Januar 2008

Marts 2008

Maj 2008

August 2008

September 2008

November 2008


30. Årgang Januar 2008


Den særlige Bonnet-ånd:

"Her i Bonnet er vi særligt priviligeret!!
Skal vi have noget lavet, må vi gøre det selv!"

(citat: Tilde Maagaard)Storkebesøg

Storken kom forbi med en lille pige til Heidi og Morten på Bøgelundvej 39 den 17. december.

Tillykke!Fastelavnsfest

På søndag den 3. februar 2008 kl. 10.00 - 12.00 holder foreningerne i Bonnet fælles fastelavnsfest.

Vi vil slå katten af tønden og der vil blive leget fastelavnslege.

Sted: Bonnet Friskoles sal

Entre inkl. fastelavnsbolle og en kop kaffe eller en sodavand:

Voksne: kr. 30,00
Børn: kr. 10,00 (iflg. med voksen)
Kr. 30,00 (uden voksen)

Alle er meget velkomne!

Arrangører: Familie & Samfund Bonnet, Bonnet Gymnastikforening, Bonnet FDF og Borgerforeningen


"Mit liv som minister"
Højskoleaften på Bonnet Friskole mandag den 4. februar kl 19.30

Forsvarsminister Søren Gade

fortæller om de personlige glæder og omkostninger, der er ved at få et job som forsvarsminister.

Entre: 50 kr incl kaffe og brød!
Alle er velkomne!

" Fra istid til nutid! " Højskoleaften på Bonnet Friskole torsdag den 28. februar kl 19.30 Museumsleder Ellen Damgaard, Lemvig, fortæller om skiftende tiders skiftende vilkår her i det nordvestjyske.

Entre: 50 kr incl kaffe og brød
Alle er velkomne!
StøttekredsenGeneralforsamling


Bonnet Gymnastikforening og Bonnet FDF afholder ordinær generalforsamling onsdag den

5. marts 2008 kL 19.30


i Gymnastikforeningens klubhus.

Dagsorden iflg. de respektive vedtægter.

Vi starter med BGF's generalforsamling, hvorefter der er kaffe og smørrebrød ca. kl. 20.30. Derefter afholder FDF sin generalforsamling.

Vi har igen i år valgt at holde generalforsamlingerne i forlængelse af hinanden, da det er til dels de samme forældre, der indbydes.

Med venlig hilsen
Bonnet Gymnastikforening og Bonnet FDFBONNET LOKALARKlV efterlyser: Historier, billeder m.m. omkring Bonnet Mejeri, da Mejeriet kunne have haft 100 års jubilæum her i 2008.Dette billede er fra en udstilling, som elever på Bøgelund Daghøjskole lavede i 1992-93 om Bonnet i gamle dage.
Kender nogen noget til billedet af varebilen fra Bonnet Mejeri, som er så smukt pyntet, i hvilken anledning, er den pyntet?

Vi hører gerne fra jer enten privat eller på Arkivets åbningsdag 1. tirsdag i måneden!

På gensyn i Arkivet
Birthe & Kirsten


JULEBANKO-spillet d. 9/12 var denne gang flyttet ind i festlokalet. Det gav både positive og negative ændringer i forhold til sidste gang. Der var vist ingen, der frøs, opråberens stemme blev skånet, men der var ikke så meget plads at komme rundt på. Der var knap 50, der spillede + ca. 10 børn i klub lokalet.

Alt i alt en hyggelig eftermiddag med masser af tal og et væld af flotte gevinster. Gevinsterne, som vi gerne vil sige TUSIND TAK for, var skænket af:

Mekaniker Heino Mortensen, Peugeot Tørringhuse, Vognmand Brian Dalgaard, VVS-inst. N.P. Kamstrup, Fiskeeks. Carsten Mose Jeppesen, Fodterapeut Britta Ruby, Karin og Peter Flansmose, Bonnet Maskinfabrik, Land og Fritid i Rom, Houe Smede- & Maskinforretning v/ Arne Bundgaard, Ramme Minimarked, 10-4 Ulfborg, Murerfirmaet Bjørn Kaalund, Bonnet Lokalarkiv, Bonnet IT, Landbrugslotteriet v/Fredgaard, Lemvig Liftservice v/Viggo Rasmussen, Familie & Samfund Bonnet, Borgerforeningen, Borgen Design, FDF Bonnet, Bonnet Gymnastikforening, P.L. Biler, Nordea Lemvig, Ford Lemvig, Citroen Lemvig, Lemvig Anti-Rust, Falck, Jette og Henrik, Birthe og Arne, EI-inst. N.C. Pinholt samt anonym giver.Håndbold på Mejeriet

Der var omkring 25 Bonnetboere, der havde grebet Chancen for at se den spændende håndboldfinalekamp mellem Danmark og Kroatien på storskærm i Mejeriets sal. De kunne således i fællesskab overvære, hvordan det danske herre håndboldhold vandt guldet.Datoerne for forårets spille/hyggeaftener i Mejeriet er: 7/2, 6/3, 3/4. Alle er velkomne!

Jette og HenrikAftentur til Gammelgaard Glas den 29. november 2007

Familie & Samfunds juletur gik denne gang til Gammelgaard Glas i Bøvling. 19 medlemmer var afsted.
Der var flot julepyntet både inde og ude. Vi gik først rundt i butikken og så på de smukke glasting og der var mulighed for at handle i butikken. Vi blev budt på kaffe og kage og medens vi nød det, fortalte Ingalil om Gammelgaard Glas' historie.
Ingalil og hendes datter Camilla - uddannet designer - startede firmaet i 1999. Camilla bor i dag i København, men er stadig en del af firmaet med sine mange kreative ideer. Ingalil har også den glæde, at hendes anden datter Catrine sætter sit præg på firmaet. Hun er uddannet som industriel designer i Kolding. I butikken kan man i dag købe hendes smykker.

Husk Familie & Samfunds generalforsamling den 07.03.2007. Invitation følger senere!


Bonnet Klub

Klubben for børn fra 3. - 6. klasse har planlagt en tur til skøjtebanen i Holstebro

Torsdag den 7. februar 2008 kl. 13. 15

Børnene bliver hentet ved Friskolen og vil være tilbage igen ca. kl. 15.30.

Udover de 30,00 kr. for klubben (gælder ikke de børn, som har betalt kontingent i forvejen), må børnene godt have ca. kr. 25,00 med til at købe lidt ved boden. Klubben sørger for sodavand.

I tilfælde af dårligt vejr vil turen blive udsat og klubben mødes pa Mejeriet.

Foreløbigt er mødeeftemiddage planlagt til flg. dage: 07.02., 21.02., 06.03. og 27.03.08.Besøg af Julemanden


Julemanden fik også i 2007 tid til at aflægge Bonnet en visit, da han ankom med toget søndag den 9. december (rensdyrene hvilede ud i Balleby).

De fremmødte børn fik gjort ham opmærksomt på deres ønsker, hvorefter der blev delt små pakker ud med søde sager. Der blev herefter sunget og danset omkring træet.

Vi er i borgerforeningen meget taknemmelige for at han også i 2007 havde tid til at besøge Bonnet. Han har efterfølgende sendt et anbefalet brev til borgerforeningen, hvori han beder os søge efter registreringsattesten til kanen, da han er overbevist om at den blev tabt på stationen. I brevet bad han samtidigt os om at sende en hilsen til alle de artige børn, der mødte frem på stationen. "Jeg havde en dejlig dag. Det var rigtig sjovt at danse omkring træet med alle de søde børn ", skriver han fornøjet. "Det var også rigtig sjovt at prøve at køre med toget, og mine rensdyr trængte også til et lille hvil... ", skriver han videre.

Borgerforeningen siger tak til de fremmødte børn og voksne, samt selvfølgelig til Julemanden for en hyggelig stund ved stationen.

Med venlig hilsen

Bonnet og Omegns Borger- og Haandværkerforening.Dans om Juletræet


Den 23. december var der, traditionen tro, dans omkring juletræet ved stationen. I modsætning til det foregående år, havde vi denne gang vejret med os, hvilket, alt andet lige, gør arrangementet mere hyggeligt. Efter sang og dans, hvor Erik slog tonen an, blev der budt på en lille forfriskning, hvor der var fin lejlighed til at få ønsket glædelig jul og få sig en snak, også med de som ikke længere bor fast i byen.

Igen i år havde vi en hyggelig aften, og fra Borgerforeningen skal der lyde en stor tak for det store fremmøde.

Med venlig hilsen

Bonnet og omegns borger- og haandværkerforeningJuleudsmykning


Udvalget forjuleudsmykning af byen vil gerne sige tusind tak for hjælpen i forbindelse med opsætning og nedtagning af juleudsmykningen. Tak for lån af maskiner, tid og knofedt til arbejdet. Tak for kaffe, Karin og Peder.

Med venlig hilsen

Udvalget for juleudsmykning."PLADESPIL "


Fredag d. 29. februar fra kl. 20 er der
"Cafe-aften" i Mejeriet.


I nogle timer vil vi spille musik, hovedsagelig fra Henriks pladesamling. Denne gang er der ikke focus på en bestemt genre, men musik fra 70'- og 80erne vil præge aftenen.
Medbring gerne egne plader eller CDer.

Hvis du har lyst, er der mulighed for at fortælle om indtryk eller oplevelser inspireret af musikken fra dengang.

Du kan forvente en lille konkurrence!

Ingen entre, men øl, vand og kaffe o.lign. kan købes. Har du i øvrigt ønsker eller ideer til aftenens indhold, hører vi gerne fra dig.

