.30 ved juletræet og
synger julen ind. Vi slutter af med en lille forfriskning, evt.
indendørs på DLGs lager.


Vel mødt

Bonnet og Omegns Borger-
og Håndværkerforening
100-års-jubilæum

Borgerforeningen har fejret 100-års-jubilæet for både børn og voksne.
Fredag d. 19. september dannede børn fra Bøgespiren og Friskolen sammen med personale og interesserede optog gennem byen og gik til skolen, hvor Søren Brynhjolff underholdt med sine dyr og tricks.
Lørdag d.26. oktober afholdtes sammen med Friskolen reception. De fremmødte kunne studere skolebilleder udstillet af Lokalarkivet og ellers nyde et stort kaffebord.
Om aftenen var der jubilæumsfest for 63 tilmeldte.
Med al beskedenhed: Bestyrelsen har kun hørt ros for aftenens forløb. En fantastisk sang fra Mosekonen, 2. nr. af Bonnet Avis, en forrygende tale af dronningen, et minderigt gensyn med vægterne, nogle fine taler, gæsternes engagement og god musik skabte en stemning, som absolut var jubilæet værdigt.
Det skulle I alle ha oplevet!!!
Tak
for alle gaver, til Bøgespiren og Friskolen, til Lokalarkivet, til festens aktører og gæster.

BestyrelsenJule-banko
i
Mejeriet


Søndag d. 8. dec. kl. 14

Vi er i gang med at samle gevinster ind og håber på lige så god opbakning som sidste år fra erhvervsdrivende, foreninger og andre, der ønsker at støtte mejeriet. Ønsker du at give en gevinst, kan den afleveres hos Max Fredgaard eller Peter Sønderby helst inden d. 2. dec.

Vi spiller i et tempo, hvor alle kan være med. I pausen vi I der være salg af diverse mad og drikkevarer samt amerikansk lotteri.

Mød op til en hyggelig eftermiddag

Hilsen styregruppen for Mejeriet
Indisk temaaften den 8. November 2013

En spændende foredragsholder havde vi på forhånd sikret os - hvad mere skal der til for en vellykket indisk aften. Dekorationen måtte være noget med elefanter og farver - så det blev det med papirblomster i alle mulige flotte farver og forhåndenværende elefanter. Maden måtte være noget med karry og ris - her alliererede vi os med foredragsholderens bedre halvdel, kokken Rudy.

Lidt forsinket ankom både mad, kok og foredragsholder - og så blev der disket op med de lækreste retter: dejlige salater og veltillavede kødretter _ som altsammen smagte vidunderligt. Ris og karry manglede ikke, men ellers havde kokken tilpasset menuen de europæiske ganer.

Efter vi havde spist, fortalte jordmoder Karin Eriksen om hendes oplevelser i Indien, både om oplevelserne på fødegangen og om rejseoplevelser. Hun viste både smukke og skræmmende billeder og var fantastisk til at formidle et indtryk af både landet, folket og kulturen.

Det var en særdeles hyggelig og interessant aften for de 33 fremmødte.

Christina Larsen
Bonnet Familie & SamfundJULEFEST PÅ
BONNET FRISKOLE


I lighed med sidste år - vil vi gerne invitere alle interesserede støttekredsmedlemmer, forældre og andet godtfolk til julefest på Bonnet Friskole torsdag den 5. december kl. 17.30.

Medbring selv: Mad til det antal personer I kommer (så laver vi et stort ta' selv bord), service og godt humør.
Skolen byder på et musikalsk indslag som Stefan Nielsen står for. Der er kaffe med kage og Lucia optog.

Øl og vand kan købes.

Tilmelding (af hensyn til borddækning) på tlf. 97889192

eller bf@bonnet-friskole.dk senest den 3/12.

Vi glæder os til at se jer
Skal dit barn begynde i
børnehaveklassen august 2014


da kunne Bonnet Friskole være en mulighed.

Bonnet Friskole blev oprettet i 1903 og har rødder i de Grundtvig/Koldske skoletanker. Vi sætter fagligheden, arbejdsro, bevægelighed og de sociale kompetencer i højsædet. Mobning er noget vi gør ved gulvene.

læs mere om skolen på hjemmesiden: www.bonnet-friskole.dk eller kontakt os for yderligere information på: bf@bonnet-friskole.dk eller ring på tlf. 97889192.
Familietur til hjerl hede

Borgerforeningen og Bonnet Gymnastikforening arrangerer i fællesskab en tur til hjerl hede søndag d. 1. december, hvor der er levendegørelse.

Kom i julestemning, oplev når der slagtes grise helt fra start, plukkes ænder, bages julekager, brændes brændevin, bages klejner og meget mere.
Gå en tur i landsbyen og kig ind i de hyggelige, lune værksteder og huse, hvor julerierne er i fuld gang.