Træd bare ind, tilmelding ej nødvendig.

På vegne af styregruppen
Henrik Kristensen 97823255
Peter Sønderby 97889403


"DET VAR SØRENS"
Mangler du logi til dine gæster, familie, venner eller bekendte?
Så kan vores gæstehus på Bøgelundvej 6 lejes pr. dag eller for korte perioder, f.eks. i påsken.
Huset er fuld udstyret til 5-6 personer.
Henv.
Kirsten & Peter, Bøgelundvej 2
97 88 94 03

PS. Vi bortgiver gerne kat eller kanin til gode hjem!Sidste frist for stof til næste nummer: 24. marts


30. Årgang Marts 2008


Den særlige Bonnet-ånd:

"Her i Bonnet er vi særligt priviligeret!!
Skal vi have noget lavet, må vi gøre det selv!"Åbning af Naturstien

Søndag d. 11. maj inviterer Borgerforeningen traditionen tro til åbning af Naturstien. Vi mødes på Mejeriet kl. 12.00 med en god frokostkurv til det fælles tagselvbord.
Når maden er indtaget, og solen forhåbentlig står højt på himlen, begiver vi os ud på den smukke gåtur rundt om moserne.
Efter turen vil der være fælles afslutning på Mejeriet.
Der vil være mulighed for køb af drikkevarer.

Vel mødt
Bonnet og omegns Borger- og Håndværkerforening


Generalforsamling i Bredbåndsforeningen

Tirsdag den 18. mans 2008 blev der afholdt generalforsamling i Bonnet Bredbåndsforening, hvortil der var mødt 32 medlemmer op.

Der skulle tages stilling til, hvorvidt der skulle gøres brug af Midtvestbredbånds tilbud om at lægge fibernet ind til antennerne på DLG. Dette ville kunne gøres indenfor et par måneder medens tidshorisonten før hver enkelt husstand i området får tilbudt fibernet er ca. 2011/2012. Med fibernenet øges hastigheden og kapaciteten væsentligt Mereprisen er 400 kr. om året pr. husstand.
Fordele, ulemper og fremtidsudsigter blev diskuteret livligt, Og det endte med at forslaget blev vedtaget Bestyrelsen skriver således under på en 3-årigt kontrakt med Midtvest Bredbånd.
Når fibernenet er lagt ind, bliver der åbnet op for nye medlemmer, idet begrænsningen bliver hævet fra 60 til 100 medlemmer.
Efter at folk havde styrket sig med mad og drikke, viste Thorkild fra Landboforeningen nogle fif, som alle kunne have glæde af.
Er du interesseret i at blive medlem, så kontakt Birgit på tlf. 9188 99 55.BONNET LOKALARKIV

ARKIVET HAR TEMA OM SKOLEBILLEDER.

VI HAR RIGTIG MANGE BILLEDER HELT FRA SKOLENS START I 1903 OG FREM EFTER.

DER ER STADIGVÆK ELEVER VI IKKE KENDER NAVNENE PÅ!
KOM OG HJÆLP OS!! ..

ÅBNINGSTID
1. TIRSDAG I MÅNEDEN FRA KL. 19.00, ELLER EFTER AFTALE.
KAN I SE VI ER PÅ ARKIVET, ER I OGSÅ ALTID VELKOMMEN INDENFOR.

VI SES
BIRTHE & KIRSTENGeneralforsamling i Familie & Samfund

Familie & Samfund havde generalforsamling den 7. marts 2008. Der var igen mange medlemmer til generalforsamlingen.
På valg var Nina Langgård, Birthe Falk og Pia Kjælder. Pia tog ikke imod genvalg. I stedet for blev Inger Marie Schmidt valgt til bestyrelsen.
Iben Hoelgaard Nielsen blev valgt som suppleant sammen med Bente Lund. Der var genvalg til de 2 revisorer Ulla Dalgaard og Solvejg Påkjær. Bestyrelsen har ikke konstitueret sig endnu.Genbrugspladsen


Så har vi igen onsdagsåbent kl. 16-17.

Nyheder i øvrigt:

Nu tjener vi også penge på alt indsamlet metal.
Vi behøver ikke at sortere jern og aluminiumsdåser!
Brug Lemvig Kommunes ordning for afhentning af storskrald, hvis du f.eks. har nogle gamle møbler, som skal kasseres.

Udskiftning i genbrugsbanden:
Lars Rasmussen og Peter Flansmose står nu på reservelisten og indtrådt på vagtlisten er istedet Urban Bertelsen, Aksel Kjælder og Bent Christensen. Dermed er vi 25 på planen.

Vi påtænker et informations- og vedligeholdelses-træf for alle bandemedlemmer og andre interesserede. Det skal finde sted et par timer i løbet af foråret.

Hilsen Peter Sønderby


Referat fra generalforsamlingen Bonnet FDF og BGF

Den 05.03.08 blev der afholdt ordinær generalforsamling i Bonnet FDF i forlængelse af Bonnet Gymnastikforenings generalforsamling.

Tilstede var: Anders, Charlotte, Anne, Allan, Christina, Jens, Max, Pernille, Erna, Bente, Peter og Lars.
Lena og Putte havde meldt afbudt (Putte blev dog repræsenteret ved Bente).

Bonnet Gymnastikforening
Efter formandens beretning blev regnskabet fremlagt af Bente. Derefter var der valg til den nye bestyrelse. På valg var Erna, Jens og Putte. Erna tog imod genvalg og derudover blev der valgt Max og Pernille i bestyrelsen. Suppleanter blev Peter og Jens og revisorer er Anna og Mogens.
Som noget nyt vil gymnastikforeningens regnskab blive ført af en forretningsfører i stedet for kassereren, og dette tillidshverv har Bente påtaget sig. Jens lovede fortsat at sørge for græsslåning og sodavand.
Under evt. blev der drøftet, om der ikke skulle sættes ind med flere aktiviteter til alle aldersgrupper.

Bonnet FDF
Efter formandens og kassererens beretning var der valg. Bonnet FDF har dispensation til at have en bestyrelse med kun tre forældrerepræsentanter, Allan, Lena og Christina, hvoraf Christina var på valg. Hun tog imod genvalg og Pernille blev suppleant. Revisorerne Birgit og Erik har også taget imod genvalg.


Idræt udendørs


Mandag den 7. april fra kl. 18.30 -19.30

starter udendørs idræt på Bonnet Stadion. Leder er Pernille Tvistholm Olesen.

Skulle der være nogle (voksne), der er interesseret i at få lidt motion i fællesskab, f. eks. gåture, stavgang eller noget helt andet, bedes de møde samme dag og tid for at aftale nærmere.

Bonnet GymnastikforeningDen gamle købmandsbutik


Det forlyder fra pålidelig kilde, at den gamle købmandsbutik er blevet solgt til Sten Andersen og frue fra Sjælland. Planen er at den skal sættes i stand med et par lejligheder. Er der nogen, der skulle være interesseret i at leje underetagen til butik el. l. skulle der også være mulighed for det.

Borgerforeningen

For 25 år sidenLemvig Folkeblad oktober 1983
Købmanden i Bonnet har købt brugsen og flytter nu over gaden
Få dage ind i oktober skifter N. P. Madsens købmandsforretning i Bonnet adresse fra Bøgelundvej 18 til Bøgelundvej 15. Likvidationsudvalget for Vandborg-Bonnet Brugsforening har nemlig solgt brugsbutikken i Bonnet til købmand Madsen med virkning fra 1. oktober. og 6. oktober starter købmanden i de nye rammer på den anden side af gaden.

Dermed har likvidationsudvalget for Vandborg-Bonnet Brugsforening fuldført hovedparten af den opgave, udvalget har fået, nemlig at sælge sammenlutningens brugsbutikker i Vandborg og Bonnet. Som nævnt bliver der også købmandsforretning i butikken i Vandborg i starten af oktober. Tilbage for likvidationsudvalget er
nu at få gjort det samlede økonomiske resultat op af brugssammenslutningens korte virke.
Når købmand N. P. Madsen flytter sin forretning over på den anden side af gaden, bliver det samtidig farvel til noget af en æra, selv om han fortsat driver købmandsforretning i Bonnet. N. P. Madsen har drevet forretning i de nuværende lokaler i 29 år, og før den tid havde hans far, J. C. Madsen, købmandsforretning samme sted i 27 år. Det er altså gennem 56 år, at familien har haft forretning der. N. P. Madsen forlader dog ikke bygningen. Han bliver boen- de i privaten, og den nuværende butik lægges sandsynligvis til privatbeboelsen.
- Min butik er blevet for lille og utidssvarende for en moderne købmandsforretning, og det er den væsentlige baggrund for, at jeg har købt bygningen over for. Foruden selve butikken indeholder bygningen, der er
på to etager, lejlighed og vælrelser, og det er muligt, at de vil blive lejet ud efter en modernisering. I selve butikken bliver der væsentligt bedre forhold at drive købmandsforretning i end de lokaler, jeg har nu, siger. købmand N. P. Madsen.
For blot et par år siden var det to købtmænd og en brugs i Bonnet. Når brugsen lukker i løbet af få dage, har købmand N. P. Madsen den eneste dagligvarebutik i Bonnet.
- Jeg synes, udviklingen klart har vist, at der kun er basis for en dagligvarebutik i Bonnet og det er indlysende, at jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at Bonnet og omegn kan få varerne til rimelige priser og en god betjening i denne butik, siger N. P. Madsen.
Sidste åbningsdag i brugsbutikken i Bonnet er torsdag 29. september. Fredag er der optælling, og 6. oktober regner N. P. Madsen med, at købmandsforretningen åbner de nye rammer.Bonnet Klub

Foreløbigt er der planlagt klub den 27.03., 10.04. og 24.04. Læs nærmere på Fredagssedlen.
HIlsen Erna, Ulla og ChristinaNyt på Mejeriet

Hver tirsdag formiddag vil der være fuld af liv på Mejeriet. Vi er fire dagplejere, som holder legestue med "vores" 16 børn. Her vil vi synge, lege, hoppe, springe o.s.v. og ikke mindst spise vores madpakke.

En gang om måneden holder vi heldagslegestue. Her har vi normal legestue om formiddagen. Efter frokost, når alle børnene er lagt til middagssøvn, kan vi dagplejere planlægge ture, næste måneds legestueplan o.s.v.

Vi ser frem til mange dejlige dage på Mejeriet!

På legestuens vegne
Inger Marie Schmidt
Fastelavnsfest 2008


Søndag den 3. februar var der fastelavnsfest i Bonnet, hvor ca. 30 voksne og 20 børn mødte op. Børnene var flot udklædte i fantasifulde kostumer - og de var i festhumør!

FDF'erne havde sørget for flot malede og pyntede tønder, Familie & Samfund Bonnet havde bagt 100 lækre fastelavnsboller og sørgede for kaffe, medens Gymnastikforeningen og Borgerforeningen stod for de resterende praktiske opgaver.

Alt i alt var et dejligt fællesarrangement på tværs af byens foreninger, hvilket gør arbejdsbyrden for den enkelte forening overkommelig og giver både store og små medborgere mulighed for at samles til nogle hyggelige timer i fællesskab med hinanden.


Generalforsamling

Bonnet Vandværk
og
Bonnet og Omegns Borger-
og Håndværkerforening
afholder ordinære generalforsamlinger
onsdag den 2. april kl 19.00
i Bonnet Friskole
Vandværket lægger ud,
efterfulgt af et lille traktement.
Herefter følger
Borgerforeningens generalforsamling.
Dagsordener ifølge vedtægterne.Plant Roser.

Nogle mennesker har den opfattelse, at man her ude mod vest ikke har så mange muligheder for at lave en fin have som i Østdanmark, f. eks. er Fyn berømt for sine mange flotte haver. Herovre har vi blæsten og havgusen, så det er ikke altid nemt at få noget til at gro.
Men faktisk er der også mange flotte haver i de små byer heromkring. Gå er tur i Bonnet, og man vil kunne se yndige haver omme bag ved husene, somme tider ned mod søen/mosen. Fine opholdssteder med bænke og borde, - og bede til blomster og stauder. Det kræver et godt hegn mod vest, så kan man bare gå i gang. Hvad skal man plante, og hvad egner sig godt her på egnen?
Først og fremmest roser, - plant roser! Hvilke fordele er der da ved roser? Ja, for det første elsker de ler, og det er der jo nok af hos os. Desuden bliver de ikke angrebet af dræbersnegle, roser har en lang blomstringstid, fra juli til (næsten) jul, de kan fås i næsten alle farver, og mange af dem er med en fin duft.
Hvilke sorter skal man plante? Det afhænger af smag og behag og forholdene i haven. Engelske roser har fyldige blomster og tydelig duft. Klatreroser skal have noget at klatre op ad, en 2-3 meter. Andre roser findes i alle mulige former og størrelser, nogle kan stå alene, andre ser ud af mere, hvis de står i grupper.
En del roser klarer sig i halvskygge, men alle elsker sol.
Erik Vedstesen.Afgående og nytilkomne annoncører


Meget opmærksomme læsere af Springbalsaminen vil have bemærket, at vi i forhold til sidste år har 3 annoncører mindre: Urban Bertelsen, Lemvig Antirust og Linde Oliefyrservice. Vi bringer hermed en stor tak for deres støtte gennem tiden.
Samtidig kan vi byde velkommen til en ny, nemlig Hershøj Taxa

Nye annoncepriser

Nu kunne man jo få den tanke, at når vi mister annoncører, vil priserne stige. Forholdet er imidlertid det, at vi totalt set over de senere år har haft lidt flere indtægter end udgifter, og derved har vi fået opsparet et lille overskud. Selv med det nuværende antal annoncører balancerer budgettet, så vi har besluttet at nedsætte prisen til 400 kr. pr. sæson, gældende fra og med 2007. Det er da også lidt sjovt at gå imod strømmen i disse inflationstider. . . ..


Pladsproblemer til konfirmationen?
"DET VAR SØRENS"
er måske en løsning, hvis du
nangler logi til dine gæster, familie, venner eller bekendte.
Henv.
Kirsten & Peter, Bøgelundvej 2
97 88 94 03Udlejning af party telt


Borgerforeningen har investeret i et 5 x 8 m stor partytelt til brug ved udendørs arrangementer i byen. Borgerforeningens medlemmer har også mulighed for at leje teltet til private fester. Forhør nærmere hos bestyrelsen.


Sidste frist for stof til næste nummer: 25. maj


30. Årgang Maj 2008


Den særlige Bonnet-ånd:

"Her i Bonnet er vi særligt priviligeret!!
Skal vi have noget lavet, må vi gøre det selv!"
Sankt Hans i Bonnet

Mandag den 23. juni 2008 kl. 18.30


byder Gymnastikforeningen atter til Sankt Hansfest på Bonnet Stadion. Der vil være opstart kl. 18.30, hvor vi begynder med aktiviteter for børn og voksne.

Som sædvanligt kan der købes pølser, sodavand, Øl samt kaffe og kage.

Bålet tændes kl. 20.30 og hvem der holder båltale er indtil videre en hemmelighed...

Vi glæder os til at se rigtig mange den dag!

Bonnet Gymnastikforening
Åbning af Naturstien

Søndag d. 11. maj var dagen hvor Naturstien igen skulle åbnes på behørig vis, i år i strålende solskin og termometeret viste over 20 grader.
Der blev startet med et rigtig flot tagselvbord, hvor kreativiteten rigtig havde udfoldet sig hos de forskellige deltagere.
Herefter var det tid at komme ud på traveturen stien rundt. I år var der på turen indlagt en lille konkurrence om geologi hvor der skulle svares på nogle spørgsmål. En opgave der ikke var lige let for alle.
Konkurrencen blev vundet af Mogens Olsen med familie. De havde alle 3 alle svar rigtige, flot gået.Konstituering af Borgerforeningen


Tirsdag den 22. apri/2008, holdt Bonnet Borgerforening bestyrelsesmøde med konstituering som eneste punkt på dagsordenen. Bestyrelsen blev konstitueret med følgende fordeling af poster:

Formand: Anders Graversgaard
Næstformand: Henrik Kristensen
Kasserer: Peder Flansmose
Sekretær: Peter Sønderby
Menigt medlem: Preben Nørby

Bestyrelsen ser frem til det kommende års arbejde.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen
Bonnet og Omegns Borger- og Haandværkerforening
Hvor er dræbersneglen?

Det er da helt underligt! Jeg plejer hver morgen at gå en tur i min have med et halvt krus kaffe og min dræbersnegledræberspade for at hakke snegle over, som er ved at spise de lækre spirer af georginerne. Men jeg kan ikke finde nogen!
I april måned var de begyndt at komme frem, og jeg hakkede over og strøede Ferramol. Endnu var de ikke så store, men der var da en del. Men nu!? Nu er der ingen!!
Jeg gik ned til mosen og vippede en stub væk, der ligger ved min bænk der, og der var da et par stykker, så var alt ved det gamle. Men nu er de også væk! Så nu er min have helt fri for dræbersnegle for første gang i mange år.
Nu ved jeg det, det erjo tørken, den helt store snegledræber. Tørken har udtørret sneglene. De kommer sikkert igen, når det engang begynder at regne, men de snegle, der er døde, kommer dog ikke igen!!
Erik Vedstesen.
Bekæmpelse af dræbersneglen i Bonnet

Bonnet Gymnastikforening og Bonnet FDF har i fællesskab investeret i en sæk Ferramol til bekæmpelse af dræbersneglene på og omkring Bonnet Stadion.
Borgerne i Bonnet og omegn har mulighed for at købe små portioner sneglegift (kr. 50,- pr. kg) om mandagen fra kl. 18.30 - 19.30, når der er idræt på Stadion.
Så håber vi, at det ved fælles indsats lykkes at holde dræbersneglebestanden i Bonnet og omegn nede.

BGF og Bonnet FDF
Tibet Shop i Bonnet.

Så er der en ny butik i Bonnet. Og nej, det er ikke en købmandsbutik og heller ikke en kiosk, vi får. Det er derimod noget så specielt som en butik med varer og emner fra så fjernt et land som Tibet. Så fra nu af kan vi i Bonnet blive kloge på den tibetanske kultur.
Der er nemlig kommet nye folk i den gamle frisørsalon på Bøgelundvej 9, og Maia, som er indehaver af den nye butik, fortæller til Springbalsaminen:
"Jeg er tilflytter fra København og har først boet her fast fra ! efteråret 2007. Jeg ser frem til en rolig tilværelse her, hvor jeg starter forretning med ting, som jeg selv interesserer mig for. En lille forretning, som kan vokse med tiden, og som vil åbne på lørdag med bøger om Tibet, meditation, healing, krystaller, sjaler af kashmir uld og silke.
Jeg sætter pris på naturens ro her og håber, min lille butik vil blive godt modtaget."
Vi byder Maia velkommen og håber, hun vil befinde sig godt her. Butikken har åbningstid fredage og lørdage.
(ev)
DRAGELØBEREN!