Restaurant Skyttegården er åben og serverer bl.a. julebuffet, kaffe, gløgg og æbleskiver. For bestilling af bord, kontakt Skyttegården på tlf. 97448200 se hjemmesiden her http://hjerlhede.dk/da/content/menuer

Der er også mulighed for at medbringe egen madkurv og spise den i madpakkehuset.

Der er fælles buskørsel for kun 25 kr. pr. person. Bussen kører fra DLG i Bonnet kl. 10 og vi kører fra hjerl hede kl. 16. Inden hjemturen mødes vi kl. 15 i "madpakkehuset" til et glas saft og et stykke kage.

Indgangen til hjerl hede er gratis for børn under 18 år - voksne koster 120 kr. hvis vi bliver mere end 20 voksne - normalprisen er 150 kr.

Bindende tilmelding til både tur og bus senest d. 25. november til en af følgende:

Lena Rokkjær 61 74 19 28

Susanne Lind 61 31 8058

Peter Sønderby 30 42 93 48
Kommende arrangementer Familie & Samfund Bonnet

28.11. kl. 19.00 Besøg hos Galleri Lindtorp i Linde ved Struer

Akvarel, antik og andet godt

Pris: 50 kr.

Seneste tilmelding 21.11. til Kaja eller Christina


16.01. kl. 19.00 Besøg hos Falck i Holstebro

Rundvisning i de nye bygninger med efterfølgende kaffe

Pris 50 kr.

Seneste tilmelding 11.01. til Kaja eller Christina
Arkivet
Bonnet lokalarkiv havde i forbindelse med Bonnet Friskoles 110 års jubilæum, dekoreret væggene med skolebilleder fra 1903-2013.
Billederne kan nu ses på arkivet.

lokalarkivernes Dag den 9.11.13, blev fejret med en udstilling om
Bonnet Borgerforening gennem 100 år.
Udstillingen kan ses på arkivet, et stykke tid endnu.

Jul i Arkivet, tirsdag den 3.dec. kl. 19.00 Julearrangement med gløgg, julekager og selvfølgelig konkurrence.
Ingen tilmelding.


Arkivets åbningstider 2014
tirsdage fra kl. 19.00

7. januar
28. januar, filmaften
4. februar
25. februar, billedaften (foto)
4. marts
1. april
6. maj
3. juni
Ferie i juli
(vi lukker gerne op for besøg, hvis vi er hjemme).

Vi takker alle Arkiv-venner og andre der har støttet os med at indsamle og arkivere Bonnets historie.

Glædelig Jul & Godt Nytår
"Arkiv Nisserne"
I anledning af Borgerforeningens lOO-års jubilæum og Friskolens 11O-års jubilæum har vores allesammens kloge og dejlige mosekone forfattet en smuk hyldest på vers om vores lokalsamfund, som vi i redaktionen mener, også skal glæde de borgere, som ikke deltog i jubilæumsfesten:

Mel: Pigerne fra Småland

Som frontfigur i Bonnet, ser jeg mange skønne ting,
en Mosekone må stå tidlig op og vær' på spring.
For der er gang i livet her i Bonnet, kan I tro,
der kører byens murer, og mobilen er i brug.
Toget tøffer tit forbi, og læsser børn og voksne af,
ungerne de fniser fjollet, ønsker dem en dejlig dag,
Øv nu blev jeg våd på foden, løse hunde er no'ed skidt,
lige ovenpå min næse, blev en fugle klat nu smidt.

Men byens VVS kan fixe vandet, det er klart
så jeg får tørre fusser, jo det ville være rart,
Jeg strækker mig på tåen, for så kan jeg nemlig se,
et hjerte der er rødt, for- I love Bonnet - så'n er det.
En borgmesterbænk, en isbjørn, se vi har det hele her,
vi har anker og skulpturer, stenkunst sælges ja med mer'.
Fiskeplads og vandreture, og en grillplads der er skøn,
Jo der er så mange steder, hvor der bare er så køn'.

For nyligt var der "leben", jo nu skete der lidt nyt,
trafikken skulle styres, vejene man skulle flyt',
en rundkørsel det fik vi, ja en lillebitte jen,
og før at man ved af det, er man kørt hen over den.
Vores genbrugsplads er herlig, men jeg fatter bare ik',
at når trillebøren tømmes, fyldes den igen så kvik'.
Mange skønne, rare sager skifter plads i vores by,
for den næste, som får tingen' er det lig'så godt som ny'.