Tur til Ørre Folkeuniversitet. Lørdag d. 13. september 2008, kl. ca. 14,00
Entre, rundvisning i hus og have, kaffe med kringle, lagkage og småkager.
Gennemgang af Romanen Drageløberen.
Pris 70,00 pr. pers.
Bindende tilmelding, efter først til mølle princippet til,
Pia Mathisen 97 889373 senest 6. juni bedst efter 17,00.

Studie kredsen Bonnet.
Butik "Hulen under det gamle træ"

åbner lørdag den 31. maj 2008

Krystaller, spirituel litteratur I afspændningsmusik,
tibetansk håndværk, kashmir uld/silkesjaler samt
lidt af hvert. Kom ind og kig!
Åbent fredag kl. 12.00 - 14.00 og
lørdag kl. 10.00 - 14.00
Bøgelundvej 9 I Bonnet
7620 Lemvig
tlf. 22 156430
Ny præst i Dybe-Ramme sogn!

lover et halvt år har vi ikke haft en fast præst i sognene. Det får vi nu, idet sognene er slået sammen med Lomborg-Rom sogne, hvilket betyder, at vores nye præst fra den 1. juni hedder Henning Bjerg Mikkelsen, som vi håber at få et godt samarbejde med.

Første gudstjeneste bliver den 8. juni kl. 10.30, hvor menighedsrådet inviterer til frokost på Ramme Hotel efter gudstjenesten. Kirkekoret synger og spejderne kommer med fane, så vi håber, at det bliver en rigtig festgudstjeneste og velkomst til vores nye præst.

Jeg opfordrer så mange som muligt til at møde op på denne dag.

Max Fredgaard
menighedsrådsformand
Bonnet Lokalarkiv

Bonnet Lokalarkiv har holdt årsmøde i sammenslutningen af lokal arkiver i Lemvig kommune. Mødet startede på "Mejeriet" og der var deltagelse fra 12 af de 14 arkiver.
39 personer startede mødet med at synge "En lærke letted" (det skal lige nævnes at der var nogle fantastiske sangere blandt de fremmødte) det lød rigtig flot og så på en rigtig dejlig forårsdag. Alle deltagere gik efter endt møde og kaffebord en tur på Arkivet på Bonnetvej 4, her fik vi udvekslet ideer og erfaringer. Alt i alt en rigtig dejlig aften.

Vi har ikke som omtalt i Lokalavisen, kun åbent "efter aftale"

Arkivet har åbent tirsdag d. 3.juni, fra kl. 19.00.
Vi holder sommerferie i juli måned og starter op igen tirsdag d. 5.august, kl. 19.00. Birthe 97 88 90 50
Kirsten 97 88 94 03Referat fra fællesmøde den 21.04.2008

Tilstede var: Erik (Støttekredsen), Anders (FDF), Birthe (F&S og Lokalarkiv), Kaja (F&S), Lars (BGF), Lisbet (friskolen), Peter (Bøgespiren og Borgerforeningen), Kirsten (Lokalarkiv), Henrik (Mejeriet og Borgerforeningen), Christina (Springbalsaminen-referent).

Familie og Samfund Bonnet havde indkaldt til det halvårlige fællesmøde og Erik blev valgt som ordstyrer.

Siden sidst: Anders kunne fortælle om FDF's 25-årsjubilæum med skuffende fremmøde, men hyggelig afsluttende fællesspisning. Lokal-arkivet havde Åbent hus til jul med 35 fremmødte og Birthe fortalte, at der altid er godt besøgt fra nær og fjern den 1. tirsdag i hver måned. Familie & Samfund har haft Brasiliansk Aften med Flemming Larsen samt juletur til Gamrnelgaard Glas og generalforsamling. Bøgespiren har p.t. ca. 65 børn og ca. 25 medarbejdere. BGF er netop startet udendørs med ca. 14-17 børn og ny leder Pernille Olesen. Friskolen har netop haft generalforsamling, derudover var der en som altid godt besøgtjulefest samt safari-show med en multikunstner, som Lisbet kunne varmt anbefale. Borgerforeningen har haft de sædvanlige julearrangementer og har netop afholdt generalforsamling. På Mejeriet har der været høstfest, julebanko, håndbold på storskæm, valgaften og musikaften. Friskolens Støttekreds har kun gennemført 3 af de 4 planlagte højskoleaftner samt afholdt generalforsamling.

Aktiviteter i det kommende halvår: FDF har fået bevilget en børne- fane af Danmarks-Samfundet og holder officiel faneindvielse i sommerens løb. Derudover er der sommerlejr fra den 29.06. Lokalarkivet er fortsat åbent den 1. tirsdag i hver måned. Der er årsmøde den 14. maj og der planlægges ca. 3 arrangementer for den kommende tid. F&S har planlagt arrangementer på følgende datoer: 11.09., 10.10., 23.10.,26.11.,29.01., 19.02. og 05.03.09. Bøgespiren har arbejdsdag den 23.05. og
arrangerer Skt. Hans fest den 23.06. og cykelsponsorløb den 23.08. Friskolen har vedligeholdelsesdag den 17.05. og sidste skoledag den 27.06. Borgerforeningen åbner Naturstien den 11.05. Mejeriet og Friskolens Støttekreds har p.t. ingen datoer på planlagte arrangementer.

Forslag til fællesarraneementer: Der blev talt både om høstfest og revy, medens det mest konkrete forslag var en fælles forskønnelsesdag for hele byen den 14.06. med efterfølgende spisning. Borgerforeningen vil påtage sig at uddelegere opgaverne til dette projekt.

Næste fællesmøde: Næste fællesmøde bliver den 15.09.08 kl. 19.00 og det er Bøgespiren, der indkalder.

Referent: Christina LarsenGenbrugspladsen
Der er i disse dage i pressen en livlig debat, der drejer sig om de butikker, der drives på de større genbrugspladser, herunder pladsen i Rom. NVR har besluttet at lukke butikkerne, og det har medført en større folkelig opstand på egnen.
Lokalt har vi ikke modtaget noget påbud, men vi driver jo heller ikke nogen butik.

På Bonnet Nærgenbrugsplads er det vores holdning, at hvis man finder noget, man kan genbruge, så må man tage det med hjem - uden betaling! Vil man alligevel gerne betale et symbolsk beløb, er personalets øl-kasse modtagelig.Til Genbrugsbanden.

I forrige nr. skrev jeg:" Vi påtænker et informations- og vedligeholdelses-træf for alle bandemedlemmer og andre interesserede. Det skal finde sted et par timer i løbet af foråret." Dette træf finder sted på byens forskønnelsesdag, lørdag d. 14. juni. Informationsdelen finder sted kl. 13.30 - 14.00, hvorefter vi udfører de praktiske opgaver på og omkring pladsen.
Vel mødt kl 13.30 den 14. juni.

Hilsen Peter SønderbyVedligeholdelsesdag på Bonnet Friskole.


Imponerende mange var mødt op til den halvårlige vedligeholdelsdag på skolen. Så der blev ordentligt repareret, malet og nyistandsat mange steder. Samtidig blev kælderen ryddet for en mængde møbler, sager og skrammel, som var blevet helt tilovers. Utroligt, så meget, der kan stå i den kælder!
To af de mest synlige resultater af arbejdet er påbegyndelsen af en fliseplads ved "Bonnet Friskole"gavlen til boldspil for eleverne - samt et digeanlæg af sand øst for gymnastiksalen over mod mosen, så kælderen med sløjdsal kan sikres tør i den regnfulde vinterperiode.
(ev)
Bredsbåndsnyt..........

Bestyrelsen i Bredbåndsforeningen er nu i gang med at flytte alle medlemmerne over på det nye net I som blev installeret på DLG af MidtVest Bredbånd. Det kræver i de fleste tilfælde et hjemmebesøg af et bestyrelsesmedlem for at rette lP-adresser etc.

Projektet forventes at være gennemført inden den 1. juni 2008.

Der er nu plads til nye interessenter. Henvendelse til Birgit Fredgaard tlf. 9788 99 55.
Mejeriets serviceafdeling tilbyder

Flishugning med ny flishugger og 100 hk traktor
Salg af flis
Afhentning af grene fra udtynding/beskæring

Ring for yderligere information efter kl. 16.00 til Henrik tlf. 4026 3415Udlejning af partytelt


Borgerforeningen har invisteret i et 5 x 8 mstor partytelt til brug ved udendørs arrangementer i byen. Borgerforeningens medlemmer har også mulighed for at leje teltet til private fester. Forhør nærmere hos bestyrelsen.Til alle borgere på Bonnet-egnen.

Forskønnelsesdag
På Bonnet-foreningernes fællesmøde i april blev der aftalt, at der skal afvikles en forskønnelsesdag for byen og omegnen. Mange borgere har gjort et stort stykke arbejde med at forskønne og renovere egne huse, haver og indkørsler, men der er nogle områder, som vi alle har adgang til, der trænger til en kærlig hånd.
Alle egnens borgere er velkommen til at deltage i arrangementet, og vi håber rigtig mange møder op, for at forskønne byens og egnens udseende. Børnene skal selvfølgelig også deltage. Derfor håber vi også på jeres bidrag til eller deltagelse i arrangementet, som foregår

Lørdag d. 14. juni med start kl.14 på Mejeriet, Bonnetvej 9

I løbet af eftermiddagen skal der arbejdes i Bonnet, omegnen og Dybe Nordre By, og der er selvfølgelig også tid til en kaffe- og øl-pause.

Kl. 19 er der på Mejeriet gratis helstegt gris med tilbehør til alle der har deltaget i eftermiddagens arbejde.

Øvrige interesserede kan deltage i spisningen mod betaling.
Der bliver spillet musik i løbet af aftenen og mulighed for en svingom!
Af hensyn til grisens størrelse skal såvel børn som voksne tilmeldes spisningen senest onsdag d. 11. juni hos
Kaja Andersen 97836235
Peter Sønderby 97889403
Erna Nielsen 97888001

Inden vi skal spise og hygge os, skal vi altså arbejde. Vi har opgaver på Naturstien, i Stationshaven og -parken, på legepladsen ved stadion, på Nærgenbrugspladsen, renovering af bænke, klipning af græs og grøfter m.m.
I har måske også nogle ideer og forslag til egnens forskønnelse. Fortæl os om det eller skriv det ned på linierne nedenfor og aflever papirstrimlen i vores private postkasser(gerne nogle dage inden arrangementet). Der er også mulighed for at skrive, hvilken opgave man selv gerne vil deltage i udførelsen af(male-, have-, køkken-, tømrer-opgaver e.lign.).

Med venlig hilsen

Familie og Samfund
Bonnet Gymnastikforening
Bonnet FDF
Bonnet og Omegns Borger- og Håndværkerforening
Vi kunne tænke os __________________________________________________________________________


30. Årgang August 2008


Springbalsaminen

Springbalsaminen udkommer seks gange om året og omdeles i Bonnet og omegn af tre dygtige unge bude. Skulle du ikke have modtaget Springbalsaminen ca. 1 uge efter seneste frist for indlevering af stof (se bladets bagside), så kontakt da gerne en af redaktionens medlemmer.
For dem, der gerne vil læse bladet, men ikke bor på fordelingsruten, er der mulighed for at tage et eksemplar i Friskolens hall. Derudover kan Springbalsaminen også læses på Bonnets hjemmeside www.bonnet-it.dk

Tidligere har der også været en hvid postkasse ved Stationen, hvor man kunne tage et eksemplar af Springbalsaminen. Denne postkasse eksisterer ikke mere - er der nogen, der savner denne mulighed eller har andre forslag og ideer til fordelingen af I bladet, så kontakt da venligst redaktionen.
Høstfest i Mejeriet

Traditionen tro afholdes der høstfest i mejeriet

Fredag d. 26. september kl. 18.00

Vi laver igen i år et stort tag selv bord med medbragt mad
(medbring mad til 1 person mere, end det antal personer, man kommer).

Drikkevarer kan købes til fornuftige priser.

Det legendariske Space-Disko spiller op til dans.

Kom og få en glad aften i godt selskab

Tilmelding senest 21/9 til:
Henrik på 4026 3415 (efter kl. 16)
eller Max på 97889955

Entre 30 kr. pr. person

På festligt gensyn
styregruppen
Olympiske Lege på Bonnet Friskole.

O-L i Beijing præger TV -programmerne og aviserne i disse dage. Så da skoleåret her i august skulle begynde, fik lærerne på Bonnet Friskole en fin inspiration til den første uge:
O-L i Bonnet!
Men da det gjalt om at finde nogle discipliner, som alle 45 elever kunne være med til, også de fem små nye, blev det til sådan noget som:
Q-L i højdespring, kuglestød, støvlekast, basketballkast, dribling, sjipning med kort/langt reb, balancegang m.m.
Eleverne har så brugt 2 timer om dagen på disse vanskelige discipliner, som har været tilpasset de forskellige aldersgrupper, og den sidste dag, fredag, var sat af til medaljeoverrækkelse af 12 bronze- , sølv- eller guldmedaljer, - et højtideligt øjeblik!
En sådan fælles skolestart er med til at ryste eleverne sammen og lette overgangen fra ferie til den mere alvorlige skolegang med fag og lektier!
Og ofte har man set, at "OL-legene" er fortsat for sjov i frikvartererne og efter skoletid.
(ev)
Stof til Springbalsaminen
skal for fremtiden afleveres i

A 4 format og med lidt stor skrift,

så vil Inger under trykningen fotografere siden til halv størrelse, A5,
som er Springbalsaminens format!
Herunder vises nogle eksempler på, hvordan det tager sig ud i Springbalsaminen, hvis man bruger forskellige typografier:

Times New Roman, skriftstørrelse 20
Times New Roman, skriftstørrelse 18
Times New Roman, skriftstørrelse 16

Comic Sans MS, skriftstørrelse 20
Comic Sans MS, skriftstørrelse 18
Comic Sans MS, skriftstørrelse 16Bonnet FDF starter op igen efter sommerferien

Tirsdag den 26.08.08 kl. 18.00

Vel mødt!
Aftentur til Nr. Wosborg

Husk Familie & Samfunds aftentur til Nr. Wosborg

Torsdag den 11. september kl. 19.00


Tilmelding senest den 7. september til:

Kaja tlf 97836235
Birthe tlf 97 888084

Pris: kr. 100,00 pr. person

Husk Etiopisk Aften den 10. oktober 2008

Henning Jensen fra Rom kommer ogfortæller om hans rejse til Etiopien. Der serveres etiopisk mad.

Tilmelding senest den 3. oktober til:

Kaja tlf 97836235
Birthe tlf 97 888084
Faneindvielse


Søndag den 14. september 2008 kl. 14.00

afholder vi officiel faneindvielse efter at vi har fået den børnefane, vi havde ansøgt om hos Danmarkssamfundet.

Efter ceremonien, hvor repræsentanter for Hendes Majestæt, Fædrelandet og Kredsen vil være tilstede, er der kaffe og kage til alle fremmødte.

Faneindvielsen foregår ved Klubhuset på Bonnet Stadion. I tilfælde af regnvejr afholdes faneindvielsen i salen på Bonnet Friskole. Arrangementet slutter kl. 16.00.

Med venlig hilsen
Bonnet FDF
Cykelsponsorløb

Lørdag den 23. august kl. 14.00 - 15.00


afholder Gymnastikforeningen cykelsponsorløb på den sædvanlige rute Marieboel rundt. Ved Stationen bliver der serveret forfriskninger og der er kaffe på kanden til tilskuerne.

Med venlig hilsen
Bonnet Gymnastikforening
Bonnet Friskole
HØSTMARKED
13. september kl. 11 - 14.30


Så er det atter tid for Høstmarked på Bonnet Friskole. Alle sejl er sat til for at lave et stort, godt og hyggeligt arrangement, hvor der er alle muligheder for at få både gode gevinster og oplevelser med hjem.

Som sædvanlig er der masser af sjove og spændende ting, man kan foretage sig. Prøv for eksempel lykken i en af de mange boder, hvor der er chancer for at vinde alt fra store, flotte gevinster i tombolaen til små beskedne præmier i pilekast.

Eller man kan købe noget at styrke sig på: Frikadeller med kartoffelsalat, popcorn, pølser, øl, vand, kaffe, kager m.m. som sælges til vanvittigt lave priser.

Flagalle.
For at markere dagen vil vi gerne opfordre til at så mange som muligt hejser flaget i dagens anledning - især på Bøgelundvej.
På forhånd tak.

Dagens program i hovedtræk:
(ret til ændringer forbeholdes)

11.00 Høstmarkedet åbner.

11.30 Tombolaerne og salgsboder åbner.

12.00 Afstemning vedr. kagekonkurrencen starter.

12.30 Kagekonkurrencen afgøres.

13.00 Musik ved Erik Vedstesen.

14.30 Høstmarkedet lukker.

Boder
Fiskedam, Voksentombola, Børnetombola, Pilekast, Nøddeknækker, Salgsbod, Gæt og vind

Salgs bod.
Et sandt overflødighedshorn af fine, spændende ting sælges til "pruttepriser". Her er masser af muligheder for en god handel.

Kom og givet bud!

Forplejning.
Man kan naturligvis få stillet både sult og tørst i flere boder, hvor der sælges kaffe og kage, popcorn, frikadeller og kartoffelsalat.

Kagekonkurrence.
Publikum kårer den fineste kage blandt de forhåbentligt mange tilmeldte. Der er flotte præmier til kunstnerne bag de 3 kager, der har fået flest stemmer. Bagefter får alle kagerne den ultimative belønning: De bliver solgt i cafeen og spist!
Tilmelding til kagekonkurrencen:
Inge Nadhazi - tlf. 97 88 9018 - senest 11. september.

FAQ: (ofte stillede spørgsmål)

Koster det penge at komme ind?
Nej, der er gratis entre. Men tag dog alligevel lidt penge med, hvis du bliver fristet af et af de mange gode tilbud.

Kan vi komme, selvom vi ikke har børn på skolen?
Ja, naturligvis. Høstmarked på Bonnet Friskole er for alle. Så grib fat i familien, naboen, arbejdskollegaen eller andre og tag dem med til Høstmarked på Bonnet Friskole.

Jamen, kan vi få noget at spise og hvad med noget at drikke?
Bare rolig. Vi garanterer, at du ikke behøver at gå sulten hjem.

Kan vi låne en trailer til at køre alle de gevinster, vi vinder hjem i?
Tja, hvis det viser sig nødvendigt, finder vi en løsning på problemet.