Vi har lokalarkivet, hvor de støver rundt og af,
og alt har interesse, nyt og gammelt vil de ha'.
Det gamle slæbes med derhjemmefra, i form af mænd,
jo de er godt nok støved' men de ta'r dem med igen.
Se foreningerne trives, dem har vi i massevis,
tit så laver vi nog'n nye, sådan er det heldigvis,
måske sku' vi ta' og lave en forening, som ku' ha',
alle Bonnets små foreninger sat under samme tag.

Hvad sker der nu derhenne, jo nu skal der trimmes græs,
forskønnelse af byen - nogle trækker her et læs.
For Lailas trekant den skal være fin og trimmet pæn,
så komiteen knokler bare løs og om igen.
Hold da op nu sused' der en lastbil hurtigt her forbi,
jo de solskinsgule biler, kan vi alle bare Ii'.
Sol og blomster - mange bier, honningavl i øst og vest,
vi sku' alle ta' og prøve, hvilken avler er den bedst'?

Lidt læng're op ad gaden ligger der et mejeri,
men mælk der laves ikke, nej den tid er længst forbi,
til gengæld kan det lejes til en fest og meget mer',
se julepladespil og mekanik - alting her sker.
På vort lille stadion, sker der også mange sjove ting,
fælles legeplads og træning, spejder' holdes her i sving.
Det er godt, at man er lavet af granit for til Sankt Hans,
mangler de jo altid heksen, sådan er det her til lands.

I Dybe Nordre by, mon nogen aner hvor det er?
Æ Swort Stad, kender alle, og hvad finder man så der,
mekaniker med biler, mange biler - massevis,
han fikser skam det meste, og til en fornuftig pris.
Vi har smed med lift og brændsel, og en healer med en nål,
på maskinfabrikken laves mange tandhjul efter mål,
fra min plads her midt i haven, kan jeg se det fine skilt
Bed and Breakfast - her i Bonnet har vi alt - ja det er snildt.

Jeg glæder mig i tiden, jul.en kommer nemlig snart,
i Bonnet har vi mange traditioner, det er rart.
Så står jeg her og stråler sammen med et juletræ,
og julemanden kommer, og så mødes folk og fæ.
Her i byen starter kampen om at ha' de fleste lys,
gennem hele julemåne'n mange kæder må fornys.
Vælter sneen ned fra himlen, så er hjælpen altid nær
har du kaffe og lidt kage, ryddes vejen ud'n besvær.

Vi har en vuggestue og en børnehave med,
en skole hvor vi samles, jo det er et dejligt sted.
Se gennem årene der har de lavet finer' mad,
for mænd med fine former, maden den gør alle glad'.
Tænk hvor mange år er gået siden skolen første gang,
tog imod med åbne døre, klar til dagens morgensang,
mange ting er nu forandret, livet kommer livet går,
men igennem alle tider, vores skole jo består.

En mosekone har jo meget tid at tænke i,
jeg drømmer om at stå i København eller Lemvig,
men når jeg tænker efter, tror jeg der, hvor jeg vil vær,
ja det er her i Bonnet, allerhelst skam lige her,
for jeg mærker interessen, og den varme som her er,
og jeg håber, byen lever mindst i hundred år - ja fler',
så tillykke kære Bonnet - dig som alle har så kær
og nu skal du længe leve, ja det ønsker alle her .Valgaften i Mejeriet

I anledning af kommunal- og regionsrådsvalget d. 19/11 var der inviteret til valgaften i Mejeriet. Der var valgflæsk på menuen, leveret af Vestkysten i Lemvig: Gode gammeldags gule ærter med kogt flæsk, medister og hele svineriet. 18 personer deltog i spisningen, og senere ankom yderligere 4 - 5 stykker. Efter spisningen gik snakken livligt, mens vi fulgte med i slagets gang på storskærmen. Teknikken fungerede stort set perfekt med både billede og lyd af god kvalitet. Dog var der enkelte kortvarige udfald, som f. eks. da Lars Ebbensgaard udtrykte sin tilfredshed med, at den "radikale stemme har lydt" - hvorefter internet- forbindelsen bragte ham til tavshed. Alt i alt var det en hyggelig aften, som først sluttede ved 22.30-tiden.

Mogens OlsenAftentur til Kystdirektoratet d. 10. oktober

26 medlemmer af Familie og samfund i Bonnet var på besøg hos Kystdirektoratet i Lemvig.
Det var en rigtig god aften. Vi startede med at se en film om hvad de laver, og bagefter så vi en masse billeder, som rundviseren fortalte om. Derefter blev vi vist rundt i huset, og vi sluttede af med at få kaffe og lagkage i kantinen. Vi fik et godt indblik i hvad de går og laver.


Sidste frist for stof til næste nummer: 26/1-2014

© Bonnet og Omegn - Webmaster: Peder Flansmose