Vel mødt til Høstmarked på Bonnet FriskoleIdræt for sjov


Vi er startet igen efter sommerferien med udendørs aktiviteter på Bonnet Stadion om mandagen fra kl. 18.30 - 19.30, hvor Pernille er træner. Har du lyst til at være med, så mød bare op!

Med venlig hilsen
Bonnet Gymnastikforening
Efterlysning


Vi efterlyser en eller flere unge mennesker, som har lyst til at være hjælpetræner, når vi starter indendørs omkring efterårsferien. Er du interesseret, så kontakt Lars eller Erna (tlf. 97888001).

Bonnet Gymnastikforening
Lukning af baneoverkørsel på St. Bonnetvej

Som mange nok har bemærket, arbejdes der i øjeblikket en del på baneoverkøslen på Rammevej. Det er forberedelserne på det arbejde der forestår i forbindelse med sløjfningen afbaneoverkørsel på St. Bonnetvej, og den efterfølgende vej omlægning.

Som optakt til arbejdet, blev der den 17. juni afholdt møde hos Lemvigbanen, borgerforeningen var repræsenteret. Her ønskede Lemvigbanen, Vejdirektoratet og Kommunen at informere om planerne for sløjfning af overkørslen. Samtidigt ønskede man at få en dialog i gang med de berørte lodsejere og interessegrupper, hvor Borgerforeningen, som repræsentant for brugere af Stationshaven, absolut må betragtes som interessegruppe.

Lemvigbanen ønsker at benytte den sydlige del af Stationshaven til anlæggelse af ny vej op til St. Bonnet, hvorved krydsning af banen undgås. Borgerforeningen gjorde på mødet opmærksomt på, at Stationshaven i høj grad benyttes som rekreativt område for borgere i byen. Lemvigbanen og Vej direktoratet kunne oplyse, at man planlægger at anlægge vejen så tæt på banen som muligt. Derved skulle det være muligt, med få ændringer, at bibeholde adgang til Stationshaven.

I forbindelse med den ændrede vejføring, har borgerforeningen, efter opfordring fra borgere, rettet henvendelse til vej direktoratet med henblik på at få afklaret visse spørgsmål. Brevet til vej direktoratet, samt vej direktoratets svar, er bragt hosstående.

Det er borgerforeningens hensigt at afholde et informationsmøde, når mere detaljerede planer fra myndighederne fremlægges.

Borgerforeningens brev til Vejdirektoratet:

Bonnet og Omegns Borger- og Haandværkerforening

Bonnetvej 14, Bonnet
7620 Lemvig
DK

4. august 2008

Vejdirektoratet
Niels Juels Gade 13
Postboks 9018
1022 København K
Att.: Carl Dixen Pedersen

Til ingeniør Carl Dixen Pedersen

Vedr.: nedlæggelse af jernbaneoverkørsel 60S, Lemvigbanen.

Efter gennemlæsning af referat fra mødet den 17. juni 2008 hos Lemvigbanen, tillader Bonnet Borgerforening, efter henvendelse fra borgere i byen, at rette henvendelse til Jer, med henblik på at få klarhed over visse detaljer i forbindelse medforestående nedlæggelse af overkørsel 60S, og efterfølgende anlæggelse af ny vej.

Borgerforeningen vil gerne give udtryk for stor tilfredshed med den hensyntagen til borgernes interesse, som er udvist, på trods af, at den ny vej anlægges på dele af borgernes interesseområde. Dette hensyn er, efter borgerforeningens opfattelse, udvist upåagtet at Lemvigbanen i realiteten er fuld berettiget til, hvis nødvendigt, at inddrage hele arealet til det forestående projekt.
8orgerforeningen ønsker dog at stille et par supplerende spørgsmål, nen henblik på at få redegjort for, hvorledes projektet som helhed tænkes at forløbe, og i givet fald, hvilke konsekvenser det vil få for de øvrige trafikale forhold i Bonnet.

1. Det beskrives i referatet, at nedlæggelse af overkørsel 60S sker efter sikkerhedsmæssige overvejelser. Dette begrundes hovedsageligt i de givne oversigtsforhold på stedet. I forbindelse med anlæggelsen af ny vej, skal denne kobles på Bøgelundvej. Det er borgere og borgerforeningens opfattelse, at påkobling af vejen på netop dette sted; vil resultere i trafikale forhold; som er potentiel lige så farlige, som de nuværende forhold ved overkørsel 60S. I det tilfælde man ønsker at køre ad den ny vej via Bonnetvej eller Rammevej, skal Bøgelundvej krydses med meget dårlige oversigtsforhold mod nord Det er derfor vores opfattelse, at der sikkerhedsmæssigt ikke er sket trafikale forbedringer ved nedlæggelse af overkørsel 60S, måske snarere tvært imod Krydset Rammevejl Bonnetvej/Bøgelundvej er altid blevet betragtet som et trafikalt vanskeligt kryds, hvor forbedringer igennem længere tid har været ønskeligt. Med den forelagte plan, er det vores opfattelse - at krydset vil blive påført yderligere trafikal belastning.

2. Borgerforeningen ønsker detailtegningerfremlagt til besigtigelse, inden projektet påbegyndes med henblik på at give byens borgere mulighed for at bevare områdets rekreative værdi.

Vi håber at ovenstående spørgsmål og ønsker vil blive imødekommet, idet det er vores ønske at efterkomme de enkelte borgeres ønsker på den bedst mulige måde.

Ved venlig hilsen
Anders Graversgaard
Formand
Bonnet og Omegns Borger- og Haandværkerforening


Vejdirektoratets svar til borgerforeningen:

Kære Anders Graversagard

Tak for brevet af 4. august 2008, samt også tak for den positve tilkendegivelse om projektet p banens areal.

Angående krydset med Bøgelundvej er vi opmærksom på at den geometriske udformning kunne være bedre. Det vil indgå i de videre projektovervejelser.

Foreningen vil få lejlighed til at udtale sig om projektet.

Venlig hilsen

Carl Dixen Pedersen
Fagkoordinator for banesignaler


Hvis der er yderligere spørgsmål som ønskes belyst i forbindelse med denne sag, kan der rettes henvendelse til borgerforeningens bestyrelse. Hvis vi ikke kan hjælpe med svar, bringer vi gerne spørgsmålet videre til rette vedkommende.

Med venlig hilsen

Borgerforeningen.Hulen under det gamle træ


Tibet-shoppen lukker for denne sæson efter den sidste weekend i august. Så det er sidste chance for at se butikken eller købe noget i butikken. Der er mange billige tilbud, fx. krystaller ned til l0 - 20 kr. Og smykker fra 20 kr., cder, og bøger.
Kig ind på Bøgelundvej 9 i Bonnet!
Mejeriets serviceafdeling tilbyder

Flishugning med ny flishugger og 100 hk traktor
Salg af flis
Afllentning af grene fra udtynding/beskæring

Ring for yderligere information efter kl. 16.00
til Henrik tlf. 4026 3415


30. Årgang Oktober 2008


Højskoleaften på Bonnet Friskole
Torsdag den 13. november 2008 kl 19.30:

"Den folkelige Kierkegaard".
Sognepræst, dr. teol. Anders Kingo, Ullerup,


fortæller om Søren Kiekegaard, forfatter til bl. a. "Enten Eller", "Begrebet Angest", "Frygt og Bæven", "Kjærlighedens Gjerninger". - Kierkegaard gik rundt i Københavns gader samtidig med Grundtvig og H C. Andersen og har som dem sat varige spor i dansk åndsliv og kultur. Hele sit korte liv igennem kæmpede han med spørgsmålet om, hvad det vil sige at være et kristent menneske.

Entre: 50 kr incl kaffe og brød -Alle er velkomne!
Vandanalyse


Overfor bringer vi en (ikke særligt vellykket) kopi af den seneste analyse af drikkevandet i Bonnet. Prøven er taget hos en forbruger. Der er i princippet tale om en ordinær analyse, men tid og sted er bestemt af Lemvig Kommune. Man havde nemlig "hørt", at vi skulle have haft et ledningsbrud, som resulterede i forurenet vand hos en forbruger længere ude på ledningen, og derfor skulle der laves en ekstra analyse for mikrobiel forurening (coli-bakterier og den slags). Baggrunden var, at vi havde fået lavet en reparation af en mindre lækage, og i den forbindelse var der lukket for udpumpning af vand. Da der igen blev sat tryk på, kom der (som altid efter en afbrydelse) en hel del smuds fra anlægget, hvilket blev misfortolket som en mulig forurening af jordpartikler. Analysen bekræfter kun det, vi hele tiden har vidst: Vores drikkevand har den fineste kvalitet, man kan forestille sig.

Bonnet Vandværk

Kopien af analysen er for dårlig til at kunne bringes her.
Evt. intreserede kan kontakte vandværket.Aftentur til Nørre Vosborg


38 medlemmer af Familie og Samfund havde taget turen til Nørre Vosborg.

Vi blev budt velkommmen indenfor porttåmet , som er opført i 1790.

Herefter fortalte vores guide Nørre Vosborgs historie.

De første skriftlige beretninger om Nørre Vosborg er fra 1299. I tidens løb har mange forskellige slægter ejet Nørre Vosborg. Niels Bugge er den første ejer, der berettes om.

Efter rundvisningen drak vi kaffe i Sydladen.

Det kan anbefales at besøge den gamle herregård.

Der er åbent hver søndag fra 13-16 og rundvisning kl 13.30.

HUSK besøg hos Lho Jansberg d. 23-10 den aften skal vi være kreative.

HUSK juletur til Fjand Gårdbutik d.26-11.Bonnet Maskinfabrik.


Tirsdag den 28/10 kl. 19.00.

Vi vil denne aften vise en gammel filmoptagelse fra 1988, det er fra den gamle fabrik og indeholder blandt andet interviews med Lene og ansatte. Denne aften forgår i kantinen på Bonnet Maskinfabrik.
Efter filmen vil Lene fortælle om fabrikken og gi' en rundvisning.

Pris medl. 30 kr. inc. kaffe
Ikke medl. 5o. Inc. kaffe.
Tilmelding senest d. 24. okt. Til Kirsten 97 88 9403 eller Birthe 97 88 90 50.Hanne Nielsens tid på Bøgespiren.

Hanne Nielsen har været på Børnehuset Bøgespiren lige fra den spæde begyndelse. Og nu, hvor Hanne netop er holdt op som leder, kunne det vel være på sin plads at tænke lidt tilbage på, hvad det hele begyndte med, og hvorfor det blev den succes, det blev.
De første skridt blev taget i august 1986 med en pasningsordning for "Daghøjskolen Bøgelundskolen"s elever. Tilte Maagaard, leder afdaghøjskolen, havde en klar fornemmelse af, at en del kvindelige elever havde brug for at kunne tage deres børn med for at få dem passet i den tid, de selv var i skole. Derfor spurgte hun Hanne Nielsen, om hun ville påtage sig den opgave. - De to kendte hinanden, og da Hanne havde tillid til Tiltes evner til at få noget i gang og skaffe de nødvendige midler, sagde Hanne ja. Så i august begyndte pasningsordningen med 10 børn.
Fra denne "spire" (bøgespire) voksede børnepasningsordningen frem. Hanne fik medhjælp, Tilte søgte fonde om penge, som der blev brug for, da børnetallet steg, og man udvidede pasningsordningen. Da børnetallet stadig voksede, opstod behovet for at være i "eget hus", så man i 1988 flyttede børnehavebørnene over i "Havehuset" og indrettede samtidig "Gavnbøg", vuggestueafdeling på daghøjskolen.
Aktive folk fra Borgerforeningen så for sig en mulighed for at få en offentlig og almindelig institution med børnehave/vuggestue, der omfattede alle børn fra området, hvoraf alligevel en del skulle gå på Bonnet Friskole. Så de kontaktede kommunen, og der blev talt om økonomi, der blev lagt budget, og da der var stor opbakning blandt bonnetboere til projektet, indviede man i 1996 "Den selvejende puljeinstitution, Bøgespiren ved Bøgelundskolen".
I år 2000 overtog man hele den gamle friskole/forsamlingshus og byggede om med plads til både børnehave og vuggestue. - Bøgespiren fik 2006 ny status, idet tidligere forældre dannede en bestyrelse, som købte bygningerne, hvor Børnehuset Bøgespiren (som den hedder i dag) lejer sig ind.
Der står vi så i dag. Og der bliver stadig bygget om og forbedret, så enhver, der kommer der, får indtryk af en veldrevet daginstitution. Der er stor søgning med plads til 30 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn. Og samtidig har Bonnet der en god arbejdsplads for en snes ansatte.
Alt dette har Hanne været med i. Og mon ikke mange borgere fra Bonnet og omegn er taknemmelige for det. 22 år som leder af en daginstution, der nu går en tryg fremtid i møde. I samarbejde med beslutningsdygtige bestyrelser og aktive borgere og Bonnet Friskole, og med en klar forståelse for deres ønsker og behov, har Hanne Nielsen været stærkt medvirkende til, at der i Bonnet i dag er et så velfungerende hus for børn, nemlig
(ev)
Nye vinduer!
Så kom de endelig, de nye vinduer, og så kom han endelig, tømreren, der skulle sætte dem i.
Ja, først fik de nye vinduer lov til at stå et par uger i garagen og se dejlige ud. Men nu sidder de i huset!
Der er ikke noget som at få nye vinduer i sit hus! Man har en klar fornemmelse af, at huset står og siger tak! Ud med de gamle og pilrådne vinduer! De er helt fra 1925, så det er ikke så sært, de er færdige.
Det er dog kun dem mod syd, vi skifter ud, vinduerne mod nord, som er lige så gamle, er helt friske, så de får lov til at blive siddende.
Og jo, vist er det dyrt med nye vinduer, men hvad gør man? Lukker øjnene og betaler, og går derefter en gang imellem ned på fortovet og nyder synet. - Slut med slagregn ind i stuen! Slut med at bøvle med forsatsruder 2 gange om året! Og så ellers bare fornemmelsen af nye vinduer! Nu mangler vi bare at få bundstykker og sidestykker i stuen malet - og at få de gamle, rådne vinduer kørt på genbrugspladsen!
Erik Vedstesen.
Referat fra fællesmøde den 15.09.2008

Tilstede var: Erik (Støttekredsen), Anders (FDF), Birthe (Lokalarkiv), Kaja (F&S), Lisbet (Friskolen), Anders (Borgerforeningen), Jette (Mejeriet), Christina (Springbalsaminen - referent), Hanne (Bøgespiren).
Ikke tilstede: Bonnet Gymnastikforening
Det var Bøgespiren, der havde indkaldt til det halvårlige fællesmøde og Erik blev valgt som ordstyrer.

Siden sidst: Der var enighed om, at den ved sidste fællesmøde aftalte forskønnelsesdag med efterfølgende fællesspisning af helstegt gris i Mejeriet var en succes med mange fremmødte, der både gjorde et stort stykke arbejde og havde en festlig aften sammen.
Anders kunne fortælle om FDF's faneindvielse den 14.09. med flot fremmøde og sommerlejr med 2 børn. Familie & Samfund har været på Nr. Wosborg den 11.09. Mejeriet har holdt sommerpause. Friskolen er startet med 45 børn efter sommerferien og har den 13.09. afholdt høstmarked. Bøgespiren har fuldt hus med 60 børn og har haft 2 vedligeholdelsesdage med fin opbakning fra forældrene. Lokalarkivet havde stået for Lokalarkivernes fællesmøde og og Birthe kunne endvidere fortælle, at der altid er godt besøgt fra nær og fjern den 1. tirsdag i hver måned. Borgerforeningen har inviet Naturstien med ca. 25 deltager og konkurrence om sten samt en forsinket generalforsamling i april, hvor Erna afgik og Peter Sønderby blev valgt ind i stedet. Desuden har Borgereningen brugt tiden på at korrespondere omkring nedlægning af baneovergange i Bonnet og omegn. Friskolens Støttekreds har holdt sommerpause.

Aktiviteter i det kommende halvår: FDF tager på lejr fra den 19.09 til 21.09. Familie & Samfund har Etiopisk Aften den 10.10., smykkefremstilling den 23.10., koncert i Nr. Nissum den 06.11., juletur til Fjand Gaardbutik den 26.11., helseaften den 29.01., bowling den 19.02. og generalforsamling den 05.03.09. Der er høstfest på Mejeriet den 26.09. og julebanko (dato ikke bestemt i skrivende stund). Friskolen har vedligeholdelsesdag den 27.09. og forældresamtaler den 06.,07. og 08.10. samt 17.,18. og 19.03.09. Desuden er der julefest den 05.12., indskrivning den 14.01.09, gymnastikopvisning den 02.04.09 og generalforsamling den 29.04.09. Bøgespiren har ikke sat datoer på arrangementerne endnu. Lokalarkivet har et arrangement omkring Emtkjærs Maskinfabrik den 28.10., den 02.12. er der julehygge på Arkivet og den 24.02.09 vises der billeder fra Bonnet. Desuden er der altid åbent på arkivet den l. tirsdag i hver måned. Borgerforeningen arbejder på at søge støtte til en ny plæneklipper og sætter julebelysning op den l. lørdag i advent. Desuden er der dans om det store juletræ lillejuleaften. Friskolens Støttekreds har planlagt tre højskoleaftner den 13.11., den 22.01.09 og den 12.03.09 (sidste dato er ikke bekræftet endnu).

Forslag til fællesarrangementer: Der skal igen holdes fælles fastelavnsfest på fastelavnssøndag (22.02.09). Desuden blev der foreslået at invitere Hanne Reintoft til at holde foredrag. Det vil Erik arbejde videre på.

Næste fællesmøde: Næste fællesmøde bliver den 16.03.09 kl. l 19.00 og det er Lokalarvivet, der indkalder.

Referent: Christina LarsenBadminton


Vi er nu kommet godt i gang med at spille Badminton - der er et damehold om mandagen kl. 19.00 -20.00 og et herrehold om torsdagen kl. 16.30-17.30.

Da interessen for Badminton er overvældende stor vil vi tilbyde spilletid for børn om mandagen fra kl. 15.00 - 17.00 men alle velkommen til at prøve - kontakt evt. Erna for at aftale tidspunkt.

Til gengæld har interessen for indendørs gymnastik været dalende, så derfor tager vi en pause til efter juleferien.

Vel mødt til Badminton mandag den 20. oktober kl. 15.00

Bonnet Gymnastikforening
Julehygge på Arkivet.


Tirsdag den 2/12 kl. 19.00.

Vil Arkivet emme af jul i alle kroge.

I Springbalsaminen i nov. vil der være en opgave, som I kan løse og medbringe, blandt de rigtige svar trækker vi lod om årets Arkiv-julegave.

Årets mandelgave er klar til salg denne aften.

Arkivet er vært med en kop gløgg.
I anledning af Arkivernes Dag holder Bonnet Lokalarkiv

Åbent Hus

den 8. november fra kl. 13.00 - 17.00

(se også annoncering i Lokalavisen)
Sidste frist for stof til næste nummer: 16. november

30. Årgang November 2008


RETTELSE

Åbent Hus på Lokalarkivet er IKKE som tidligere annonceret i Springbalsaminen den 8. december, men har allerede fundet sted den 8. november. Husk julehygge på Arkivet den 2. december (se omtale andetsteds i bladet)Jule-banko
i
Mejeriet


Søndag d. 14. dec. kl. 14 - 17

Vi er i gang med at samle gevinster ind og håber på lige så god opbakning som sidste år fra erhvervsdrivende, foreninger og andre, der ønsker at støtte mejeriet. Du kan evt. aflevere en gevinst til Max Fredgaard eller Peter Sønderby senest d. 9. dec.

Vi spiller i et tempo, hvor alle kan være med. Der er salg af gløgg, æbleskiver, kaffe, kage, øl og sodavand i pausen.

Mød op til en hyggelig eftermiddag

Hilsen styregruppen for Mejeriet
Klubben - et fritidstilbud for børn (4. - 7. klasse) i Bonnet og omegn

Information til forældrene: Klubben er et fritidstilbud for børn i aldersgruppen 4. - 7. klasse. Klubben er administrativt placeret under Bonnet og omegns Borger- og Haandværkerforening og har et hyggeligt klublokale i Mejeriet. Der er 3 frivillige voksne, Erna, Ulla og Christina og prisen pr. gang er kr. 30,00 (ved udflugter dog kostpris).

Vi er nu kommet i gang efter sommerpausen, men det har vist sig, at tilslutningen til klubeftermiddagene hveranden torsdag har været dalende. Vi har derfor i samråd med børnene besluttet at flytte klubaktiviteterne til fredag aften, af hensyn til "delebørnene" vil der fremover være klub ca. hver 3. fredag aften (der kan dog være undtagelser/ændringer). Tidspunktet er kl. 18.30 - 21.30 medmindre andet er aftalt.

Følgende tre aictiviteter er der planlagt frem til juleferien:

Fredag den 21.11.kl.18.30 Filmaften
Torsdag den 4.12. kl. 14.00 Bowling (vi er hjemme igen kl. 16.15)
Pris: 50,00
Fredag den 12.12. kl. 17.30 Julefrokost

Tilmelding til Bowling: Ja tak, jeg vil gerne være med!
Navn: :
Forældreunderskrift:
HUSK: Betaling ved tilmelding

Tilmelding til Julefrokost: Ja tak, jeg vil gerne være med!
Navn:
Forældreunderskrift:
Medbring: Julemad til et lækkert tag-selv-bord en vittighed eller en sang en pakke (max. kr. 10,00)
Klubben sørger for brød og smør
Sodavand kan købes kr. 5,00
Juletur til Fjand Gårdbutik

Husk juletur til Fjand Gårdbutik onsdag den 26. november. Sidste tilmelding den 22.11.08 til
Kaja tlf 97 83 62 35 eller
Birthe tlf 97 88 80 84

Familie & Samfund Bonnet
Juleudsmykning af byen

I år vil juleudsmykning af byen foregå lørdag den 29. november.
Vi møde til morgenkaffe hos Peter og Kirsten på Kroen kl. 7.30.
Alle er velkommen til at give en hånd med.
Vi glæder os til at se en masse morgenfriske mennesker møde frem.

På forhånd tak.

BorgerforeningenJulemanden kommer til Bonnet
Nu skulle det være sikkert!!!
Julemanden kommer igen til Bonnet. Igennem sine hemmelige kanaler, har Julemanden meddelt, at han kommer og besøger byen søndag den 14. december. Da rensdyrene efter planen hviler ud ved det gamle pakhus ved Lemvigbanen, ankommer han med toget kl. 11.20. Tidspunktet vil desuden blive opslået i standerne og på www.bonnet-it.dk

Med venlig hilsen
BorgerforeningenBonnetFDF


Sidste mødeaften inden juleferien er tirsdag den 25.11.08.
Vi starter op igen i det nye år tirsdag den 13.01.2009.

Glædelig jul og godt nytår
Bonnet FDF
Dans om juletræet ved Stationen
Traditionen tro vil der igen i år være dans omkring juletræet ved stationen. Kom og vær med, tirsdag den 23. december klokken 19.30, hvor vi synger julen ind omkring træet. Der vil til lejligheden blive serveret en lille forfriskning til børn og voksne.

Med venlig hilsen
BorgerforeningenGENBRUGSPLADSEN


I årets sidste nummer af Springbalsaminen vil jeg rette en tak til alle jer, der har hjulpet med at holde pladsen ryddelig i årets løb. Vi fik ros af Gitte Bak og Svend Poulsen fra NVRaffald, da de i besøgte pladsen d. 9. november.

Nogle enkle råd:
  • Alle hårde-hvide-varer skal afleveres på Genbrugspladsen i Rom eller hos forhandleren.
  • Aflever så vidt muligt miljøfarligt affald i Rom. Den gule kasse på genbrugspladsen bliver snart udskiftet med en grøn.
  • Olietanke skal være l00% tømte ved aflevering.
  • Glas i vinduer og døre skal afmonteres og placeres i glasrammen.
  • Gamle møbler kan afhentes på hjemmeadressen som storskrald.
  • Aske fra brændeovn og stokerfyr kan indeholde gløder i mange dage. Vær betænksom, når I afleverer asken på Genbrugspladsen, så vi fremover undgår brand.
  • Plasthavemøbler må gerne afleveres på pladsen og skal i container til brændbart

Vi har vinterlukket om onsdagen indtil l. april.

Gavepapir skal ikke afbrændes derhjemme - bortskaf det i dagrenovationen eller på genbrugspladsen, hvor der i juletiden bliver opstillet et bur placeret udenfor pladsen, beregnet netop til gavepapir.

Datoen for nytårskuren er fastsat til fredag d. 9. januar 2009.
Her udleveres vagtplanen for det nye år.

Glædelig jul og godt nytår til alle brugere og tilsynspersonalet.
Peter SønderbyVejomlægning (St. BonnetvejlBøgelundvej)

I forbindelse med det forestående arbejde vej ændret vejføring af St. Bonnetvej, gennem Stationshaven og tilkoblingen på Bøgelundvej, har borgerforeningen endnu ikke modtaget detailtegninger eller tilsagn omkring arbejdets påbegyndelse. Som før nævnt, vil detailtegninger (eller beskrivelse af samme, afhængig af mulighederne for at bringe dem i SB) og nærmere beskrivelse af arbejdets udførelse blive bragt i bladet.

Med venlig hilsen

BorgerforeningenBadminton

Vi fortsætter helt frem til juleferien, dog med en kort pause medens scenen er oppe.

Bonnet Gymnastikforening
Julehygge på Arkivet
Tirsdag den 2. december 2008

Vi har i år lavet en lille quiz, "GÆT LOKALE GÅRDNAVNE"!
Aflever dit gæt på arkivet inden kl. 21.00, husk navn på, her efter vi vil trække
lod blandt de rigtigt besvarede gårdnavne.
Gevinsten er Arkivets "Julegave".

Arkivet er pyntet op til jul og vi serverer en kop gløgg.

Navn:_____________________________
Boede der Grønlændere her i storbyen? __________________________
Var der kastrerede orner i mosen? __________________________
Boede der virkelig drager her? __________________________
Kunne man ligge en gård så vådt et sted? __________________________
Var de fattige eller havde de bare ikke flere penge? __________________________
Høstede de krabber her? __________________________
Knurrede de af hinanden i Borgen? __________________________
Boede man virkelig i sådan et hårdt skjul? __________________________
Havde Mads både hus og bjerg? __________________________
Stod der pludselig et lindetræ? __________________________
Boede der en fra Thy på gården? __________________________
Havde man her små behårede unger i vadmel? __________________________
På denne gård var man ikke ude med riven, men. . .? __________________________
Her havde man ikke små heste fødder? __________________________
Havde de højbede på denne gård? __________________________
Havde man talefejl når man på denne gård sagde risengrød med . . __________________________


GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
Fra
ARKIVET
Tak for alt det "gamle" vi fik i 2008.

Højskoleaften på Bonnet Friskole
Torsdag den 22. januar 2009 kl 19.30.


Museumsinspektør Esben Graugaard, Holstebro Museum
fortæller om
"Vestjyske handelsfolk over Nordsøen gennem 200 år".

Vest jyder har altid været initiativrige og virksomme. Og ofte har vestjyske iværksættere skaffet arbejdspladser og fremgang. Men specielt som handelsfolk har vest jyder udvist dygtighed og talent.
Esben Graugaard fortæller historien, som giver en noget anden opfattelse af Vestjylland end den, der omtaler landet som "Den rådne banan".

Entre: 50 kr incl kaffe og brød
Alle er velkomne!
Støttekredsen.
Brev fra Hanne Reintoft!
I et venligt brev som svar på indbydelsen til at komme til Bonnet til en fortælleraften, skriver Hanne Reintoft, at det ville hun gerne, - menda hun kommer til Tuskær i samme ærinde, opfordrer hun os til at møde op der.
Så hvis nogen har en ide til et større arrangement med et kendt"navn", som foreningerne kunne slå sig sammen om, hører vi gerne derom.
Erik Vedstesen
Sidste frist for stof til næste nummer: 24. januar 2009

© Bonnet og Omegn - Webmaster: Peder Flansmose